Kesäisiä muistiinpanoja / Summery journal notes

Seuraa randomeja päiväkirjamerkintöjä:

Poikkesimmepa päivänä muutamana tuolla matkoillamme pienelle, ketjuun kuulumattomalle taukopaikalle. Kaivannon Keitaassa on ystävällinen palvelu, viihtyisä ja hurmaavasti hieman 70-lukuinen sisustus ja lupsakkaan oloinen ilmapiiri. Sisustuksena mm. näitä matkamuistoviirejä joita vielä 80-luvullakin sai ostaa kaikilta Suomen paikkakunnilta ja nähtävyyksistä. Nykyään viirejä löytyy enää satunnaisesti kirppiksiltä ja ihanan nostalgisista Atelje Agamin Puumalat-tuotteista. Evil Dressmaker suosittelee molempia!

Eräällä toisella reissullamme poikkesimme Sauvossa Alles Gute Vintagessa. Kerta oli näinkin kokeneelle vintageharrastajalle yllättäen ensimmäinen. Tavaraa oli, paljon. Aikaa tutkimiseen ja penkomiseen ei ollut kahtakaan tuntia joten paikka tuli katsottua lähinnä pintapuoleisesti, mutta erittäin kiinnostava käyntikohde kyllä kaikille vintagen ystäville. Kahteen kerrokseen mahtui kaikenlaista huonekaluista asusteisiin. Miinuspuolena on pakko todeta kaikesta tuoksahtava ummehtunut aitanhaju, tavarat kun ovat varastoituna lämmittämättömään tilaan jossa kosteus pääsee vaatteisiin ja kenkiin. Tämä on sinänsä harmi koska hajua on vaikea poistaa sen tartuttua ja vaatteetkin vaativat useamman pesun ennenkuin tuoksu on kokonaan hävinnyt, kengistä, laukuista ja muusta nyt puhumattakaan. Mutta etsiytyi täältäkin ostoskassiin jotakin, nimittäin kauan etsityt 30-luvun kävelykengät. Note to self: varaa ensikerralla enemmän aikaa.

Parasta kesässä on ex tempore-piknik. Silloin kun ystävä ottaa ex tempore reissun samaan kaupunkiin niin mikäpä sen mukavampaa kuin nauttia ihanasta säästä asiaankuuluvin rituaalein puistopiknikillä. Ja näin me juuri teimmekin. Se oli myös hyvä tekosyy ulkoiluttaa hellehattua, kesämekkoa ja aurinkovarjoa.

PS. Parvekkeen siivoaminen on aloitettu ja neuleasun takakappale on valmis.

inenglish

Following some random diary notes:

On our journey somewhere in Finland, we had a cuppa coffee on small rest stop. In Kaivannon keidas we found lovely service, cozy and charmingly a bit 70’s style interior and welcoming atmosphere. As a decoration they also had these lovely souvenir pennants, which you could buy almost from every place around Finland. Nowadays you only see them occasionally on flea markets and on the nostalgic Puumalat-products by Atelje Agami. Evil Dressmaker recommends both!

On our other journey we dropped by in Alles Gute Vintage, which is located in Sauvo. It was first time for me. There was heaps of stuff, in two floors. We didn’t have more than two hours to rummage around, so it was just quite overall look, but very interesting place to visit for all vintage-lovers. Big minus was the attic smell oozing from everything. Shop is actually in building which doesn’t have any heating and moisture gets to everything. Which is a shame, because it’s difficult to remove afterwards. Clothes require several washes to remove it completely, not to mention shoes, handbags etc. But I still managed to find something, like those 30’s broque shoes I’ve been looking for so long. Note to self: reserve more time for next visit.

Best thing in Summer is spur-of-the-moment picnics. When a friend takes the spur-of-the-moment trip to your town, is there anything better than enjoy the lovely weather in the park with picnic. And this is exactly what we did. It was also a good excuse to give outing for my sunhat, summer dress and parasol.

PS. I have finally started to clear up the balcony for the summer and I have finished the back side of the knit top.

viirit

 Nostalgisia matkamuistoviirejä. Joudun ehkä alkaa keräämään näitä. /
Nostalgic souvenir pennants. I might have to start collecting these.

AllesGute

Alles Gute Vintage

AllesGute2

30sbrogue
Minun! Vihdoinkin minun! /
Mine! Finally mine!

piknik1

Puistopiknik rentouttaa! Evil Dressmaker suosittelee. /
Picnic at the park relaxes! Evil Dressmaker recommends.

piknik2

parveke

Pieni saareke parvekkeen sekasotkun keskellä. /
Small oasis in the middle of the messy balcony.

3 Comments

 1. Desiree says:

  Hooray for finding your dream shoes!! They’re very beautiful and I love the scalloped edges. What a shame the vintage shop has no heating, they have such glorious stock, it’s like an Aladdin’s Cave. And the pic of the four of you on the grass, well it could have been taken in the early 1950s, it’s so timeless and beautiful! Thank you for the trip to explore Finland :) xox

 2. Hehkuvainen says:

  Alles Gute Vintage näyttää sellaiselta paikalta, jossa minäkin viihtyisin aika pitkään ihmetellen kaikkia aarteita. Vaan tiedän sen luotaantyöntävän pinttyneen hajun… se on paha. Jotenkin aina kuvittelen että kyllä se pesulla ja ahkeralla tuuletuksella lähtee, mutta ei se oikein lähde.

  Jei, parvekesaareke! Siitä se lähtee :).

  1. Rhia says:

   Desiree – Indeed! Those shoes are absolutely cute and even better than I ever hoped to find: they’re dark burgundy colour, fitting perfectly and so adorably styled! They are a bit scruffy (and smelly), but I’m hoping that with some proper greasing and polishing they will be just fine. The place is some sort of old storage building, just simple non-insulated walls and roof to keep the rain out. It looks adorable but not really suitable for all-year-round shop. And those two pictures don’t really do justice to the place at all, it was much much more! They just had a new lot of stuff from some collector, like a charming 40’s two-piece dress with lace peplum blouse and satin skirt (would have been my size, but unfortunately I’m on budget right now).

   Hehkuvainen – Joo, sinne tosiaan kannattaa varata reilusti aikaa, vajaa 2 tuntia ei riittänyt oikein mihinkään. Tavaraa oli niin paljon. He ovat muuten tulossa Suvi-Vintageen myymään aarteitaan. Uutta valikoimaa on kuulemma luvassa. Mulla on nyt kengät sooda-hajunpoistossa tuolla pussissa, raportoin miten se toimii jahka saan ne käyttöön. Vielä pitää rasvata ne huolellisesti ennenkuin voin ottaa käyttöön, ettei nahka repeä.

Comments are closed.