Tarpeellisia löytöjä / Much needed finds

Tuolla aurinkovarjo-postauksessa väitin, että joskus hyvää kannattaa odottaa. Jos ette uskoneet sitä kerrasta niin lisätodisteita coming your way. Olen tullut tässä nimittäin huomaamaan että jonkinlainen nätti kenkäpussi  saattaisi olla näppärä. Ja sopisihan sellainen muunkin pikkutavaran kuljettamiseen tarvittaessa. No, parisen vuotta meni tässä etsiskellessä kunnes törmäsin jokunen viikko sitten yhteen yksilöön. Mitäpä sitä voisi tällainen harakka muuta vaatia kuin kimallusta ja vielä vähän kimallusta.

Toinen kiinnostava löytö on jo aiemmin talvella tehty. Olen pidempään etsinyt paperista laukkua 30- ja 40-luvun asujen asusteeksi. Sain kaverilta vinkkiä että eräällä kirppiksellä olisi sota-ajan paperisia laukkuja myynnissä. Ja niinpä sitten tämä paperinen laukku tuli haltuuni varsin kohtuulliseen hintaan. Paperinarusta punotut asusteet olivat pula-ajan tuote. Sota-aikana kun kaikki nahka ja kankaatkin käytettiin sotateollisuuteen, kenkiä ja laukkuja valmistettiin paperista. Ne eivät luonnollisesti olleet kovin kestäviä joten nykyään löytyvät kappaleet ovat pääasiassa käyttämättömiä yksilöitä. Tämä reilu kassi on juuri sopivan kokoinen käsilaukun kaveriksi esim päiväreisuissa ostoksille, juomapullolle ja neuletakille.

Ja sitten toisinaan löydöt ovat ihan puhtaasti heräteostoksia koska ne nyt vaan ovat niin mahtavia. Niinkuin nyt vaikka tuo vanha armeijan kompassi (eikö se teistäkin suorastaan kilju “STEAMPUNK”?!). Tai nypläystyyny kaikkine tykötarpeineen. Olen antanut itselleni kertoa että sitä pysyy mieli virkeänä ja dementia kaukana kun joskus aloittaa uuden harrastuksen. Noh, tässä olis nyt sitten aloituspaketti uuteen harrastukseen. Nypläysguru Tarmo on jo melkein luvannut antaa mulle yksityistunnin

 inenglish

In my parasol post I claimed that sometimes it’s worth waiting for good stuff. If you didn’t believe it yet, here’s more proof coming your way. I have noticed that some sort of shoe bag would be handy to have. And it would work with other small items aswell. Well, couple of years it took untill I found one couple weeks ago. What else could magpie like me ask for than sparkle and then some.

Other interesting find I made earlier in the Winter. I have been looking for paper bag to match my 30’s and 40’s outfits. I got tipped off by a friend that there would be some war time paper bags in one flea market. And so I got this paper bag with quite reasonable price. Accessories made with paper string are product from the war time. All leather and most of the fabrics were used in the war industry, so shoes and bags were made with paper instead. They weren’t very durable so the items found nowadays are mostly deadstock. This handy sized bag is just perfect to with the smaller handbag, to accommodate shopping, water bottle and cardi on a day trips.

And then some finds are bought purely on a whim, because they are utterly awesome. Like that old army compass (doesn’t it just cream “STEAMPUNK”?!). Or a bobbin lace pillow with all the accessories. I have heard a rumour that starting a new hobby every now and then keeps your mind bright and dementia away. Well, here I have a starter package for a new hobby. Bobbin lace Guru Tarmo has almost already promised to give me a private lesson.

shoebag

60-lukuinen kullankimaltava kenkäpussi tuli tarpeeseen. /
60’s shiny golden shoe bag is much needed.

paperstringtote

Pula-ajan paperinen laukku. Minusta myös muodoiltaan ja tekstuuriltaan kaunis. /
Paper tote from the time of rationing. I love the shape and the texture of it.

compass

Armeijan kompassi / Army compass

bobbinlacepillow

Nypläystyyny tarvikkeineen. Tämä taito pitänee nyt opetella kun
tykötarpeet löytyivät 
suorastaan naurettavan edullisesti. /
Bobbin lace pillow with equipment. I suppose I now have to learn this
skill 
since I found the equipment dirt cheap. 

4 Comments

 1. Desiree says:

  The bobbin lace set is such an incredible find! I hope to see some beautiful lace pieces from you one day, but if not, it is such a wonderful piece of history to own. :) xo

  1. Rhia says:

   Desiree – It is incredible! And it was so ridiculously cheap aswell, only 10 €, which is about 15 Australian dollars I think. I don’t know if I will be any good at it, or if it will last, but atleast I’m going to learn it.

 2. Hehkuvainen says:

  Tuosta nypläystyynystä olen vähän kateellinen. Pääsin kerran kokeilemaan nypläystä ja ihan hämärää hommaahan se oli, mutta mielenkiintoista! Kompassi on erityisen hieno myös, se tuntuu oikein kutsuvan seikkailuihin. :)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Mä en ole päässyt vielä kokeilemaan, luulen että ottaa oman aikansa että saan kimmokkeen testata kun se on kuitenkin hiukan monimutkaisempaa hommaa. Mulla on toinenkin uusi taito opettelulistalla, nimittäin käpypitsi. Innostuin siitä kun äiti näytti miten sitä voi tehdä neulan avulla. Opettelen sen seuraavaksi ja sitten ehkä sen jälkeen alan kokeilla tuota nypläystä. Mulla on tuolla varastossa myös ohutta hopealankaa josta voisi nyplätä hopeakoruja, sen ainakin haluaisin päästä testaamaan.

Comments are closed.