Käsilaukun meikkipussi / Handbag makeup

Sen jälkeen kun meikkien kanssa kävi eräällä reisulla pieni moka, olen lisännyt käsilaukkuuni ylimääräistä painoa. Nimittäin meikkipussin. Minulla ei aiemmin ollut tapana kuljettaa mukana erillistä meikkipussia vaan hiuspinnit, huulirasva ja mahdollinen huulipuna pyörivät käsilaukun pohjalla sellaisenaan.  Muuta kosmetiikkaan en laukussani viitsinyt kuljettaa. Tuon ei-niin-pienen katastrofin ja itkupotkuraivareiden jälkeen päätin, että ehkä jonkinlainen vara-ratkaisu olisi hyvä olla aina mukana. Niinpä sitten otin käyttöön yhden pienistä kirjailluista pussukoistani. Sisältö vaihtuu satunnaisesti, riippuen hieman siitä mikä huulipuna on käytössä tai minne olen menossa, mutta nämä sieltä pääasiassa löytyy.

Huulirasvaa kuljetan mukanani aina, joten meikkipussista saattaa löytyä useampia, värittömänä tai sävytettynä. Tällä kertaa mukana näyttää olevan Labellon joku pian loppuva perushuulirasva ja Englannista aikoja sitten ostamani Bourjoisin sävytetty huulirasva (ei näytä olevan enää valikoimissa). Siinä on kyllä enemmän väriä kuin hoitavuutta, mutta toimii hyvin tavallisen huulirasvan kanssa. Koska ylähuuleni on aika kalvakka, ja erisävyinen kuin alahuuli, käyttäisin mieluiten hieman sävytettyä huulirasvaa. Uskokaa tai älkää, on hirmuisen vaikea löytää sävytettyä huulirasvaa, jossa ei ole mitään tuoksua tai makua joukossa (inhoan niitä!). Huulirasvan lisäksi mukana kulkee huulipuna (tällä kertaa Chanel Rouge Allure jonka sain ystävältä, lisäksi näyttää mukana pyörivän joku nude-sävyinen näytehuulipuna) ja siihen sopiva rajauskynä, sekä satunnaisesti joku huulikiilto.

Huulikiillossa en halua olevan mitään hilettä tai tuoksua, sekin on jokseenkin hankala löydettävä. Etenkin sen glitterin osalta lähes mahdoton. Tämänhetkinen suosikkini, Diorin Ultra-Gloss Reflect, alkaa olla aika finaalissa. Tätä on taas hankala korvata koska se oli taas kerran joku Limited Edition-versio, eikä sitä näin ollen enää valmisteta. Eikä muuten ole ensimmäinen kerta kun suosikkihuulikiiltoni on lopetettu. Yleensä nuo glitterittömät ja hileettömät on aina jotain kalleimpia mahdollisia merkkejä ja rajoitetun ajan saatavia kausituotteita. MIKSI, kysyn vaan??? Lisäksi pussukasta näyttäisi löytyvän Chanelin huulikiiltokynä (sekin lopetettu). Muut huulikynät ovat muuten Kryolanin ja Oriflamen.

Huulituotteiden lisäksi meikkipussiin kuuluvat valokynä (L’oreal True Match) ja luonnon-valkoinen kajal (Kryolan). Valokynällä ja vaalealla kajalilla virkistetään väsynyt naama minuutissa. Kun levittää vaaleaa kajalia alaripsien tyveen kirkastuvat silmät heti. Valokynä taas luonnollisesti kuuluu tummille silmänalusille ja punoittaviin nenänpieliin. Valokynä kiinnitetään irtopuuterilla joka kulkee mukana vintage-puuterirasiassa, jossa on myös peili. Puuterirasia on niin pieni että vie vähän tilaa, mutta sinne mahtuu juuri sopiva määrä irtopuuteria meikin korjaamiseen ja nenän kiillon häivyttämiseen. Rasia on tuliaisia Englannista ja siihen kuuluu pieni suojapussukka. Lisäksi mukana kulkevat hammastikut, huulipunasivellin, meikkikynän terotin, kynsiviila ja kasa pinnejä, joita ilman en enää tule toimeen. Monesti huomaan lisäksi tarvitsevani käsirasvaa yllättävissä paikoissa joten lisäsin juuri melkein tyhjän L’Occitanen käsirasvatuubin mukaan. Pussukka ei ole kovin suuri joten käsivoidetuubin on oltava tosi pieni. En tiedä vielä mitä teen sitten kun tuo kohta loppuu.

inenglish

After encountering bit of a mishap with my make up bag, I have added extra weight to my handbag. Mini makeup bag, I mean. I never used to carry around a makeup bag with me, just lip balm and lipstick at the bottom of the bag. However after that not-so-small catastrophe and massive meltdown I decided to start carrying mini collection of cosmetics with me. So I took one of my small petit point purses and utilised it for makeup. Items in it will occasionally change, depending on which lipstick I’m using or where I’m going and what will I be needing, but this is what it mainly has.

