Remppapäivitys: Kodinhoitohuone / Renovation update: Utility room

Fanfaareja! Saanko esitellä teille kodinhoitohuoneen eli remontin ensimmäisen etapin. Talon pienin huone josta remontti rehvakkaasti aloitettiin ja jonka valmiiksi saattaminen otti kaksi (2) vuotta, olkoonkin että siinä välissä oli pitkä tuumaustauko.

Alkuperäisen idean mukaan tänne piti tulla kuumavesivaraaja ja pesukone, mutta ei tullutkaan. Tilanteet näes muuttuu ja työmiehet. Joten nyt tämä on sitten tällainen “hopeidenkiillotushuone”, eli pyykinkuivaus/säilytyshuone, varasto sekalaiselle tavaralle joka ei mahdu muualle, tilapäinen vierashuone ja taimien idätyshuone. Huoneen lattia purettiin maahan asti, korvattiin lahoja hirsiä ja rakennettiin uudelleen, siitä voit lukea tarkemmin täältä ekasta remppapäivityksestä.

Huoneessa on todennäköisesti koko talon kalleinta tapettia. Niin kallista että raaskin ostaa vain kolme rullaa, onneksi enempää ei tarvittukaan. Kallista tapettia kompensoitiin edullisilla feikkipuolipaneeli-listoilla ja sekalaisilla kierrätyskalusteilla. Tapetti on Lim & Handrycktin, malli Thomanders Förmak. Tämän tyyppiset listoin tehdyt koriste”paneloinnit” ovat suosittuja Amerikassa, Suomessa ei niinkään. Minä tykkään näistä kovasti, antavat yksinkertaiselle puolipaneelille kivan huolitellun ilmeen. Itseäni hiukan hykerryttää tämä kalliin ja halppiksen yhdistelmä. Yleisesti ottaen pyrimme remontoimaan mahdollisimman edullisesti, kierrätettyjäkin materiaaleja käyttäen, silloin kun se on mahdollista.

Itään päin katsova ikkuna on 70-luvulla laitettu, surkean pieni ja matala ja tekee huoneesta pimeän, paitsi aikaisin aamulla kun aurinko paistaa sisään. Toivottavasti saadaan jossain vaiheessa mahdollisuus vaihtaa ikkuna takaisin korkeampaan pikkuruutuiseen.

Jos ihan totta puhutaan niin eihän tämä nyt vielä ihan loppuun viimeistelty ole: lattia, ovi ja muuri ovat maalaamatta ja uunin edusta viimeistelemättä. Ne tehdään joskus myöhemmin. Uunikin vaatii jossain vaiheessa korjausta tulipesässä hieman liikahtaneiden tiilten kohdalta. Muilta osin hommat on vihdoin saatettu päätökseen. Armottoman kiroilun ja veuhkaamisen saattelemana tosin. Seuraavaksi pitäisi keskittyä tulevan makuuhuoneen remonttiin.

Fanfares! May I present to you our utility room aka the first “save point” on our house renovation. The smallest room in the house, which we started renovating rather swaggerly, but which took two (2) years to finish, albeit there was long thinking break too.

Originally the idea was to move the immersion heater and washing machine in here, but that didn’t happen. Because situations change and workers too. So now this is kind of “silver polishing room”, basically it’s storage room for laundry and miscellaneous stuff which doesn’t have space elsewhere, temporary guestroom and sapling room for my kitchen garden. Floor of this room was completely opened up all the way to the ground, then some rotted logs were replaced and new floor made. You can read more about that on this first renovation update.

We got probably the most expensive wallpaper in the whole house. It was so expensive that I could only buy three rolls, thankfully that was plenty to do this room. Expensive wallpaper is combined with cheap-arse faux paneling, made with battens and finally room is decorated with miscellaneous secondhand furniture. Wallpaper is by Lim & Handtryckt, model is Thomanders Förmak. This kind of simple wainscotting made with battons is popular in America, but not so much here in Finland, but I like it. It gives nice detailed look to the simple wall. The combination of expensive and cheap kind of makes me chuckle. In general we try to renovate as cheap as possible, also using second hand materials, when ever we can.

East-facing window is installed in 70’s, it’s horribly small and low and makes the room dark, except in early morning when sun is shining directly in. Hopefully at some point we get a chance to replace it with larger, more authentic window with small panes.

To say the truth, room is not completely finished yet: floor, door and brick wall need painting and fire place front needs finishing. Those will be done at later date. Fireplace itself needs little bit of fixing at some point. But otherwise things are now done. With horrid cursing and commotion. Next thing to do is to concentrate on renovating our future bedroom.

