Tuikkulasien uusi kuosi

on


Ajattelin aloittaa
sisustusjutut tällaisesta helposta ja nopeasta tuunaushommasta. Tarvitaan tasasivuisia tuikkukynttilä-laseja, riisipaperia, liimaa, pikkulautanen ja litteä sivellin.

1. Aloitetaan repimällä riisipaperista sopivankokoinen pala. Mitataan lasikupin korkeus. Revitään riisipaperista oikeankorkuinen suikale ja varmistetaan että se riittää lasin ympäri. Repimisen apuna kannattaa käyttää viivotinta tai terävää pöydänreunaa jolloin on helpompi repiä suoraa reunaa. Jos lasi on niin suuri ettei yksi suikale riitä voidaan suikaleita jatkaa liimausvaiheessa.

2. Kun kaikkiin tuikkuihin on revitty sopivankokoiset paperit aletaan liimata niitä paikalleen. Käytä vesiliukoista askarteluliimaa kuten esim Erikeeperiä. Kaada liimaa lautaselle. Liima levitetään siveltimellä tuikkulasiin, ei paperiin. Koko lasia voi olla hankala liimata kerralla joten levitä liima osaan lasia ja aseta paperi paikoilleen suikaleen päästä alkaen. Varmista että suikale on suorassa. Koska paperi on hyvin ohutta ei liimaakaan tarvita kuin hyvin ohut kerros. Ohut ja huokoinen riisipaperi repeytyy helposti ja tarttuu liimaan kuin tauti joten sitä ei ihan hirveästi enää pysty korjailemaan kun se on kerran kiinni painettu joten kannattaa olla huolellinen. Levitä lisää liimaa ja kiinnitä paperia vähitellen kunnes olet edennyt lasin ympäri. Liitoskohdassa revityt päät saavat mennä hieman limittäin. Jätä kuivumaan ja käsittele seuraava lasi samoin.

3. Ennenkuin huomaatkaan sinulla on pieni armeija kauniita koristeltuja tuikkulaseja.
Mulla meni kolmen tuikkulasin päällystämiseen kuvauksineen noin 15 minuuttia. Muunkin muotoisia laseja voi päällystää näin mutta suorakylkinen lasi on helpoin päällystää sillä siihen riittää usein yksi suorakaitaleen muotoinen suikale. Kaarevien muotojen päällystämiseen vaaditaan useita erimuotoisia paperipaloja ja se saattaa silti mennä rypylle liimatessa. Tarkkaan katsoessa huomaat että nämäkään lasit eivät ole täysin suoria vaan kapenevat aavistuksen alaspäin. Siksi niihin tuli hienoista ryppyä alaosaan. Toisaalta rypytkään eivät haittaa sillä paperin tekstuuri on epätasainen ja rypyt vain korostavat eläväistä pintaa. Jos myöhemmin kyllästyt valitsemaasi väriin ei se haittaa sillä vesiliukoinen askarteluliima pehmenee lämpimässä kylvyssä. Voit irrottaa vanhan riisipaperin, pestä tuikun ja liimata taas toisen paperin vanhan tilalle.

PS. Muistakaa kysyä Evil Dressmakerilta

1. Suikaleet / Strips

2. Levitä liima lasiin / Apply glue to the glass


Kiinnitä suikale / Attach rice paper strip

Liitoskohta / Joining the ends


IN ENGLISH
I thought I’d start my interior decoration DIY-post with something easy and quick. You need straight tea light glasses, rice paper, glue, small plate and flat brush.

1. Start by ripping correct size strip of rice paper. Measure the hight of the glass first and make sure that strip is long enough to go around the glass. Use ruler or sharp table side to help the ripping and to make sure stips are even and straight. If glasses are large you can use several strips on one glass.

2. When you have strips for all your glasses you can start gluing. Use water solube hobby glue (wood glue will do). Poor glue to the plate. Start applying it with the brush on the glass, not on the paper. It might be too tricky to glue the whole glass at once so spread just little bit of glue first and press rice paper strip on that. Make sure paper strip is straight. Then just work your way around the glass. Paper is very thin so you don’t need much glue. Paper also rips easily and attaches to the glue very tightly so be careful and try to get it in place in first go. When you’ve reached the beginning point you can layer the ending little bit ontop of the other end. Leave to dry and make another one.

3. Before you
know it you have an army of pretty tea light glasses ready. It took me about 15 minutes to finish these three glasses and take photos at the same time. You can also cover other shaped glasses but then you will be needing more paper pieces in different shapes. And paper still might wrinkle in places. If you look closely you might notice that not even these glasses aren’t straight but they are wider on top. That’s why there are small wrinkles on the bottom. But because the paper texture is very uneven little wrinkles only hyphen the lively texture. If you later get bored with the colour you chose no worries because water solube wood glue softens in warm bath. Leave to soak for couple minutes, peel paper of, wash and cover with another paper.

PS. Remember to ask from Evil Dressmaker