Eläimellistä menoa


Muita blogeja selatessa innostuin esittelemään omat lemmikkimme. Olenki
n tainnut jo mainita luonani asuvan ylikasvaneen, mutta suloisen karvakoiven nimeltä Nena. Rakkaalla lapsella on kuitenkin monta nimeä. 13-vuotiasta neitiä kutsutaan mm. seuraavilla kutsumanimillä:

1. Anti-cat / Anti-kisu
2. Bismark
3. Kisu / Kitty
4. Nenukki
5. Nenuli
6. Jätti-kisu

7. Jättiläispallero
8. Hänen majesteettinsa / Her Majesty

9. Neiti Karvamasu

Rakastan pahvilaatikoita!
I love cardboard boxes!

Neidin suosikkipuuhia ovat mm. vaatteiden ja huonekalujen karvottaminen, sängyllä makoilu (isäntä inhoaa tätä tapaa), nukkuminen, syöminen ja ruuan kerjääminen, puskeminen ja kovaan ääneen kehrääminen. Anti-kisu rakastaa mintun tuoksua, parvekkeella lokoilua (varsinkin jos aurinko paistaa) ja pahvilaatikoita. Inhokkiasioita ovat imurointi ja turkin kampaus. Seurallisena eläimenä kisu viihtyy parhaiten samassa huoneessa emäntänsä kanssa ja siirtyy emännän perässä jopa vessaan. Emäntä ja Kisu käyvätkin yhdessä tyttöpissalla kuten parhaat kaverukset yleensäkin =) Hänen majesteetissaan on myös hieman julkkiksen vikaa sillä hänet on voinut bongata nuorena tyttönä paikallislehden sivulta sekä paikallistv:stä. Alunalkaen Jätti-kisu on suomenkielinen mutta näin vanhemmiten on opetellut myös englantia jotta voi paremmin kommunikoida isännän kanssa.

Kaksoisagentti 0024 naamioituneena paikalliseen maastoon.
Doubleagent 0024 camouflaged on the local landscape.

Serpentiiniä…. JEEEEEE!
Confetti… YAYYYYY!

No entäpä sitten toinen lemmikkimme joka majailee isännän kämpillä omassa kaksikerroksisessa lukaalissaan? Herran virallinen ristimänimi on McKay, mutta tutuille Mac. Myös tällä pitkähäntäisellä kaverilla on useita kutsumanimiä:

1. Anti-rat
2. Mr Cutie

3. Mr Scrounger
4. Rat-boy
5. Mr Rat
5. Mackie Mackie Moo Moo
6. MacMan
7. Mr Mac

8. Rattie

Riippumatto roks!
Hammock rocks!

Herra Rotalla on iso häkki jossa hän viihtyy parhaiten. Suosikkipaikka on emännän tekemä riippumatto josta hän ei ensin pitänyt ollenkaan. Jyrsittyään yhden kannatuskummarin poikki ja mätkähdettyään häkin pohjalle hän on kuitenkin muuttanut mieltään ja kun emäntä oli saanut riippumaton korjattua hän käy siellä säännöllisesti nukkumassa. Yleensä kun ilta alkaa pimetä, viimeistään siinä kymmenen tietämillä herra siirtyy sulavasti hypäten riippumattoonsa nukkumaan. Mieluisat harrastukset ovat häkin uudelleen järjestäminen (tapahtuu öisin ja aiheuttaa kolinaa), häkin katolla kiipeily, syöminen ja ruuan kerjääminen ja päällään nukkuminen. Hän myös pitää kovasti rapsuttelusta ja silittelystä. Lempiruokaa ovat ranskalaiset, tuoreet herneet ja kyljykset. Kupissa päivittäin tarjolla olevat nappula/jyvä-sekoitukset ovat herran mielestä lemmikkien ruokaa eivätkä ollenkaan rotille sopivaa ravintoa. Isäntä ja emäntä ovat eri mieltä. Inhokkeja ovat häkin siivoaminen ja imurointi. Satunnaisesti Mr Mac tekee valvottuja tutkimusmatkoja sohvalle tai isännän sänkyyn. Muutamia kertoja hän on käynyt myös tapaamassa Anti-kisua. Joskin olen varma että kumpikaan ei ollut järin innostunut asiasta. Etenkään Anti-rotta joka tungettiin hiirille tarkoitettuun pikkuhäkkiin vierailun ajaksi. Että ne kehtaa! Hiirten häkki! Rotta-herra oli niin loukkaantunut koko tapauksesta että ei suostunut tulemaan ulos pikkumökistä isännän ja emännän nähden. Mac puhuu vain englantia vaikka asuukin Suomessa ja turha yrittää opettaa hänelle suomea!

Nukun päälläni, älkää minusta välittäkö.
Never mind me, I just sleep on my head.

Emäntä (joka ei pidä tästä kuvasta) ja Mr Cutie torkuilla.
Mom (who doesnt like this photo) and Mr Cutie having nap.

ENGLISH SUMMARY:
I’d like to present to you our pets. First my beloved overgrown hairball, Nena. She lives with mom and has lots of lovely names like Bismark, Her Majesty, Giant Kitty and A
nti-cat. Her favourite hobbies are hairing clothing and furniture, sleeping on bed, eating and scrounging for food, purring out loud and headbutting. She hates vacuuming and combing her hair. She prefers to spend her time at the same room than mom so she follows her even to bathroom. So they go and have girl-pee together like best friends do =)

Our other pet is long tailed hairy creature called McKay. To friends he is just Mac. He lives with daddy. He is often called also Mackie Mackie Moo Moo, Anti-rat, Mr Cutie and Mr Mac. He is english-speaking so his names are all in english =) His favourite place in the world is his little hammock that mom made. At first he didn’t like hammock at all but on one night he chewed off one of the holding bands and fell to the ground. After mom repaired hammock it has been his favourite. He goes there every evening around 10 to sleep. His hobbies are rearranging his cage, eating and scrounging for food and sleeping on his head. He also loves to get some fussies a.k.a scratching and petting. Sometimes he makes surveiled expeditions to sofa and to dads bed. Anti-cat and Anti-rat have met couple times, but I’m sure they weren’t very impressed.

I love mommy!


Onko sinulla lemmikkejä ja millaisia?

Do you have any pets and what kind?

Be the first to like.