Seiniä purkaessa kuistin vastaiselta seinältä löytyi ikkuna. Poistimme hiirten likaamat lasivillat, lisäsimme jyrsijäverkkoa ja uudet eristeet ja peitimme koko komeuden sillä ajatuksella että se on joskus vielä mahdollista avata jos halutaan. /
Opening the walls we found covered window, which is facing current lobby. We removed insulation which was damaged by mice, added rodent preventive netting and new insulation and covered it up. It’s possible to open it later if we ever change our minds.
Kaikkia vanhoja kerroksia ei poistettu, ainoastaan ne jotka olivat vaurioituneet. Vanhat kerrokset peitettiin vanerilevyin. /
Not all old layers were removed, just those which were damaged. Old layers were covered with plywood.
Löytöjä seinän sisältä. /
Finds from inside the walls. ” Co-op slaughter house products, always fresh, guaranteed pure, excellent in taste.”
Tapettilöytöjä: keskellä kullanhohtoinen harmahtavan beige boordi, sen yläpuolella vaalea vihreäsävyinen vanhempi tapetti, alapuolella roosan ja valkoisen sävyinen hiukan uudempi tapetti. /
Wallpaper finds: in the middle is shimmering grayish beige decoration border, above that older pale green wallpaper, below that slightly newer rose and white coloured wallpaper.
Ikkunan kohdalta löytyi vuoden 1981 paikallislehti joka on oletettavasti tilattu huoneessa asuneen alivuokralaisen nimellä. Ikkunan on siis luultavasti pistetty tukkoon joskus -80-luvun alussa. /
From the window area we found local newspaper from 1981, which was subscribed by person we assume was the subrenter in this room. So window has probably been covered sometime in the early 80’s.
Puolipaneli yksinkertaisesti vain maalattiin vanerin alareunaan, tässä näkyvissä vielä väliaikaisia sähköjä. /
Wainscotting was simply just painted on of the plywood, here you can also see the temporary wiring.
Tapettinäytteiden avulla yritin visualisoida mille huone tulisi näyttämään valmiina. /
I was trying to visualize with wallpaper samples what it would look like finished.
Vanerin saumojen ja epätasaisuuksien minimoimiseksi tapetoin seinien yläosat ensin makulatuuripaperilla. Samalla sain harjoitella tapetointia. Tämä oli nimittäin ensimmäinen tapetoimani huone ikinä. Jännitti ihan törkeästi että en sössisi kallista tapettia. /
To minimize the plywood seams and uneven surfaces I first covered the walls with makulatura. It is good traditional base wallpaper. At the same time it was good practice for me, because this is the first room ever I have wallpapered myself. I was very nervous about ruining the expensive wallpaper.
Joka suuntaan vinon talon huoneiden tapetointi ei ole helppoa. Varsinkaan jos on sattunut valitsemaan ruututapetin. Listat tulevat tapetin alareunan päälle. /
When house is wonky to all possible directions, it’s not easy to wallpaper. Especially if you chose chequered wallpaper pattern. Wainscotting paneling was installed ontop the wallpaper bottom.
Tapetointiavustaja. /
Wallpaper assistant.

PALJASTUS / REVEAL

6 Comments Add yours

 1. Elli says:

  Superhieno! Joko on hopeat mitä killotella? ?

  1. Rhia says:

   Elli – no muutama hopeinen kahvilusikka löytyy, kyllä niitä kelpaa täällä kiillottaa aamuyön varhaisina tunteina :D ja ainahan voin hinkata noita messinkikynttilänjalkojakin, nekin vaatisi kipeästi kiillotusta.

 2. Nappi says:

  Ihana assistentti! Siis tarkoitan ihana ylipäällystöjohtajatarkastaja! ?

  1. Rhia says:

   Nappi – hups! Ylitinköhän nyt sopivaisuuden rajat kun kutsuin ylipäällystöjohtajatarkastajaa assistentiksi? Toisaalta Yoda on sen verran hönö kissaksi ettei se ehkä hoksannut asiaa.

 3. Murmur says:

  Rehellisyyden nimissä on sanottava, että tuo ikkuna on karmean matala. On vaikea kuvitella, että kenellekään on tullut edes mieleen vaihtaa melko korkeaan huoneeseen noin matala ikkuna, mutta onneksi keksit ripustaa verhotangon paljon ylemmäs kompensoimaan visuaalista haittaa (verhojakaan ei tarvitse lyhentää). Tapetoinnista tuli oikein siisti. Tuskin yhtä siistiin, mutta ehkä halvempaan lopputulokseen pääsisitte tapetoimalla jossakin jonkin seinän vanhoilla sanomalehdillä, vaikka kuvan Paikallissanomilla. Toivottavasti tästä huoneesta on hitusen helpompi jatkaa remonttia muualle.

  1. Rhia says:

   Murmur – No sepä! Tämän talon edellinen asukas on ollut mallia 150cm sulka päässä. Siitä syystä kaikki ikkunat ovat hirveän matalia. Ja matalalla. Ulkoseinästä näkee selvästi että ikkunoiden kohdilla ulkoverhousta on jatkettu ikkunan yläpuolelta. Alunperin ikkunat ovat olleet siis korkeammat, tai korkeammalla. Kuten monesti olen blogissa todennut, se tekee alakerran huoneista todella hämärät. Tämän tappijalkaisen emännän johdosta meillä on myös supermatala tiskipöytä joka ulottuu meitä lantion alapuolelle. Alakaapistoa on nimittäin madallettu. Aikanaan sekin menee vaihtoon.
   Työpesti verholiikkeessä aikanaan on tehnyt tehtävänsä siis ? meillä on kaikki verhotangot nostettu lähemmäs kattoa jotta ikkunat ei näytä niin pöljiltä.
   Sanomalehtitapetille en ihan hirveästi lämpene, vaikka olisihan se halpa. Mutta monta huonetta odottaa vielä remonttia, ikinä ei tiedä miten tämä tästä etenee ?

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.