Share-in-style: Punaista / Share-in-style: Red

on

Nyt kun kesä on lyönyt päälle ensimmäiset hellepäivät, pitänee kaivaa kaapeista esiin hellemekot. Minä kaivoin työhuoneen tekemättömien kasasta keskeneräisen kasarimekon jonka olen ostanut kirppikseltä jo useampi vuosi sitten, mutta se jäi inspiraation puutteessa kesken. Mekko on valmistettu Länsi-Saksassa joten sen iän arvioiminen on hiukan tavallista helpompaa, Saksat kun yhdistyivät 1990. Mekko on siis valmistettu ennen sitä. Mitään ennen-kuvaa mekosta ei ole olemassa mutta piirsin sellaisen. Ohessa myös lista toimenpiteistä mitä mekolle tuli tehtyä.

KASARIMEKOSTA 40-LUVUN REPROKSI
– Hihojen lyhennys
– Rypytyslankojen ompelu miehustaan (tyypillinen 40-luvun koristelu)
– Lantiolle pudotetun vyötärölinjan nosto n. 5 cm
– Sivusaumoista sisäänotto istuvammaksi
– Selkään ommeltujen solmimisnauhojen muutos vyöksi jonka päihin lisätty vintage-soljet
(vielä pitäisi keksiä miten estää vyökangasta liukumasta rypylle soljen toiseen reunaan)

Tämä mekko valmistui parahiksi tämänkertaiseen Share-in-style-haasteeseen. Hämmästyin vaatekaappeja kaivellessani miten vähän punaista sieltä löytyy. Sille on tainnut käydä samoin kuin vaaleanpunaiselle. Punaisia kenkiä löytyy vain kahdet (kolmansissa on vähän punaista) eikä punaista muutenkaan ihan hirveän montaa vaatekappaletta löydy ja niistäkin yhden vaatteen kierrättämistä eteenpäin olen jo harkinnut. Asialle pitänee tehdä jotain? Mutta siihen asti, ihaillaan nyt tämän mekon vaatimattomia punaisia kukkia jotka on varsin epätavallisesti yhdistetty harmaaseen. Tänään valitsin jalkaan himppasen mukavammat ohutpohjaiset sandaalit, mutta värien puolesta mekon kanssa sopisivat loistavasti myöskin Miss L Firen kesä-platformit joita en ole vielä ehtinyt kertaakaan käyttää koska ostin ne viimesyksynä.

Jaan tämän postauksen myös Mis Papelicos-blogissa.

inenglish

The first heatwave of this Summer is finally here, so summer dresses must come out. I was digging the UFO-pile at my work and found this 80’s dress which I thrifted years ago. I didn’t finish altering it due to lack of inspiration. It is made in West-Germany so it is quite easy to estimate the age of the dress. West- and East-Germany were united in 1990. So the dress was made prior to that. I don’t have any Before-photos of the dress, so I draw one. Also here is the list of alterations I did.

FROM 80’S UGLY INTO 40’S PRETTY REPRO
– Shortened sleeves
– Gathering threads to the bodice (typical 40’s decoration)
– Waistline lifted about 5 cm
– Intakes on sideseams
– Ties at the back turned into a belt with vintage buckle (I still need to figure out
how to prevent the belt fabric sliding to one end of the buckle creating a wrinkle)

I was able to finish it just in time for the latest edition of Share-in-style. I was suprised how little red I actually have in my wardrobe. I suppose same thing happened than to the pink in my wardrobe. I have only two pairs of red shoes (little bit of red in third pair) and not that many garments either. One red shirt I might actually pass forward too. Perhaps that issue needs to be corrected? But untill then, let’s admire the delicate red flowers, which are quite unusually combined with gray. Today I chose a bit comfier shoes to go with it, but also Miss L Fire summer platforms would go nicely with it. I haven’t had any chance wearing them yet because I bought them last Autumn.

