Kimallusvyö / Glitter belt

on

Tämä joustava, kimaltava vyö on ollut minulla vuosia, mutta en ole ikinä tainnut sitä käyttää. Syynä on niinkin yksinkertainen syy, että en pidä yhtään tuosta modernista alumiinin värisestä soljesta. Ostin tämän kirppikseltä tuunattavaksi ja olen aikonut vaihtaa soljen, mutta en ole aiemmin saanut aikaiseksi.

Siivoilin työhuonetta talvikaaoksen* jäljiltä ja vyö pulpahti taas jostain esiin, joten päätin vihdoin ottaa sen työn alle. Homma oli niin yksinkertainen että ratkoin vanhat soljet irti ja ompelin uudet soljet käsin paikoilleen. Vintagesoljet olen ostanut vuosia sitten erään ompelutarvikekaupan poistomyynnistä. Puoliskojen kuuluisi olla keskenään samanväriset, mutta jäljellä oli enää puolikkaat kutakin väriä. Päätin yhdistää mustan ja valkoisen puoliskon ja se näyttää aika hauskalta.

Kotiopettaja-hame tekee myös paluun (olen hommannut sen vuonna 2008, kyllä kahlasin koko blogini läpi löytääkseni tämän tiedon). En ole mahtunut siihen enää pariin vuoteen, joten päästin siihen aiemmin tekemäni sisäänotot ja nyt se menee taas. Hameen voi bongata blogista mm. täältä, täältä ja täältä. Se on kestosuosikkejani ja laadukkaan kankaan ansiosta jatkaa elämäänsä aina vaan. Tosin, sylissä viihtyvät kissat kynsineen ovat jättäneet siihen jälkensä ja lähitarkastelussa kankaan pinta näyttää jo vähän eläneeltä.

*talvikaaos

kaaoksen tila johon talvella kylmillään oleva yläkerran työtilani joutuu kun pakkaskaudella etsin sieltä kiireellä tarvikkeita jotta voin tehdä varsinaisen ompeluhomman lämpimässä alakerrassa

This elastic, glittering belt has been in my stash for years, but I don’t thin I have ever used it. Reason is simple, I don’t like the modern aluminum coloured buckle on it. I bought the belt for revamping, but I haven’t had the time to do it just yet.

Im was tidying my work space after the winter chaos* and the belt popped up from somewhere again, so I decide to tackle this small job. It was very simple and straight forward. I ripped the old buckle off and sew new one in place by hand. I bought the vintage buckles years ago from sewing supply shop. Both sides should be same colour, but these were last ones left and didn’t have matching colour halves left. I decided to combine black and white and I think it looks quite fun.

My governess skirt also makes a comeback (I bought it in 2008, and yes, I browsed through my whole blog to find that information). It hasn’t fit me for couple of years, so I let the seams which I took in before and now it fits again. You can see the skirt in action in the blog atleast in here, here and here. It is one of my favourites and because of high quality material it just keeps on living. Allthough, lap cats with sharp claws have left their mark on the fabric and on close inspection it has started to look a bit worn.

*winter chaos

the state of chaos which happens when I go to search, in a hurry, for materials in my un-heated upstairs working space, so that I can do the actual sewing downstairs in warm
Vyön originaali solki on todella moderni ja mielestäni hirmu ruma. /
Original buckle on the belt is very modern and quite ugly in my opinion.
En valitettavasti tullut ottaneeksi kunnollista “ennen”-kuvaa. /
I forgot to take proper “before”-photo.
Ompelin soljet paikoilleen nopeasti käsin. /
I sew the buckles quickly by hand.
Vessaselfien paluu 2023 /
Toilet selfie returns 2023
En tajua näitä puhelimen kameran automaattisia käsittelyjä. Yritin korjata ihon ja puseron sävyjä siinä kovin kummoisesti onnistumatta. No näkee tästä kotiopettaja-hameen kuitenkin. /
I don’t understand the auto-correction filters on my phone camera. I tried to fix the colours on my face and blouse but did not do very well. Atleast you can see the governess skirt.

2 Comments Add yours

  1. Murmur says:

    Onpa hauska oivallus liittää yhteen musta ja valkoinen puolisko. Jos et kerro kenellekään, kukaan ei tule ajatelleeksi, että niiden kuuluisi olla samaa väriä. Nyt eriväriset puoliskot iskevät hauskasti silmää. Tällaisia pieniäkin tuunauspäivityksiä on blogistasi aina mukava lukea.

    1. Rhia says:

      Murmur – 40-luvulla oli tyylinä yhdistellä kontrastivärejä tähän tyyliin, esim mekossa tai hatussa saattoi olla puolet punaista ja puolet sinistä, tai puolet mustaa ja puolet valkoista. Sieltä tämän idean nappasin ja kun solkien mallikin on selkeästi 40-lukuinen (voivat olla toki uudempaakin tuotantoa) niin sehän sopii oikein passelisti. Eikä tosiaan arvaisi ettei kuulu olla eri väriset jos en sitä erikseen mainitse. Kiva että näille nopeille pikkutuunauksillekin löytyy kannatusta :)

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.