Navetassa / In the Cow shed

Pyhäpäivän kunniaksi päätettiin (tai siis minä päätin) isännän kanssa harrastaa vähän aktiviteetteja. Olen jo jonkin aikaa halunnut käydä Metsänkylän Navetassa tiedusteluretkellä. Aulangolla Pekolan kylässä sijaitsee Metsänkylän kartano jossa toimii vanhaa rakennustavaraa myyvä Navetta. Pääasiassa paikka on vanhaa remontoivan aarreaitta uuninluukkuineen, sanaroineen ja valokytkimineen. Satunnaisesti sieltä voi löytää sisustuselementtejäkin, kuten vanhoja katukylttejä tai peileiksi muutettuja ikkunapokia. Pihapiiristä löytyvät myös Metsänkylän Alpakat joiden tuottamaa villaa voi ostaa puodista langaksi kehrättynä. Ja ostosten päätteeksi voi levähtää Leivintuvassa pannukahvilla ja -kakulla (oli muuten herkkua!). Varaudu siihen että paikka kuhisee väkeä sillä Navetta ja Leivintupa ovat auki vain yhtenä päivänä viikossa muutaman tunnin kerrallaan.

IN ENGLISH
Since it is sunday we decided (or rather, I decided) to do some activities. I have wanted to visit Cow shed of Metsänkylä for quite some time now. Manor of  Metsänkylä is located in the small village of Pekola in Aulanko. Navetta (cow shed) of Metsänkylä sells mostly old renovating supplies like iron ovenlids, old light switches, hinges etc.  Occasionally you can also make rustic interior decoration finds, like old street signs and mirrors made of old windows. In the location you can also meet alpaca’s and buy alpaca yarn produced by them. After the shopping you can stop for coffee and home made pancake (it was delicious btw!) in old Leivintupa (translation would be something like “bakehouse”). Even the old buildings are worth seeing if you’re not interested in buying anything. But be warned, Navetta and Leivintupa are open only couple hours  once a week, so place will be heaving with people.

The Navetta

The Alpakka

Varsin söpö / Definetly cute

Kotiinviemisinä lähti mukaan kaksi vyyhtiä
oikean alareunan tummanruskeaa alpakka-lankaa.
Niistä tulee ehkä ranteenlämmittimet. /
I bought two hanks of dark brown alpaca yarn,
as seen right bottom corner.

They might turn into wrist warmers.

Pannukahvi ja pannupulla /
Coffee made in old pan and pancake buns

Sunnuntai-illan aktiviteettia.
Emäntä keskittyy, ensimmäinen musta säärystin melkein valmis (ei alpakkaa). /
Sunday evening activity.
Me concentrating, first black legwarmer almost finished (not alpaca).

2 Comments

  1. Aquila says:

    Ihania kuvia! Metsänkylän Navetta vaikuttaa hyvinkin sellaiselta paikalta, jossa saattaisin viihtyä pitkäänkin ihmettelemässä. Oon varmaan vähän väsynyt, mutta jostain syystä repesin totaalisesti tuon valkean alpakan ilmeelle :D

    1. Rhia says:

      Aquila – Kuvia olis ollu enemmänkin mut en jaksanu tuon enempää käsitellä. Suurimmaksi osaksi tuolla oli puutavaraa, eli vanhaa hirttä ja ikkunanpokia. Mutta oli siellä kaikkea muutakin kiinnostavaa seassa kuten puisia pesukoneita :) Voihan se olla väsymyskin, mutta noilla alpakoilla oli tosi huvittavia ilmeitä. Sekin ruskea paksukaula joka näkyy tuon valkoisen takana oli varsinainen ilmemaakari. Lisäksi osa niistä äänteli hassusti. Aika veijareita. Nyt ne oli tallissa että sai helposti valokuvia, mutta kesäisin ilmeisesti tarhoissa ympäri tilaa.

Comments are closed.