Vintage-aarre: pitsiviuhka / Vintage treasure: lace fan

Seuraava vintage-aarre on myöskin sarjassamme “sitten-joskus-kun-on-aikaa”-projekti. Sain joskus ehkä vuosi sitten tutulta tämän jo parhaat päivänsä nähneen vintage-viuhkan kun hän ajatteli että ehkä minä osaisin arvostaa sitä. Hänen mukaansa viuhka on jostakin 20-luvulta. Arvostan toki, viuhka vain on jo niin huonossa kunnossa että käyttöön siitä ei missään tapauksessa ole. Olen ajatellut että kiinnitän viuhkan taakse puuvillaista tylliä, jollaisesta viuhka on alunperinkin valmistettu, tukemaan haurasta pitsiä. Tylli mulla on jo valmiina (joka on pirun kallista muuten), mutta operaatio tulee olemaan pitkällinen ja hidas joten en ole vielä saanut aloitettua sitä.

Vaikka konservointi antaa odottaa itseään niin voimme silti nauttia viuhkan kauneudesta joka vaurioista huolimatta on ilmeinen. Viuhkaan on käytetty ohutta tyllipitsiä ja kolmea erimuotoista pikkupaljettia, pyöreitä, kukanmuotoisia ja tähdenmuotoisia. Ne ovat varmasti kimaltaneet ihanasti hämärässä juhlavalaistuksessa kun viuhkan omistaja on viehkosti löyhytellyt kasvojaan tanssittuaan hieman liian vauhdikkaasti. Sitten kun saan viuhkan kunnostettua laitan sen makuuhuoneen seinälle muistuttamaan että elämän ei pidä olla liian vakavaa ja ankeaa.

 inenglish

My next vintage treasure is on the series “when-I-have-the-time”-projects. Perhaps about a year ago I got this fan from a friend, because she thought I would value it’s beauty. She thinks the fan is 1920′s. Fan has seen better days, and in no means it is usable anymore, but I definitely value the beauty of it. I have thought to do some repair work on it, by attaching some cotton tulle behind the fan, to support the fragile lace. I already have the tulle (darn expensive, I have to say!), but it will be quite long and slow process so I haven’t managed to start it yet.

Even though the repairs aren’t done yet, we can still appreciate and enjoy the beauty of the fan. Despite of the flaws, the beauty is quite obvious. Very fine tulle lace and three different shapes of sequins: round, flower and star, make it quite unique. The sequins must have sparkled wonderfully in the dim party lighting when the owner gracefully fanned her face after dancing little bit too fast. When I finally get this repaired, I will hang it on our bedroom wall to remind me that life shouldn’t be too serious and miserable.

lacefan1

lacefan2

lacefan3

lacefan4

13 people like this post.

Comments (6)

DesireeDecember 10th, 2013 at 02:12

It’s beautiful Rhia and it’s lovely to hear of your plans to restore that beautiful treasure. I agree with your point, beautiful old treasures help reminds not to be too serious or miserable. xo

RhiaDecember 10th, 2013 at 20:16

Desiree – Indeed it is pretty and definitely deserves to be repaired. Sometimes I need a reminder of not to be too miserable or serious, life is too short for that.

RinnaDecember 12th, 2013 at 10:14

Ihana pitsiviuhka! Repeilleenäkin todella kaunis. Mistä muuten ostit puuvillatyllin? Se on valiettavasti on pahuksen kallista mutta ihanaa…

RhiaDecember 12th, 2013 at 10:17

Rinna – Olen ostanut tyllin joitakin vuosia sitten Tampereen Taito-Shopista. Sitä käytetään kansallispukujen päähineisiin, siksi löytyi Taito-Shopista, tosin ainoastaan luonnonvalkoisena, mutta värjätähän sitä toki voi.

RinnaDecember 12th, 2013 at 12:21

Isompia määriä puuvillatylliä saa ostettua osoitteesta http://www.whaleys-bradford.ltd.uk/ kun laittaa hakuun “bobbinet”. Ei se halpaa ole sielläkään, mutta ehkä kumminkin hieman halvempaa.

RhiaDecember 13th, 2013 at 09:04

Rinna – Hyvä tietää, kiitos vinkistä. Ei tätä nyt ihan viikottain tule tarvinneeksi, mutta kukapa tietää jos joskus :D

Jätä toki viesti / Leave a comment

Your comment