I always carry lip balm with me, so there might be several in the makeup bag, either plain or tinted. This time there seems to be soon-to-finish basic Labello balm and Bourjois tinted balm (discontinued) which I bought from England ages ago. It has more tint than balm though, but works nicely with plain balm. Because my upper lip is rather pale and different shade than bottom lip, I prefer tinted lip balm. Believe it or not, it is really difficult to find tinted lip balm which doesn’t have any scent or flavour (I hate those!), atleast here in Finland it is. I also carry a lipstick (this time Chanel Rouge Allure, which I got from a friend, and as it seems, also some sort of nude shade sample lipstick) and matching lip liner with me, also randomly a lip gloss.

I don’t want my lip gloss to have any glitter, scent nor flavour. It is another tricky thing to find. Especially without glitter almost impossible. My current favourite, Dior Ultra-Gloss Reflect, is pretty much finished now. It will be difficult to replace because it’s again some sort of Limited Edition, and so discontinued. And that is not the first time when my favourite lip gloss has been discontinued, btw. Quite often those glitterless and non-sparkly glosses are the most expensive brands and seasonal limited editions. WHY, I ask??? There also seem to be Chanel lip gloss pencil in there. Other lipliners are by Kryolan and Oriflame, btw.

There’s also highlight concealer pen (L’oreal True Match) and ivory kohl (Kryolan). This couple freshn up the tired face in a minute. Apply kohl on the lower waterline to make your eyes bright in an instant. Highlight pen obviously goes to dark under-eyes and red nose. I use the loose powder to fix the highlight pen. Vintage powder case is just big enough to carry tiny amount of loose powder for correcting make up and remove the shine, but small enough to fit into the bag. And it comes with mirror. It’s a souvenir from England and came with tiny pouch. Other items in the purse are tooth picks, lip brush, makeup pencil sharpener, emery board and bobby pins. I can’t survive without bobby pins. Many times I have also noticed that I need the aid of hand cream outside home, so I recently added tube of almost finished L’Occitane hand cream that just fits into the bag. Purse is tiny, so I don’t know what I’m going to do when that hand cream finishes.

makeuppurse1

makeuppurse2

makeuppurse4

makeuppurse3

10 Comments

 1. hellin says:

  Oi miten nätti meikkipussi!

  The Body Shopilla on myös melko pikkuisia käsivoiteita, mutta kyllä mä olen nähnyt noita pikkuisia L’Occitaneja esim. Sokoksella myynnissä.

  MACillä on monta erilaista huulikiiltolaatua, luulisi, että sieltä voisi löytyä jotain?

 2. Todella kaunis tuo pussukka, mutta tarkkaan saakin miettiä mitä siihen mahtuu. Aika mukavasti näyttää menevän kun on pienikokoiset tuotteet. Itse en haluaisi edes laukkua mukana kuljettaa, mutta aina joskus on pakko.

  1. Rhia says:

   hellin – Kiitos! Ikivanha kirppislöytö on tämä, vastaavia aina silloin tällöin bongailee. Tuo L’Occitane mahtuu pussukkaan siksi että on melkein tyhjä :D täysinäisenä tuskin, sitäpaitsi en oikein tykännyt siitä muutenkaan. Ei tuntunut imeytyvän kunnolla. Hehe, mä olen huulikiiltojen suhteen HIRVEÄN kranttu. Se ei saa olla yhtään tahmainen niin että huulet tuntuvat tarttuvan toisiinsa. Siinä ei myöskään saa olla yhtään mitään hedelmäisiä tuoksuja tms. Eikä niitä hileitä. Sellaiset pikkiriikkiset mikrohileet käy jotka ei huulilla juuri erotu, mutta isommat glitterit on ehdoton ei. Ja värisävy pitää olla just oikea, tuommonen punastuksen punainen niin että huulet näyttää luonnollisen värisiltä. Mutta käyn kyllä katsastamassa MAC’n valikoimat koska ei tästä Diorista enää montaa kertaa raavita väriä. En muista enää kävinkö ne läpi silloin kun etsin tätä, tämä korvasi Chanelin vastaavan joka sekin lopetettiin.

