Usvainen aamu eli miten minusta tuli kotiopettajatar


Tuttuun tapaan taas heitin isännän töihin (aargh minua nyppii että sitä rotjaketta on niin vaikea saada aamuisin hereille…) ja sitten kotiin askartelemaan.
No askartelu tarkoitti tänään valokuvaamista, eli kamera jalustoineen kainaloon ja vintille. Olen hoksannut että ujona ihmisenä kun en kehtaa kuvata kadulla enkä enää edes parvekkeella voin mennä vinttiin ja kuvata siellä päivän asuja kenenkään häiritsemättä. Tosin hetken aikaa leikittelin ajatuksella nappaisinko kameran mukaan ja lähtisin ulos aamu-usvaan kuvaamaan. Läheisessä puistossa nimittäin oli ihana usvakerros kellumassa. Siellä olisin saanut päivän asuni kanssa upeita kuvia =) mutta rimakauhu iski ja kiipesin vain ullakolle.

Ennen päivän asua esittelen sihteeripaidan tuunausprojektin jonka sain valmiiksi toissapäivänä. Paita on löytö SPR:n Kontin “viiden euron kassi”-penkojaisista pari viikkoa sitten. Materiaali on silkkinen crepe de china, joka tuntuu ah niin ihanalta iholla. Puserolle tuli hinnaksi jotain alle euron sillä Kontin aarrejahdista sai ostaa vitosella niin paljon vaatteita kuin sai muovikassiin tungettua. Ja tämä tyttöhän tunki!

Sihteeripaita alkuperäisessä kuosissaan valetaskuin ja pitkin hihoin. Toisessa hihassa oli pieni reikä. Tuo hihan malli ei muutenkaan ole mulle kaikkein pukevin, joten sakset käteen ja niks naks. Huolittelin lyhyemmän hihansuun rullapäärmeellä. Taskuläpät ratkoin irti, koska ne olivat typerästi tissien päällä. Ei paras yksityiskohta henkilölle, jolle on rintavarustusta annettu useamman ihmisen edestä.

Sitten ompelin hihaan ohuen kuminauhan nurjalle. Helppo tapa tehdä väljästä hihasta napakampi. Hihansuuhun päätin laittaa koristeeksi vaalean persikan sävyistä vintage-pitsiä (rakastan sitä!) joka on kärsivällisesti odottanut varastoissani käyttöä. Pitsin herkkyys sopii tismalleen yhteen silkin kanssa. Katsokaa minkä ihanan varjon pitsi heittää pöydälle!

Hihoista yli jääneestä kankaasta leikkasin täysvinoon ohutta soiroa jonka huolittelin toiselta reunalta rullapäärmeellä. Kun saumurissa on differentiaali-syöttö, saat täysvinoon tai joustavaan materiaaliin kevyesti aaltoilevan reunan kun säädät syötön venyttämään kangasta ommellessa.

Ratkoin kapean pystykauluksen yläreunan auki ja kapean kaistaleen vekkasin sinne väliin koristeeksi. Ja päälle vielä kevyesti vekattu pitsi. Ylimmäisen tavisnapin vaihdoin helminapiksi. Ja näin on taas yksi kökkö-vaate muuntunut viktoriaaniseksi luomukseksi. Olette varmaan huomanneet mikä on suosikki-tyylini tällä hetkellä *leveä virnistys*.

ENGLISH SUMMARY:
Took my sweetheart to work this morning, as always and hurry back home to do some stuff, a.k.a taking photos of my outfit of the day. There was lovely fog in the park nearby and that would have made fantastic photos with my outfit, but I am way too shy to do that kind of thing in public. So ended up in the attic to take photos. I realised that no-one hardly ever goes there so it is place where i can photoshoot in peace.

Before outfit of the day I present to you my pimping-project I finished the other day. So called secretary-shirt i bought from fleamarket “five euro bag”-day. You could buy as much clothing for five euros you was able to shove in plastic bag. And I shoved =) Shirt is made of crepe de china and price was less than 1 euro.

First I cropped sleeves and trimmed them with thin overlock. I also added rubberband and light peach vintage-lace to give more feminine look. Look at that lovely shadow lace throws on the table! From the excess material of sleeves I made small pleats to go around collar and finished it with pleated lace. Also replaced ordinary button with bead button. And now basic-shirt has turned into another victorian creations. Needless to say what is my favourite style at the moment *wide grin*.

Ja sitten päivän asuun joka jatkaa samaa teemaa. Kotiopettaja ullakolla olkaa hyvä!

And then to the outfit of the day which continues same theme. Governess at the attic, sil vous plait!

