Kierrätyskeijut Toukokuu / Recycle Fairies May

Nyt on pakko tunnustaa että ensimmäistä kertaa koko Kierrätyskeijuhaasteen aikana on ollut hieman vaikeuksia pitää kiinni haasteen ehdoista. Iso kenkien varastomyymälä on lopettamassa Tampereella ja siellä on tarjoushinnalla nahkaisia ns. mummokenkiä. Kyllähän te tiedätte miltä mummokengät näyttävät. Ne ovat valkoiset,  ehkä kitinväriset tai beiget. Niissä on matala luistamaton kiilapohja ja mahdollisesti reikäkoristelua. Kantapään taakse tai nilkan ympäri kulkee remmi. Mummullani taisi olla vastaavia käytössä useampia. Sattuu vaan olemaan niin että mummokengät sopivat vintagetyyliin kuin nenä päähän. Vastaavia malleja on nimittäin myyty jo 30-40-luvuilta lähtien. Pitihän se sitten lähteä niitä malleja sinne varastomyymälään katsomaan, minulla kun tuo vintage-kenkien valikoima on jokseenkin rajallinen. Suunnittelin maalaavani valkoiset kengät jollakin pirtsakalla värillä, kuten mintunvihreällä tai keltaisella.

Lopulta en sitten ostanut mitään vaikka mieli olisi tehnyt. Siitä jäi sitten sen verran paha maku suuhun, että tässä parisen päivää sitten shoppailunhimoa (jota muuten nykyään tunnen aika harvakseltaan) tyydyttääkseni tilasin Ellokselta parit rintsikat. Sen verran sentään pystyin kontrolloimaan itseäni että liivit ovat haasteen sallituissa rajoissa. En nimittäin ole ostanu uusia aikoihin ja vanhat alkavat olla… noh, sanotaanko vaikka että eivät järin elähdyttävää katsottavaa. Eivätkä näin ollen myöskään enää kovin tukevatkaan. Odottelen rintsikoita vielä saapuvaksi joten en osaa sanoa että jäävätkö ne kaikki käyttöön vai pistänkö osan palautukseen. Se riippuu sitten täysin niiden istuvuudesta.

Ja sitten se tilasto että mitä muuta sitä on oikein tullut shoppailtua. Ei näköjään paljon mitään, rintsikoita lukuunottamatta. Positiivista on myös se että Siivouspäivänä pääsin eroon 20 kaapeissa pyörineestä turhasta vaatekappaleesta ja/tai kenkäparista ja sen lisäksi olen seulonut myymättä jääneistä vaatteista kolme muovikassillista hyväntekeväisyyden keräyslaatikkoon. Eli tavaran määrä on vähenemään päin. Muutamia vintagemekkoja kaapeista kuitenkin pitäisi vielä karsia pois, niitä saattaa olla tulossa blogikirppikseen kesäkuun aikana.

Kierrätyskeijut – Toukokuu

Ostettu uutena
3 paria rintaliivejä

Ostettu käytettynä
kenkäpussukka
korkkarit
huopapussukka

Itse tehty
uimapuku esiintymisasuun

inenglish

Now I have to admit that first time during the Recycle Fairies challenge, I have had a bit of a trouble keeping my rules. Huge shoeshop outlet is quitting in Tampere region and they have reduced prices. They are selling leather granny shoes for really affordable price. You know what granny shoes look like. They are white, beige or light gray. They got low wedge and often perforated leather. They are either slingbacks or with ankle straps. I’m pretty sure my grandmother used to have several pairs of those. Surprisingly enough, these grannyshoes go nicely with the vintage style outfits. Similar shoe models have been in the market since 30s or 40s already. So I went to the shoe shop to see what kind of shoes they had to offer. My selection for vintage-style shoes is quite limited, you see. I was planning on painting them with bright colours, perhaps mint green or yellow.

In the end I didn’t buy anything, even though I very much wanted. That left a bad taste to my mouth so couple days ago I had to indulge myself by ordering couple pairs of bra. Atleast I was able to control myself that much that I kept my shopping only to the much needed new bra. I haven’t bought any new ones for long time and the old ones are… well, let’s say they are not very delightful to watch. In addition to that, they are not very supportive either. I’m still waiting for the bra to arrive so I can’t say if I’m keeping them or returning. That depends on how well they fit.

And then the actual statistics. What have I bought during May. Apparently not much anything, besides the bra. Positive thing is also the fact that during the Cleaning day I was able to sell 20 unused items from my wardrobe. I have also sorted out about three bags of stuff I want to donate to local charity. So looking good. I still need to get rid of couple vintage dresses so those might be coming for sale on the blog in June.

Recycle Fairies – May

Bought new
3 pairs of bra

Bought Second hand
shoebag
high heel pumps
felt bag

Self made
swimming suit for performance outfit

noveltygeishadress1

 Vuoden korjausta odottanut 40-luvun novelty-printtinen kesämekko on viimein
käyttökunnossa. Yksityiskohdat eivät valitettavasti paljoa erotu kirjavasta
kankaasta. Edessä kuitenkin on hauskat pikkuliehukkeet vyötäröstä alaspäin. /
40’s novelty print summerdress has been waiting for repairs for about a year.
Now it’s finally fixed. Unfortunately the little details don’t show on
the print very well. However there are cute little flounces on front,
from waist downwards. 

noveltygeishadress2

Sifonkikankaaseen on painettu erikoinen tyylitelty geishakuviointi.
Erikoisia painokuvioita kutsutaan yleensä nimellä novelty ja ne olivat
vaatteissa erityisen suosittuja 40- ja 50-luvuilla. Niissä voi olla kuvattuna
vaikkapa jäätelötuutteja, autoja, kaupunkimaisemia tai hulatyttöjä. /

Chiffon fabric has a unique geisha novelty print. Unique, uncommon
prints are often called novelty prints. They were especially popular
in 40s and 50s. They can have pictures of ice cream cones, cars,
cityscapes or even hula girls. 

noveltygeishadress3

Tänään löysin kirppikseltä alikeompeluna tehdyn kauniin huopakukkaron.
Vintagea sekin ja on ilmeisesti palvellut aiemmin penaalina koska sen
sisällä on mustetahroja. /

Today I thrifted cute small felt purse, made  with mola applique.
It’s vintage and possibly been little purse for pens, since there
is ink stains inside.