Sydämellistä joulua / Heartfull Christmas

Vielä on vähän aikaa tehdä jouluaskartelua. Vaikka sanoinkin edellisen askartelupostauksen yhteydessä että sydän ei ole niitä suosikkejani joulukoristeissa niin tällä kertaa tein sydämiä. Lapsuudesta muistan nämä paperiset pienet sydänkorit joissa kuuseen saattoi ripustaa pieniä herkkuja aattoyön nälkäisille. Minua viehättää tässä tuo mallin näennäinen yksinkertaisuus (sen pujottelu ei ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin voisi ajatella) ja oikeilla paperivalinnoilla siitä saa helposti varsin vanhanaikaisen, juuri sellaisen mistä itse pidän eniten. Vinkiksi askartelijoille voin antaa että ei kannata valita ihan mitään kovin haurasta paperilaatua. Sileäpintainen askartelupaperi toimii, tuon hauraan vanhan nuottipaperin kanssa oli vähän repeilyongelmia. Ohjeen sydänkoriin löydät täältä.

Olen askarrellut vähän muutakin. Parisen vuotta sitten näin ensimmäisen kerran näitä paperista askarreltuja tähtiä ja mietin että mitenkähän nuo on tehty. No kaivelin ohjeen netin syövereistä. Nämä tähdet ovat nopeita tehdä ihan parissa minuutissa. Tarvitset vain paperia, sakset, viivottimen ja liimaa. Tähänkin voi käyttää esim tilda-paperia tai mitä hyvänsä muuta askartelupaperia. Hyviä ohjeita löytyy mm. täältä. Isommassa tähdessä neliöiden sivut n. 15 cm ja viiltoja 6, pienemmässä tähdessä 10 cm ja viiltoja 4.

Askartelin aiemmin myös kaksi joulukorttia koska löysin Sinellistä hurmaavia skräppäystageja. Skräppäystä en ole koskaan harrastanut enkä oikein pääse siihen sisään, mutta näiden korttien tekemisestä nautin kovasti.

inenglish

There is still some time for christmas crafts. Even though I said earlier, heart is not my favourite when it comes to christmas decoration, this time I made hearts. I remember these cute paper baskets from my childhood. You could hang little treats on the three in them. I like this simple idea very much (it was a bit trickier to weave though) and with right kind of paper you can make it very rustic and vintage styled, just the way I like the best. Tip for crafters, don’t use very fragile paper. Scrap book or craft paper should do, but thin old musical note paper was way too fragile even though I managed in the end. DIY for heart basket you can find from here.

I’ve been making other paper crafts aswell. Couple years ago I saw these paper stars first time and wondered how those were made. So I digged out the instructions from the wonderfull world of interweb. These stars are fast to make in couple minutes. You only need paper, scissors, ruler and some glue. You can use tilda paper or any other paper craft paper. You can find good tutorials here. Bigger star is made of squares about 15 cm wide with 6 cuts and smaller with 10 cm squares and 4 cuts.

I also made earlier two christmas cards because I happened to find these charming scrap book tags. I’ve never done scrap book stuff and I can’t really get into it, but I enjoyed making these cards immensely.


Sydämenmuotoiset herkkukorit pääsivät heti käyttöön. /
Heart shaped baskets went straight to use.


Pidän kellastuneista nuoteista. /
I love musical notes that have turned yellowish.


Matkustelevat lumiukot. /
Travelling snowmen.

8 Comments Add yours

 1. Elina says:

  Tein noita samoja sydänkoreja ja kyllä oli vaikeaa! Ei maisterin koulupohja ollut riittää. Kolmannen jälkeen alkoi sujua vähän nopeammin.

  1. Rhia says:

   Elina -mjoo ei se ihan yksinkertaista ollut, mutta keksin pujottelujärjestyksen aika äkkiä. Mulla ongelmia tuotti hauras noin 70-vuotias nuottipaperi joka ei tahtonut kestää pujottelua repeilemättä. Jouduin vähän teippailemaan. Lopulta päädyin leikkaamaan suikaleiden väleistä ohuet siivut pois että paperi luistaisi läpi paremmin. Aion tehdä niitä toistekin mutta nyt tiedän että säästän hermojani jos käytän toisenlaista paperia.

