More blue

Olen varmasti todennut aiemminkin että sininen ei todellakaan ole ollut lempivärejäni teini-iässä saadun yliannostuksen vuoksi. Noh, what can a girl do… siitäkin huolimatta vaatekaappini täyttyy sinisistä vaatteista. Jostakin syystä vintage-vaatteista tuntuu parhaiten löytyvän minun koossani juuri sinistä. Tummansininen on ollut se kaikkein vastenmielisin sinisen sävy, silti omistan kaksi tummansinistä vintage-mekkoa ja yhden tummansinisen jakun. Itsetehdyistä mekoista yksi on tummansininen ja yksi vaaleampi sinikuvioinen (ja lisäksi vielä pari muuta). Lisäksi löytyy yksi kirkkaamman sininen mekko ja uusimpana tulokkaana tämä kaverilta ostettu vaaleansininen ihanuus. Tein tätä 40-luvun vintage-mekkoa varten myös mätsäävän baskerin varastojen kätköistä löytyneestä samettilangasta. Asun innoittajana toimi Miss Pettigrew lives for a day-elokuvan Delysia LaFoss jonka käyttämä upea sinisen ja tummanpunaisen yhdistelmä on tyrmäävä.

IN ENGLISH
I’m sure I have mentioned before that blue isn’t one of my favourite colours after overexposure in my teenage years. Well, what can a girl do… despite of that my wardrobe seems to be filling with blue clothes. For some reason most vintage clothes that fit me seem to be blue. Dark blue has always been most unpleasant for me, and still I own two dark blue vintage dresses and one dark blue jacket. One of my selfmade dresses is dark blue and one is lighter blue with print (and in addition to that couple other items). I also have one bright blue dress and the newest addition to my collection is this light blue delight I bought from a friend. I also made matching mini beret for this 40’s dress. I found almost identical coloured velvet yarn from my stash. Inspiration for this outfit was Delysia LaFoss and her stunning outfit in light blue and dark red, from the movie Miss Pettigrew lives for a day.


Delysia LaFoss, played by Amy Adams
pic.

12 Comments

 1. Elina says:

  Vaaleansininen on just hyvä. Olin viimeksi tätä mieltä reilut 20 vuotta sitten.

  1. Rhia says:

   Elina – Kyllä, vaaleansininen on hyvä, etenkin tämän puvun hieman harmaalla taitettu savunsiniseen vivahtava. Kuvan valaistus kyllä vääristää sävyä jonkin verran. Savunsinisestä ja petroolista olen kyllä pitänyt pitkään ja ne ovatkin olleet kutakuinkin ainoat siniset joita olen kelpuuttanut vaatekaappiini vuosikymmeniin, mutta nyt vintage-harrastuksen yhteydessä tämä on niinsanotusti räjähtänyt käsiin. Mutta pakko myöntää että etenkin nyt kun hiukset ovat punaiset sinisen sävyt sopivat minulle vaikka olin kuvitellut päinvastaista. Tuli taas todistettua että hiusten väri vaikuttaa tosi paljon.

 2. Desiree says:

  Oh Rhia your outfit is so glorious I think I need an injection of blue too! You could sell mini berets with the wonderful embellishments … grrrrrrrrrrrr so gorgeous with the frock and amazing boots that I’m in love with!! I love your posts so, so much!!! xo

 3. Minna says:

  Kaunis sinisen sävy mekossa. Mallista tykkään myös. Naisellinen :)

 4. kyborgi says:

  Upea malli ja värikin. Kelpaisi minullekin.

  Oikeastaan. Raah, haluan samanlaisen!

 5. Elise says:

  Kaunis asu :) Minä en koskaan ole ollut sinisen ystävä. Nuorempana inhosin sitä. Mutta nyt… Haluaisin jotain kirkkaansinistä päälle, ja mietiskelen muutaman tumman yönsinisen kanssa seinämaalia. Hassua :)

 6. Sheila says:

  Oh! I love blue! You did such a great job on that dress. You really make me want to start sewing again, because right now all I use my sewing machine for is repairing clothing!

  1. Rhia says:

   Desiree – Thank you again darling! I actually have made mini berets for my boutique aswell. At the moment I have black berets with purple&green plaid bows and purple berets with green&blue plaid bows. I am also planning on making these smokeblue berets with some dark red embellishments. Will be adding them in my Etsy-shop soon.

   Minna – Kiitos, 40-luvun vaatteissa on paljon naisellisia leikkauksia ja laskeutuvia kankaita. Minua aina jaksaa hämmästyttää miten joku vaate on voinut säilyä vaikkapa sen 70 vuotta täysin käyttökelpoisena, aivan kuten tämäkin mekko.

   kyborgi – Kyllä vaan, upea tämä on ja vintagemekoille harvinaisempi väri johon ihastuin heti. Malli on aika simppeli, uskoisin että vastaavaan mekkoon löytyy vintage-kaavojakin nettikaupoista aika helposti.

   Elise – Se on aika jännää miten maku muuttuu niin paljon. Itse teininä inhosin vaaleanpunaista ja 10 vuotta myöhemmin sitten kaappini olikin jo täynnä vaaleanpunaista. Nyt ilmeisesti aika on kypsä siniselle ;) Itsehän suunnittelen aquan väristä seinää makuuhuoneeseen.

   Sheila
   – Oh no, I didn’t make this dress myself :D I bought it from a friend, it’s 40’s vintage dress. But I made the crochet beret to match. Anyway I think it’s great that you feel inspired. I actually made similar dress last summer.

 7. I really like that shade of blue. It’s a fabulous dress too. I love all the little gathering details. Miss Pettigrew Lives for a day is such a great film.

  1. Rhia says:

   Camelia – Gatherings give rather feminine touch to the dress. There are some gatherings on the back aswell, on the waistline. I love Miss Pettigrew lives for a day :D

 8. Riikka says:

  Aivan iiiihana mekko! Todella kaunis. Miss Pettigrew Lives for a Day on ihastuttava elokuva. Ah, ne puvut!

  1. Rhia says:

   Riikka – Kyllä ja kyllä :) Miss Pettigrew <3

Comments are closed.