   Metsäntyttö – Kiitos! Juu todella tarkkaan, nämä mahtuvat aivan juuri ja juuri, niin että on jo vähän täpärällä sulkeutuuko mekanismi. Ja pikkuisen tetristä pitää pelata että saa ne sopimaan. Pitänee jotain ottaa pois sitten kun tuon käsivoiteen joudun vaihtamaan uuteen. Mulle käsilaukku on välttämätön koska mukana pitää kulkea rahapussi, kännykkä, avaimet, nenäliinoja, näitä meikkijuttuja (ainakin se huulirasva jos ei muuta), pinnejä, korvakuulokkeet jne. Yleensä mulla on käsilaukun lisäksi vielä kangaskassi jossa on sitten kalenteri, eväät, juomapullo ja sekalaista muuta mukana kulkevaa tavaraa. Takkien taskuihin ei vaan mahdu kaikki mitä pitää kuljetella mukana. Ja vintagemekoissa saati muissa vaatteissani harvoin on niin suuria taskuja tai taskuja ylipäätään.

 3. Pakko minunkin joskus on laukku ottaa kauppareissullekin (farkuissa yleensä) kun takin taskuun aina ei roinat sovi. Rahapussi ja kännykkä yleensä sen tavallisen takin taskuun menee:) Tänään isäntä näytti mulle juttua, jostain lehdestä leikattua, kun lapsen selitys miehen ja naisen eroihin oli se, että “naisilla on käsilaukku ja miehillä muovipussi”. Niinpä. Oikeesti miehille on vaikea löytää sopivaa laukkua.

 4. Siis talvisaikaan farkuissa ja kesäaikaan hameessa. Kotona on aina hame.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Minä kun en niitä farkkuja juuri koskaan käytä ;D eikä niihinkään taskuihin oikeastaan muuta mahdu kuin nenäliina ja avaimet muutenkaan. Meidän isäntä käyttää selkäreppua jos tarvitsee jotain kuljettaa mukana. Miehille sopivien laukkujen ongelma on kai monesti se että monet laukut on miehistä naismaisia. Omasta mielestä esim semmoinen olkalaukku miehellä on ihan jees. Miehet monesti suosii käytännöllisyyttä joten semmonen käsivarrella kuljeteltava on ehkä heistä hankala, ja tietty vähän liian naismainen istuakseen käyttöön luontevasti.

 5. Tinde says:

  Jos suinkin onnistut jostakin löytämään erinomaisen sävyttävän huulirasvan ilman ylimääräistä hajua/tai makua tai kevyen hileettömän huulikiillon, niin hihkaisethan täällä ja esittelet löytösi.

  Aivan samoja tuotteita näillä kriteereillä olen kovasti yritänyt löytää. Ja tehnyt luvattoman monta virheostosta, ennenkuin opin tietämään, että huuleni ärtyvät ainakin risiiniöljyä (castor) sisältävistä tuotteista. Siksi en ole vähään aikaan tarjontaan edes halunnut tutustua.

  1. Rhia says:

   Tinde – Yritän muistaa vinkata! Mulla on ongelma se että teen näitä ostoksia aika harvakseltaan niin sitten aina käy niin että myynti/valmistus on ehditty lopettamaan ennenkuin saan uuden hankittua, jopa siis ihan tavallistenkin huulirasvojen kohdalla on näin käynyt. Ahaa, risiiniöljyärsytys on mulle uutta tietoa, sen sijaan olen kuullut että monet eivät kestä huulirasvoja joissa on lanoliinia.

 6. Tinde says:

  Kiitos vinkistä. Pitääpä tutkia varmuuden vuoksi inci-tietoja myös tuon lanoliinin osalta. Voihan se “väärä” ainesosa olla sekin.

  Jossakin vaiheessa vain kuulin/luin siitä, että risiiniöljy voi olla herkästi kuivattava/ärsyttävä ja sen jälkeen olen tehnyt havainnon, että sitä sisältävät huulivoiteet ja -kiillot ovat järjestään niitä, jotka ärsyttävät (sanan varsinaisessa merkityksessä) ja ilman sitä olevat tuotteet toimivat hyvin.

  1. Rhia says:

   Tinde – Kyllä mä arvelen että sun oma kokemus on ihan oikea. Lanoliinin käyttöä on vähennetty paljon tuotteissa jotka jätetään iholle, kuten meikit ja voiteet jne koska se on niin allergisoiva. Enkä tiedä että onko huulirasvoissa sitä edes enää ollenkaan. Muutamia vuosia sitten kyllä vielä oli. Mutta pidän silmäni auki jos satun törmäämään johonkin missä ei ole risiiniöljyä.

Comments are closed.