Porvoon mitalla / Porvoo measure

Hups, töihin palaaminen on saanut energiat totaalisesti katoamaan ja blogikin on jäänyt oman onnensa nojaan. Mutta no worries. Lomapostaus coming your way now.

Lomahan ei ole mitään jos ei pääse vähän kotoa pois. Tänä vuonna vaihdoimme Englannin matkan kotimaanmatkailuun ja toiveenani oli viettää päivä Porvoon tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Aurinkoinen Porvoo näyttäytyi vilkkaana mutta väsyttävänä. Epäonnekseni voin todeta että tällä kertaa Rhia – Aurinko tilanne  1-2. Unohdin aurinkorasvani autoon ja poltin käsivarteni ja kaulani vaikka yritin pysytellä varjossa ja suojata viuhkalla parhaani mukaan. Onneksi Hydrokortison auttaa.

Vanhan kaupungin alue ei ole kovin suuri, mutta sieltä löytyy yllin kyllin nähtävää ja pikkuisia putiikkeja kierreltäväksi. Yksi suosikeistani on Slottsagenturen joka myy koruja, vaatteita ja sisustustavaraa hurmaavasti vintage-henkeen valikoituna.  Lukuisten valokuvien napsimisen jälkeen ja kipeiksi käveltyjen jalkojen keventämiseksi oli istuttava  El Alban tunnelmalliselle terassille syömään. Kaupoissa kiertelyn ja maisemien ihailun lisäksi ehdimme etsiä muutamia geokätköjäkin, tosin huonolla menestyksellä. Lisää kätköilytarinoita voi lukea isännän blogista englanniksi.

Porvoon mitta = merkitsee runsautta. Ruotsin vallan ajalla Porvoon kruununvouti keräsi veroja välipohjallisella mitalla. Verot kerättiin suuremmalla mitalla mutta tilitettiin eteenpäin Ruotsin kuninkaalle  pienemmällä. Vouti tietenkin pisti erotuksen omaan pussiinsa.

Minne päin arvoisien lukijoiden kesälomamatkat ovat suuntautuneet?

IN ENGLISH
Oops, returning to work has made my energies completely vanish and even my blog has been neglected. But no worries. Holiday post coming your way now.

Holiday is pretty much useless if you don’t leave home. This year we decided to switch trip to England into travelling in Finland. One of my wishes was to spend one day in old town of Porvoo. Sunny Porvoo was busy but tiring. Unfortunately this time Rhia vs Sun turned out 1-2. I forgot my sun lotion in the car and burned my chest and arms, even though I tried to stay in the shade and protect myself with a fan.  Thankfully Hydrocortison cream helps.

Old town area is not very large, but there is plenty to see. Little shops to browse and pretty little houses to intrique you.  One of my favourites is  Slottsagenturen selling jewelry, clothess and some decoratives stuff for your home, selected for lovely vintage theme. After snapping hundreds of photos and walking till our feet hurt we had to sit down on the terrace of  El Alba for a lovely meal. We also had some time to search some geocaches but not with very good luck. More caching stories you can read from  my boyfriend’s blog in english.

Porvoo measure = plentiful, richness. When Finland was under Swedish rule, crown bailiff collected taxes from people with two measures. He collected with larger measure but reported to the King of Sweden with smaller measure. Difference he put in his own pockets, of course.

Where did you travel on your summer holiday?


Vanhan rautatieaseman makasiini: kahvila ja matkamuistomyymälä /
Storage house of the old railway station: cafè and suvenirs.


Porvoon kuuluisin maisema: jokirannan makasiinit /
Most famous scenery in Porvoo: old storages by the river.


Slottsagenturen


Juhannussalko /
Decorative midsummer festival pole.


Hurmaavasti vinksallaan /
Charmingly crooked.


Earthcache-kätköä metsästämässä. /
Hunting for the Earthcache.


El Alban terassilla /
Terrace of El Alba restaurant


Taivaallista aiolia / Heavenly aioli

2 Comments

  1. Ina says:

    Sait kasaan aika hyviä kuvia Porvoosta, Slottsagenturen näyttää hienolta, minä missasin sen…

    1. Rhia says:

      Ina – Slottsagenturenissa olis viihtynyt pidempäänkin. Mutta oli lämmin aurinkoinen päivä ja pieni putiikki oli niin täynnä että hyvä kun sisään mahtui. Tein siis vain nopean kierroksen, maksoin ostokseni ja ulos :) Kuvia olisi ollut enemmänkin, mutta en jaksanut käsitellä kuin nuo jotka postasin… laiskuus iski :D

Comments are closed.