Toukokuun kuvat / Photos of May

Toukokuun on ollut kiireisin kuukausi vähään aikaan. Ja jos ennusmerkit pitävät paikkansa niin matalalento jatkuu läpi kesän. Puuhaa on piisannut autonostosta korjausompeluun ja neulemallien etsintään. Tavaraa on myyty sekä design-tapahtumassa että puistokirppiksellä. Kirppistelemään on ehditty itsekin ja potemaan jälleen kerran omantunnontuskia siivoamattomasta parvekkeesta. Taidan olla parantumaton sottapytty.

Toukokuussa on myös jännitetty kamalasti. Valoa näkyy tunnelin päässä sillä isäntä pääsi vihdoin kauan odotettuun olkapääleikkaukseen. Nyt odotellaan olkapään paranemista ja toivotaan että leikkauksesta oli apua. On muuten mieltäräjäyttävää tajuta miten paljon arkipäiväiset puuhat vaativat KAHTA kättä. Leikkauksen jälkeen isäntä on ollut yksikätinen kun olkapään on pitänyt olla täysin paikallaan. Niinkin yksinkertaiset asiat kuin pukeminen tai kahvin valmistaminen ovat hankaloituneet ratkaisevalla tavalla.

Aiemmassa postauksessa pohditun neulemekon ohjeeksi valikoitui lopulta kaksiosainen puku ystävän lainaamasta Picture yourself in hand knit-neulevihkosesta. Tuon 30-luvun neulevihkosen on uudelleenpainattanut Iva Rose, jolta saa monia muitakin neuleohje-kirjasia. Valikoiman määrä on lähes pyörryttävä! Saatan ehkä joutua tilaamaan niistä muutamia myöhemmin. Löysin myös sivuston jolta löytyy hengästyttävän upeita ilmaisia 20-luvun neuleohjeita, englanniksi tosin. Mutta käännösapua tarjotaan mikäli joku näistä innostuu neulomaan.

inenglish

May has been the busiest month for a while. And if it continues like this, the summer will be very busy aswell. There’s been loads of activities from buying a car, to repairing my clothes and searching for knit dress pattern. I’ve been selling stuff in design event and also in park flea market. I also had some time to go flea markets and thrift shops  myself, and felt once again, guilty for not clearing the balcony after winter. I suppose I’m uncurable messy person.

In May we have also been quite nervous and excited. There is light at the end of the tunnel, because hubby finally got the shoulder operation we’ve been waiting for so long. Now we just wait for the recovery and hope that the operation helped. Btw, it is quite mind blowing to realize how many ordinary everyday activities require TWO hands. After the surgery hubby has been one-armed man because shoulder had to be immobilized. As simple tasks as getting dressed and making coffee have turned into complex procedures.

I was finally able to choose pattern for my knit dress, which I was contemplating in my earlier post. It is a pattern from a booklet Picture yourself in hand knit, which my friend was kindly able to lend to me. That 30’s knitting book is reprinted by Iva Rose. They have a loadfull of other knit patterns books available. The amount of selection is almost stunning! I might have to order some of those later. I also found page with amazing free knitting patters from 20s. They are so fabulous they almost leave me breathless.

mayinsta2014

 TOUKOKUU
1. Desingtori ja Designtorin pöllö / 2. Eeva-lehti ja runolliset riipustelut
3. Meillä tykätään Kätyreistä. Paljon! / 4. Toinen kaunis lehden kansikuva
5. Pihamme kukkiva pensas / 6. Neulemekon voittajaohje

MAY
1. Design market and Design market owl / 2. Eeva magazine and poetical scribles
3. We like Minions. A lot! / 4. Another pretty magazine cover
5. Blooming bush on our yard / 6. Winning pattern of a knit dress

6 Comments

 1. Desiree says:

  Yes I’m swooning over those incredible suit and dress patterns too! You picked a good set of knitting projects there, I love them all, it would be so hard to even start to choose one! Thank you for the links. I adore Minions too! xox

  1. Rhia says:

   Desiree – It was so difficult to choose, because there was so many. I just hope that my skills and my nerves can make it happen. I think I just have to knit one of those 20’s patterns for the winter. Minions rule ;)

 2. Hehkuvainen says:

  Minions! <3
  Ei kannata murehtia siitä parvekkeesta, kyllä se siitä. Olen vakaasti sitä mieltä. (Sanon tämän hyvin vakuuttavalla äänellä, jotta unohtaisin oman parvekkeeni sotkun ja uskoisin itsekin että kyllä se siitä.)
  Kaksi toimivaa kättä on kyllä jees. Toivottavasti isännän paraneminen edistyy hyvin ja lopputulos on onnistunut.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – ei kannattaiskaa, mutta kun sinne ei pääse edes pyykkejä ripustaan kun on niin taas täynnä tavaraa :D Eiköhän toi isännän käsi piakkoin ala paranemaan, mutta on ollut vielä niin kivulias ettei pysty sanomaan juuta eikä jaata oliko leikkauksesta apua.

 3. solveig says:

  Voi, vaikuttaa hienolta tuo 30-luvun neuleohje. Minkä langan valitsit? Olen jo pitkään suunnitellut tekeväni neulemekon, mutta huolettaa, mikä lanka ja mikä neulos ei menisi peffan kohdalta liian pian nuhjuiseksi tai pussille.

  En ole vintagepukeutuja, mutta ihailen niin kovin menneiden aikojen eleganssia. Tosin olen aika tietoinen siitä, että täällä Pohjanmaalla se vintagetyyli oli navettamekko ;-)

  1. Rhia says:

   solveig – Tää lanka on tommosta vanhaa merseroimatonta puuvillalankaa jota sain äidiltä ison erän. Se on kartiolla eikä siinä ole mitään etikettejä, ainoastaan leima jossa lukee Suomen Villa, joten en sen tarkemmin pysty antamaan speksejä. En tiedä miten se mahtaa sitten persauksessa kestää, se jää nähtäväksi. Arvelisin kyllä että merseroitu puuvilla kestäisi nuhjaantumista paremmin kuin merseroimaton. Villalangoista varmaankin joku tiukkakierteinen missä on polyamidia seassa. Silkki- ja alpakkalangat ovat varmaankin liian pehmoista hameeseen.

   Vaikka oman paikkakunnan vintage-eleganssi olisikin rajoittunut niihin navettamekkoihin niin eihän sen tarvitse olla sitä nykypäivänä :D onneksi! Ja moderniinkin vaatekaappiin mahtuu aina yksi vintage-luomus vaikkapa juhlapuvuksi vaikka ei muuten vintageen pukeutuisikaan. Esim 50- ja 60-luvuilla oli todella näyttäviä kimaltavia lurex-kankaita jotka käyvät hienosti moderniinkin juhlapukeutumiseen.

Comments are closed.