DIY: Joulukranssi / DIY: Christmas wreath

Jouluihmisenä mun on ihan pakko ottaa vähän jouluaskartelua joulukalenteriin. Seitsemännessä joulukalenterin luukussa siis ohjeet jouluiseen ovikranssiin. Ja koska tykkään enemmän näistä vähän rustiikkisemmista jutuista niin tällä kertaa se syntyy kierrätysmateriaalista.  Vanhempia joulu-askarteluja voi käydä kurkkimassa alla olevien linkkien takaa. Ja lisää joulukranssi-ideoita löytyy Pinterest-sivultani.

Sydänkorit ja Nuottitähdet
Kuusenkoristeluistimet
Tarjotinkynttelikkö
Tuikkulasien tuunaus

Ovikranssin tarvikkeet
kranssipohja (styrox, oasis, risu, rottinki oman valinnan mukaan)
vanha kirja, vanhoja nuotteja tai vanhoja sanomalehtiä
vesivärejä tai Distress Ink värejä
sivellin
glitterliimaa (tai irtoglitteriä ja liimaa)
sakset
paperi- tai kuumaliimaa (valitse liima pohjamateriaalin mukaan)
kynä
pala paksua pahvia
pätkä nauhaa

inenglish

As a Christmas person I just have to have some X-mas crafting on my Advent Calendar. So the seventh door in  Advent Calender reveals a DIY for Christmas wreath. And because I like more shabby chic than kitch, this is going to be made with recycled material. You can also check my older Christmas crafting on the links below. And more Christmas Wreath ideas you can find on my Pinterest-board.

Heart baskets and Paper stars
Ice skate decoration
Tray chandelier
Revamping tealight glasses

You need
wreath base (styrofoam, oasis sponge, branch, rattan etc.)
old book, old musical notes or old news papers
water colours or Distress Ink colours
brush glitter (or loose glitter ad glue)
glue
scissors
paper or hot glue (choose the glue depending on the base material)
pen
piece of thick cardboard
some ribbon

wreath1

(Piirrä pahville lehden muoto ja leikkaa siitä sapluuna.) Piirrä sapluunan avulla kirjan sivuille tai muuhun vanhaan paperiin lehtiä (voit leikata myös vapaalla kädellä). Leikkaa lehdet 2-3 paperiarkkia kerrallaan. Tähän n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan kranssiin meni noin 100 kpl. Käyttämäni lehdet ovat n. 5,5 cm pitkiä. Mitä isommat lehdet, sitä hankalampi niitä on liimata kaarevaan pohjaan.

(Draw a leaf on the cardboard and cut it for model.) Use cardboard model to draw identical leafs on book pages or other old paper (optional, you can also cut freehand). Cut leafs about 2-3 pages at a time. This wreath, diameter about 20 cm took about 100 pieces. Leafs I used are about 2 inches long. The bigger the leafs are, the harder it is to glue them on curved base. 

wreath2

wreath3

Värjää lehtien reunat vesivärillä vanhan näköisiksi, minun kirjassani oli jo valmiiksi aika kellastuneet sivut joten värjäsin reunat tummanruskealla ja kuparinhohtoisella (yläreunan kaksi ylintä värinappia). Reunusta styrox tai oasis-rengas sekä sisä että ulkoreunasta paperinsuikaleella, tämä estää pohjamateriaalin näkymisen lehtien alta. Liimaa lehdet kranssiin limittäin niin että seuraava kerros peittää aina edellisen kerroksen tyvet.

Stain the edges of the leafs with water colours to look old, my book already had quite yellowish pages, so I used dark brown and metallic copper for mine (top two colour buttons). First glue strips of paper on both inner and outer edge of the styrofoam or oasis base. This prevents the base material from showing under the leafs. Glue leafs to the wreath base so that they overlap a bit, next layer  covers the base of previous layer.

wreath4

Lehtiä voi myös hieman taivutella jotta kranssi näyttää kolmiulotteisemmalta, mutta vesiväri ja liimaaminen taivuttavat niitä jo itsessäänkin hieman käppyrään. Koristele lehtiä kimalleliimalla tai huurremaalilla. Viimeistele kranssi sitomalla rusetti ja ripustuslenkki. Minä lisäsin vielä tuollaisen söpön kiiltokuvan pahville liimattuna.

You can also bend the leafs to make wreath look more three dimentional, allthough water colours and glue bend them automatically. Decorate leafs with glitter glue or frost paint. Finish by adding bow and loop to hang it. I also added cute girl-picture, glued on cardboard. 

wreath5

wreath6

Ja valmista tuli. Joulu voi tulla. /
And then it’s ready. Christmas can come now.

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Tulipa siitä kaunis. (Enkä sano tätä nyt mitenkään erityisen yllättyneenä. :D ) Minusta tuntuu aina että ne vanhat kirjat joihin törmään eivät sisällä riittävän kaunista ja taiteellista tekstiä tällaiseen työhön. Ei pitäisi ajatella niin, kun eihän siitä tekstistä jää näkyviin kuin sana sieltä ja toinen täältä. Ja olisihan se aika jännää kun lukisi vaikkapa “meijerinuoriso” siellä ja “sivutoiminen yskijä” täällä.

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – :D hahahaa, mä valkkasin tän kirjan tuosta paikalliselta kirppikseltä ihan sen mukaan että mikä oli riittävän vanha, riittävän halpa (maksoi euron) ja missä oli riittävän kellastuneet sivut. En siis juuri kiinnittänyt huomiota sisältöön. Joku Jalna-kirja se sitten taisi lopunviimeiksi olla. Kertaakaan en jäänyt edes lueskelemaan että mitä tekstejä niihin lehdyköihin päätyi. Sivutkin napsin tuolta keskeltä väleistä miten sattuu, kun saattaa olla että käytän tuon loppukirjan toiseen projektiin jossa isot lovet ei ole hyväksi… saa nähdä nyt miten intoa piisaa. Voi olla ettei vielä joulukalenteriin päädy se askartelu.

Comments are closed.