Kulttuuria ja kansanhuvia

Syystä että Evil Dressmaker on ollut parisen viikkoa kesälomalla on blogin askartelu-paskartelu-, ompelu- ja asuosio ollut myös lomalla. Sen sijaan aion kyllästymiseen asti ilahduttaa teitä erilaisilla kesäloma-aiheisilla postauksilla kun se kerrankin on mahdollista. Valokuvissa saattaa satunnaisesti vilahdella myös päivän asu (joka lähes poikkeuksetta on ollut parisen viikkoa sama mekko ja samat kengät hieman eri asusteilla). Mutta nou hätä, asukuvat palaavat tarjontaamme jälleen lomiltapaluun jälkeen. Loma-postaukset eivät tule olemaan mitenkään loma-kronologisessa järjestyksessä.

Ihan omaksi huvikseni ja muiden kiusaksi aloitan kaikkein tuoreimmasta tapauksesta eli Kostian markkinoista joissa poikkesimme isännän kanssa lomaltapaluumatkalla. Wanhan ajan markkinoilla on jo perinteet. Ne ovat osa Kostia-tapahtumaa johon kuuluu näyttelyitä ja/tai luentoja ja perinnejumalanpalvelus Pälkäneen rauniokirkossa. Alunalkaen markkinat järjestettiin Myttäälän kartanossa mutta ne siirrettiin jo 2006 Pälkäneen kirkonkylään, Onkkaalaan. Äitini käy perinteisesti markkinoilla myymässä kotitekoista rievää ja muita leivonnaisia. Tapoihin kuuluu että kaikki myyjät ja osa markkinavieraistakin on pukeutunut 1700-luvun tyylisiin asuihin. Tapahtuman juhlavuosi on 2013 jolloin Kostianvirran taistelusta tulee kuluneeksi 300 vuotta. Isäntä ja minä päätimme myös juhlistaa Kostianvirran taistelua ja sen kunniaksi isäntä kävi lyömässä pari Kostia-kolikkoa markkinakojulla. Toinen kolikko jää omaan haltuumme ja toinen lähtee kiertämään maailman geokätköjä matkalaisena ja toivonmukaan palaa kotiin Pälkäneelle juhlavuonna 2013.

IN ENGLISH
Evil Dressmaker has been on holiday past couple weeks so also the crafty-, sewing and outfit section of the blog has been on holiday. Instead of those I am going to bore you with different kind of holiday-posts. You might occasionally see some outfits in the photos aswell (but it propably will be the same dress and shoes over and over again). But don’t you worry, outfit photos etc will return when my holiday ends. Holiday posts won’t be in holiday-chronological order.

Just for my own amusement and to annoy others, I will start with the newest event, Kostia market. Me and boyfriend stopped by on our way back from our holiday trip.  Old time market already have some tradition. It is part of Kostia event that also includes exhibitions and traditional sunday service in the ruin church of Pälkäne. Originally they organized this history-related even in Myttäälä Manor, but it was moved to the center of Pälkäne village, Onkkaala already in 2006. My mum always sells home made bread and other bakery products there. It is a custom that all market sales people wear old time costumes, styled for the theme of 1700.  In 2013 there will be special celebration because it will be the 300th Anniversary of the Battle of Kostia. Me and boyfriend also decided to celebrate Battle of Kostia. Boyfriend went to mint couple especially desined Kostia-coins at the market stand. We will keep one coin and the other coin will be transformed into a Travel Bug that will travel geocaches of the world and hopefully will return home to Pälkäne in 2013.

Äiti / Mum

Posetiivari & apina / Barrel organ player & monkeyIsäntä lyömässä rahaa / Boyfriend minting a coin

Kostia-kolikot: kuparinen jää kotiin,
alumiininen lähtee travel bugina maailmalle. /
Kostia-coins: copper coin stays at home,
aluminum coin travels the world as travel bug.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.