Pusero – Kontin “vitosen kassi”-päiviltä
Blouse –
fleamarket “five euro bag”-day
Neule /Sweater – H&M
Hame / Skirt – Fida Outlet
Kengät /Shoes – Tapas

Kaulusröyhelö / Collar ruffle – kirppis / fleamarket
Koriste / Brooch – car boot sales, England

Maija Poppanen / Mary Poppins
Takki omaa tuotantoa – Coat self made


Mistä sinä saat tällä hetkellä vaikutteita pukeutumiseesi?
Where do you get influence on your clothing at the moment?

6 Comments

 1. aurinkojumala says:

  Täytyy myöntää että jos olisin pieni koululainen ja tulossa ensimäistä päivää kotioppiin voisin pelästyä, näen jo sielujen silmissä karttakepin heilahtavan sormilleni :)

  Tiesitkö, tai mistäs sinä sen tietäisit, että olen lukenut käsityönopettajaksi. Ompelukuvasi ovat tosi kivoja… varsinkin jos itsekkin vielä joskus innostun käsitöistä ja ompelemisesta :) Opiskelu imaisi kaiken innon, mutta se on onneksi palautumassa hiljalleen.

  Uskaltaudu vain ulos, minäkin olen alkanut harjoitella julkisella paikalla kuvaamista. Ja täytyy ihmetellä mikä siitä tekee niin vaikeaa. Minua ainakin ahdistaa jos minua katsotaan, aika jännä… harjoitus ei siis ole vielä tuottanut tulosta.

  Hauskoja oppitunteja ;)

 2. Nelliina says:

  aivan ihana paita tuli :) muhun puree tällä hetkellä erittäin paljon viktoriaaninen hörsellys, miellyttää silmää. Inspikset tulee itselle lähinnä kadulta, katumuotisivuilta, harvemmin oikeista muotikuvista. Joten inspiraatiooni vaikuttaa milloin mikäkin, en oikeastaan edes etsi mitään tiettyä tyylisuuntaa edustavia kuvia.

 3. Rhia says:

  aurinkojumala: iik! en minä kuvitellut ihan noin tiukalta opelta näyttäväni! Ehkä minä sitten uskaltaudun ulos kuvaamaan kun jaksan lähteä sinne niin aikaisin ettei muita ole vielä liikkeellä =) jotenkin se vaan on niin noloa. Tsemppiä sulle ompeluinnon löytämisessä.

  nelliina: kiitos =) viktoriaanisuus on ihanaa ulkonäöllisesti ainakin!

 4. Majayna says:

  Aivan ihana tuli tuosta puserosta! Tosi nätti kaulus, alkuperäinenhän oli ihan tylsä :) Ihana tunnelma noissa vinttikuvissa, aivan Jane Austen -fiilistä, josta kovasti tykkään.

  Tällä hetkellä tuntuu että ammennan omaan pukeutumiseen lähinnä siitä,että kunhan on lämmintä ja mukavaa. Olen työharjoittelussa ja siellä on aika vilpoinen ilma ja työ on lähinnä tietokoneen edessä kököttämistä. Ja minut näkee vain pari ihmistä, niin se on ihan se ja sama mitä mulla on päällä. Mutta oikeasti minun tekee kovasti mieli jo kaikenlaisia leveitä hameita, pystykauluksisia puseroita joissa on napitus niskassa, villatakkeja, myssyjä, isoja kaulahuiveja… suurin inspiraatio tulee ympäristöstä ja internetistä. Jotain tyttömäistä, jotain historiallista, jotain rokkia… riippuen aina päivästä.

 5. Salka says:

  Minullekin kolahtaa tällä hetkellä tuo viktoriaaninen tyylikausi, röyhelöiden puolesta :) Vastapainoksi pelkistetty ysärityyli alkaa miellyttämään silmää, olen varsinkin tämän päivän aikana saanut mielikuvan Hulluna Sinuun-ohjelman Helen Huntin roolihahmosta, täytyy varmaan inspiraatiokuvia hänestä bongailla :D

  Mäkin mieluiten poseeraan omissa nurkissa, tosin jotkut parvekekuvat ovat saattaneet aiheuttaa ihmetystä vastapäisen talon asukeissa :D

 6. Rhia says:

  majayna: kiitos =) myöhemmin varmasti tulee siitä myös “in action”-kuvia. Pääasiahan se on että itsellä on mukava olla, millaiset vaatteet sitten hyvänsä olikin päällä.

  salka: itse juuri eilen kaupungilla kävellessä ajattelin että täytyy varmaan kohta vaihtaa tyyliä etten ihan kyllästy kun tässä tyylissä on nyt menty useampi viikkoputkeen =) hehe, mun parveke sijaitsee ekassa kerroksessa ja vilkkaasti liikennöidyn kadun varrella joten kaikki ohikulkijat takuulla näkevät mitä parvekkeellani puuhailen =)

Comments are closed.