2/12 Joulumyyjäiset / Christmas fair

Joulukalenterin luukku no 2. Tässä on ollut kaikenlaista haipakkaa niin, että meinasin ihan unohtaa että Metsänkylän Leivintuvalla oli sunnuntaina joulumyyjäiset. Tapahtuma on järjestetty jo seitsemän kertaa ja myyjiä oli tällä kertaa jo lähes 90. Tapahtuma on siis paisunut muutaman vuoden aikana varsin suureksi. Missä ihmeen Metsänkylän Leivintuvalla, te kysytte.

Hattulassa, tuolla Parolan ja Hämeenlinnan kainalossa on pieni kylä, Metsänkylä. Kylässä on sellainen aika iso Navetta. Navetassa toimii eräänlainen rakentajan varaosapankki, kauppa jossa myydään vanhaa rakennus- ja remonttitarviketta, kuten vanhoja ovia ja ikkunanpokia, vanhoja kylttejä, vanhoja saranoita ja sen semmoista tavaraa. Kyllä te tiedätte. Navetan vierestä löytyy Domus Classica, josta saa vanhan tyylisiä, mutta uustuotantona valmistettuja rakennustarpeita kuten vanhoja lämpöpattereita, kangaspäällysteisiä sähköjohtoja, valokatkaisijoita ynnä muuta vanhaa kunnioittaen remontoivalle tarpeellista kapinetta. Ja tien toiselta puolelta löytyy se itse Leivintupa, vanhaan saunaan rakennettu tunnelmallinen, mutta pimeä kahvila. Ja kaiken kruunaavat Metsänkylän alpakat, ihkaoikeat karvaiset hurmurit, joiden villoista kehrättyä lankaa voi myös ostaa putiikeista.

Olen kirjoittanut Navetasta aiemminkin, mutta myyjäisissä en vielä kertaakaan ollut päässyt käymään siitä yksinkertaisesta syystä, että olin aina muistanut ne liian myöhään. Tällä kertaa muistin juuri viimetingassa. Ikävä kyllä valokuvat eivät ole yhtä tunnelmallisia kuin edelliskerralla Navetalla käydessäni. Ainutlaatuisesta pihapiiristään johtuen Navetta ja Leivintupa ovat avoinna vain sunnuntaisin. Domus Classicaan sen sijaan pääsee ostoksille myös arkipäivisin. Jos kaipaatte Navetalta vielä enemmän kuvia niin käykää kurkkaamassa Niinan Pätsiniemi-blogia. Hän nimittäin vieraili Navetalla reilu viikko sitten.

inenglish

Christmas Calendar Door no 2. There’s been all sorts of things, so I almost forgot that Metsänkylä Leivintupa had a Christmas fair last Sunday. Event was organized already seventh time and there was almost 90 booths full of all sort of handcraft stuff to buy. Event has grown quite a bit during past couple years. Metsänkylä Leivintupa, what on earth, you are now thinking.

In Hattula, in the arms of Parola and Hämeenlinna, there is a tiny village called Metsänkylä (engl. Forest village). In that village there is a quite large Cowshed (Navetta in finnish). In the cowshed there is a sort of spare part bank for builders. It’s a shop selling second hand renovating and building materials, like used doors and windows, old signs, hinges and that sort of stuff. You know. Next to the Navetta there is Domus Classica, shop which sells old style, but reproduction building material like radiators, fabric covered electric wires, old style light switches etc stuff for those who renovate honouring the old styles. Other side of the road is the actual Leivintupa (engl. baking cottage). It is a cafe built in old sauna. It is very cozy, but also very dark. Everything is crowned by alpacas. You can also buy yarn, made of their wool.

I have written about Navetta before, but I had never been in their Christmas fair before, for the simple reason that I have always forgotten them. This time I remembered barely in time. Unfortunately the photos aren’t as romantic as last time when I visited. Because of their unique surroundings, Navetta and Leivintupa are only open on Sundays. However you can do shopping in Domus Classica also on weekdays. If you want to see even more photos from Navetta, have a sneak peek at Niina’s Pätsiniemi-blog. She visited the Navetta over a week ago.

leivintupa1

Alpakoista oli tavattavissa kolme, jotka eivät oikein olleet yhteistyötuulella,
mitä valokuvaukseen tulee. Niinkuin tästä näette. /
Three of the alpacas were available for meeting, but they weren’t exactly co-operative
when the photos were in question. As you can see here.

leivintupa2

Myynnissä oli lähinnä kaikkea. Joulukoristeista lankoihin, herkuista koruihin,
luudista kynttilöihin ja vaatteisiin. Joulukranssit ja piparitalot näyttivät
olevan suosiossa. /

They were selling mostly everything. From christmas decoration to yarns,
from delicacies 
to jewelry, from brooms to candles and to clothes. Wreaths and
ginger bread houses 
seemed to be amongst the most popular things.

leivintupa3

leivintupa4

Leivintuvan hillolla ja kermavaahdolla täytetty pulla. /
Leivintupa-cafe’s bun, filled with whipped cream and jam.

leivintupa5

Alpakka-tuotteita Domus Classicassa. /
Alpaca products in Domus Classica.

leivintupa6

4 Comments

 1. Tuo on kiva paikka. Osaisipa itse tehdä tuollaisia kransseja. Materiaalia ainakin löytyisi.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Jos materiaalejakin löytyy omasta takaa niin eihän se sitten vaadi muuta kuin harjoittelua. Kaikkea kun voi opetella. En tutkinut noita kransseja sen tarkemmin, mutta ovat niin tasaisen näköisiä että niissä on varmaan joko styrox- tai oasisrengas pohjana johon on sitten kiinnitetty jäkälät, havut ja kävyt. Kävyissä on varmaankin kannan ympärillä pätkä rautalankaa joka on joko tökätty pohjaan kiinni tai kiedotty sen ympäri ja sitten peitetty kohta muulla tavaralla. Kovasti teki mieli ostaa kranssi oveen kun olivat niin kauniita, mutta eivät ne täällä kerrostalon kuivassa ja lämpimässä rappukäytävässä kovin pitkään hyvänä säily.

 2. Ti says:

  Paras alpakkakuva ikinä :D

  1. Rhia says:

   Ti – Hehee. Minustakin tuo on monella tapaa hauska ja hyvä kuva. Kaikissa muissa näkyikin sitten pelkkää takaraivoa tai kankkua.

Comments are closed.