Silkkipuku-inspiraatiota / Inspiration for silk dress

on

Ostin tuossa jokin aika sitten kirppikseltä palan silkkikangasta jonka printtikuvio soveltuisi aika hienosti johonkin 40-luvun tyyliseen asuun. Nytpä sitten pitäisikin keksiä että millaiseen asuun. Siksi olenkin tässä selaillut 40-luvun lehdistä sopivia malleja. Kangas on tosi kirjavaa joten mitään hirmu pieniä yksityiskohtia vaatteeseen ei kannata yrittää ympätä. Eivät  ne siitä kumminkaan erottuisi. Kankaan leveys on 1,15 m  ja sitä on vain kaksi metriä, joten mitään monimutkaista mallia siitä ei saa.

Minulla on myös jemmassa erästä toista kangasta, tuollaista mustapohjaista printtiviskoosia. Sitä löytyy aika paljon enemmän kuin silkkiä. Siitäkin olin aikonut tehdä jotakin 40-lukuista, mutta mitä. Päätöksiä, päätöksiä, niitä ei nyt meikäläinen pysty tekemään… Ehdotuksia? Skannatut mallit olen valinnut silkkikangasta silmällä pitäen, mutta tuo toinen kangas toki riittäisi mihin tahansa malliin kevyesti.

inenglish

Some time ago I thrifted lovely silk print fabric. It would go nicely for some 40’s repro outfit. So, now I have to decide what kind of outfit I should do. I have been browsing 40’s mags for a suitable style. Fabric is really busy, so it’s no use doing any tiny detailing, they won’t show anyway. Width of the fabric is just 1,15 meters and length is only two meters, so there is not enough for any complex style.

I also have some lovely viscose print stashed. That I got lots more than the silk. So I was also planning on using that to some 40’s repro, but what. Decisions, decisions… I can’t make those right now… Suggestions? I have chosen scanned styles for the silk fabric, but the there would be quite enough of the other fabric for any of these styles.

silkfabric

Upean värikäs silkkikangas /
Wonderfully colourfull silk

viscosefabric

Viskoosikangas jonka ajoitus tuottaa vaikeuksia.
Kasaria vai vanhempaa vintagea? /

Viscose fabric which is tricky to date. 80’s or older vintage?

40sdressinsp 001

Malli numero 59273, mutta riittääkö kangas runsaaseen
helmaan ja liehukkeisiin? /

Style no 59273, but is there enough fabric for large skirt and flares?

40sdressinsp 002

Mikä tahansa näistä, mutta taas riittääkö kangas? /
Any of these, but again, is there enough fabric?

40sdressinsp 003

Malli 59285, kangas saattaisi riittää juuri ja juuri. /
There might be just enough fabric for style 59285.

40sdressinsp 004

Malli 3, kukallinen puku, mutta hihattomana tai lyhyin hihoin. /
Style 3, floral dress, but without sleeves or short sleeves.

40sdressinsp 005

Malli 3, iso peplumhelma. Tähän kangas ei riitä, mutta jos
tekisinkin pelkän puseron ja alaosan jostain muusta? /

Style 3, large peplum. There is not enough fabric for this, but I could make
just the blouse and use some other fabric for skirt.