 2. Cherise says:

  Ooh, muistan et oon tehnyt noita koreja joskus lapsena! Noi tähdet on kyllä tosi hienot :)) Josko sitä vaikka ens vuonna jaksais panostaa vähän enemmän joulukoristeluun, nyt alkaa olla jo vähän myöhästä :D

  1. Rhia says:

   Cherise – Ei se mitään myöhäistä vielä ole :D Noiden tähtien tekemiseen menee ehkä 10 minuuttia per tähti. Ja niihin voi käyttää vaikka joululahjapaperia jos ei muuta satu olemaan. Yllätyin siitä miten nopeita ne on tehdä vaikka näyttävät monimutkaisille. Ja jos tekee esim noista 15 cm neliöistä niin niistä tulee tosi iso tähti, halkaisijaltaan noin 40 cm, eli ei tarvitse montaa edes tehdä. Noiden sydänkorien tekemiseen meni huomattavasti kauemmin aikaa :D Meillä ei ole muuten vielä mitään muita koristeita esillä kuin noi korit ja tähdet… No ehkä huomenna ehdin koristella kun pidän vapaapäivän.

 3. Hehkuvainen says:

  Ooh, onpa kauniita tähtiä! Minäkin tahdon kokeilla! Btw, jos sinulla on käytössäsi tulostin, ota ihmeessä ensi kerralla siitä vanhasta nuottipaperista kopio askartelua varten. Ei tarvitse tuskastella vanhan paperin haurauden kanssa eikä tuhota oikeasti vanhaa aarretta O_o. :)

  Minä laitoin tänään joulun kunniaksi ruokapöytään valkean liinan. Se on valkea luultavasti siihen asti, kunnes mies ekan kerran istuu sen ääreen ja syö jotain. En ymmärrä kuinka voi olla niin vaikeaa syödä siististi… No, onneksi pesukone on keksitty :P.

  Oikein ihanaa joulunaikaa!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Olipa hyvä idea tuo kopioiminen, ei tullut itselle edes mieleen. Pitäisi vain noita tähtiä varten sitten tehdä kaksipuoleisia kopioita koska paperin molemmat puolet tulevat niissä näkyviin. Mulla on tuota nuottipaperia vielä useita sivuja jäljellä, pitänee skannailla niitä myöhempien askartelujen varalle. Osa niistä on muuten käsin musteella kirjoitettuja, niitä en raaski tuhota laisinkaan, ehkä kehystän seinälle tai jotain.
   Mikähän siinä on että miehet ei osaa syödä siististi :D meillä isäntä on kanssa aikamoinen sottapytty ruokapöydässä (tosin totuuden nimissä on tunnustettava että itsekin joskus rähmään). Meillä on vielä se lisäongelma että kun isäntä rakastaa noita englantilaiseen tapaan upporasvassa paistettuja herkkuja niin sitä saamarin rasvaa on jokapaikassa keittiön työpöydillä ja myös AINA ruokapöydän pöytäliinassa johon se tulee tietenkin lautasenpohjasta. En käsitä miten se joka ikinen kerta onnistuu saamaan sitä rasvaa lautasenpohjaan?!? Se kun ei tahdo kunnolla lähteä niistä pöytäliinoista pois. Siksi meillä onkin tänä jouluna musta pöytäliina jonka päällä on vain koristeena vaalea brodeerattu kaitaliina ;)

   Tunnelmallista joulua sinnekin!

 4. Petriina says:

  Ihania askarteluja, tykkään ! Korit ovat nostalgiset, mutta pidän kovasti myös noista tähdistä.

  1. Rhia says:

   Petriina – Yritin etsiä netistä jotain “ei-lapsekkaita” jouluaskartelujuttuja ja löysin siis nämä. Tähdistä tuli tosi kauniit ja huomasin maalla lukiessani äidin aamulehteä että siellä oli ohjeet samantapaiseen tähtöseen. Taisi siis olla tämän joulun hitti tuo askarrus :D Ja siitä hauska askartelu myös että siihen voi käyttää melkein mitä hyvänsä sitkeää paperia (silkkipaperi ei varmaan toimi kun on niin pehmoista).

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.