I also share this post in Mis Papelicos-blog.

graydress

Alkuperäinen malli oli kutakuinkin tämä.
Muutokset eivät ole isoja, mutta aika ratkaisevia. /
Original style was pretty much like this.
Alterations are not big, but quite essential.

grayandred1

Mekko , 70-luvun kengät – Kirppis /
Dress, 70’s shoes – Thrifted

grayandred2

50-luvun käsilaukku – kotikirppis /
50’s handbag – thrifted

grayandred3

Vanha Aarikan puinen rintakoru – Mummun perintöä /
Old Aarikka brooch made of wood – Inherited from Grandmother

grayandred4

Yhteensopivat värit /
Matching colours

Ja sittenhän se Instagrammilla leikkiminen lähti taas käsistä. /
And after that playing with Instagram got out of hand again.

graydress5

graydress6

13 Comments

 1. Sanna says:

  Tuo vika kuva on kuin jostain jännittävästä Film Noir -leffasta!

 2. viipi says:

  Oot kyllä tosi taitava! Teet taikoja noille mekoille! :) Ja samaa mieltä Sannan kans! ;)

  1. Rhia says:

   Sanna – Hehee, joo siitä tuli vähän semmoinen tiivistunnelmainen.

   viipi – Kiitos! Tuo vyön ryttääntyminen mua kyllä hiukkasen haittaa, pitää jotain siihen keksiä, soljet näyttää muuten ylisuurilta vyöhön nähden.

 3. Hehkuvainen says:

  Komppaan Sannaa, vika kuva on todella mainio! Mekko sopii varmasti hyvin näihin helteisiin, se ainakin näyttää sopivasti kevyeltä ja ilmavalta. Koska olen herkästi palelevainen ja hellekelejä on Suomessa aika harvakseltaan, huomaan että omassa vaatekaapissani on vähän huonosti pahimpaan paahteeseen sopivia vaatteita. Pakkaseen, tuuleen ja sateeseen olen varautunut, kuumuuteen en. Pläh.

 4. Arabella says:

  Love it.

 5. Val S says:

  You’ve done an amazing job! The fabric and style look like an authentic ’40s dress. And I love those woven shoes – blue and red look so pretty together.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Mekko on 100% viskoosia joten se on vilpoinen helteellä, mutta samalla se myös imee hyvin kosteutta eli muuttuu hikoillessa nihkeäksi. Minäkin palelen helposti, mutta vain talvella. Kesällä harvemmin ja niinkuin olen usein blogissakin maininnut niin hellekelit eivät tosiaan ole meikäläisen kanssa yhteensopivia. Siksi on ollut pakko hommata noita helteelle sopivia vaatteita koska muuten olen täysin toimintakyvytön. Mutta ensiviikolla kuulemma taas viilenee.
   EDIT – Tuosta valokuvasta piti vielä sanoa että pitäisi taas elvytellä vanha harrastus. Oon alottanut valokuvausharrastuksen joskus 1999 filmikameralla ja mustavalkofilmillä, mutta viimevuosina kuvaaminen on rajoittunut lähinnä blogiin napsittuihin kuviin. Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli kuvailla enemmänkin, mutta tuntuu että muut harrastukset vie aikaa liiaksi kuvaamiselta. Mutta ehkäpä positiivinen palaute innostaa sitten paneutumaan asiaan uudelleen :D

   Arabella – I do too :D

   Val S – Thank you so much! I can’t wait to wear those woven shoes, it’s been way too cold weather for them. Until now, so hopefully soon they get their first outing :D

 6. Peggy Sue says:

  Beautiful dess, lovely photos! You are amazing!! kisssssss from Madrid

  1. Rhia says:

   Peggy Sue – Thank you so much!

 7. You are just magical and I want your dress.
  Thank you for being part of Share-in-Style.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  1. Rhia says:

   Mis Papelicos – Thank you, it’s always a pleasure. You’re a sweetie!

 8. Sara says:

  I love your outfit, it looks so chic and comfortable at the same tine, you look great and I adore your style, the whole dress, shoes, hair are amazing, you look fantastic!

  Pop Culture&Fashion Magic

  1. Rhia says:

   Sara – Thank you so much! That dress certainly is comfortable, very soft viscose fabric. And thanks for dropping by, I will investigate your blog when I got more time.

Comments are closed.