Nestetankkausta karulla kädellä

Blogia pidempään seuranneet saattavat tietää että Evil Dressmaker ei pahemmin perusta hellekeleistä. On ollut jo vuosia tiedossa että mun kroppa vaan ei pysty käsittelemään kovia lämpötiloja (paitsi hetkellisesti saunassa, eikä sielläkään missään tapauksessa 20 minuuttia pidempään) ja nyt se tuli sitten todistettua ihan lääkärin toimesta että tämä emäntä ei ole helleyhteensopiva. Silmiriemun putiikin toiset avajaiset käytiin erittäin hikisenkosteissa tunnelmissa. Paljettitoppini oli hetkessä läpimärkä. Viuhkasta ei ollut mitään apua eikä olo helpottanut ennenkuin kotona pääsi kuoriutumaan vaatteista ilkosilleen ja suihkuun. Jostain käsittämättömästä syystä migreeni ja helle tuntuvat rakastavan toisiaan kovasti vaikka minä en rakasta kumpaakaan. Parin tunnin hikisen juhlahumun seurauksena olikin sitten kahden päivän migreeni- ja oksentelu-sessio jota piti parannella ensiavussa tippaletkun kera. Tänään olo on ollut ensimmäistä kertaa niin normaali kuin se nyt tällä kelillä meikäläisellä voi olla. Että ihan vaan nöyränä toiveena sille ilmojen isännälle: PISTÄ NY HELEVETTI JO SITÄ TERMOSTAATTIA VÄHÄ PIENEMMÄLLE!

IN ENGLISH
Those who have been following my blog a bit longer might already know that Evil Dressmaker doesn’t care much of heat waves. It has been known for years that my body just can’t handle high temperatures (except in sauna, and definetly not longer than 20 minutes in there either). Now it has been proven by a doctor himself that this lady just isn’t heat compatible. The second grand opening of Silmiriemu Boutique was held in hot and sweaty conditions. My sequin top was soaked in minutes. Fan didn’t help at all and feeling was pretty awfull until I got home, were able to remove all my clothes and get into the cooling shower. For some uncomprehensive reason migrain and heat seem to love each other, allthough I love neither. After couple hours of sweaty partying resulted two days migrain and nausea session that required IV in ER. Today for the first time since, I have felt as normal as I can in this kind of weather. So here is my humble wish to the master of the weathers: PUT THAT DAMN THERMOSTAT ON COOLER ALREADY, WILL YA!

Tässä kutakuinkin koko kuvasaalis.
Avajaisvieraita en tuskaiselta ololtani ehtinyt yhtään kuvaamaan… /
This is pretty much all photos I took.
I was in such agony I didn’t remember to take any photos of the guests.

12 Comments

  1. Paula says:

    Ei oo helle ollut munkaan kropan kaveri. Mutta nyt parin viime viikon ajan olen juonut suolavettä ja aina vaan on akka pystyssä o_O Eli teelusikallinen merisuolaa sekoitetaan isoon pulloon vettä ja hörpitään päivän mittaan. Eikös se päänsärky ole nestehukankin oireita ja siitä jatkojalostuminen migreeniksi?

  2. Betty Bottom says:

    Voih, kuvat näyttää ihanalta! Tarina nestetankkauksesta taas ei… Toivottavasti tämä alkais jo vähän hellittää niin vois saada jotakin aikaiseksi taas, vaikka eihän ne vissiin paljoo helpotusta oo lupaillu… Mutta siis kauniita tuotteita kauniisti esille laitettuna!

    1. Rhia says:

      Paula – puistattaa jo ajatuskin suolavedestä… mummu laittoi kurlaamaan suolavedellä kun kurkku oli lapsena kipeä. Mutta toisaalta sekoitussuhde varmaan on vähän toinen ja makukin sen myötä eri :D Siitähän se päänsärky juuri tulee, nestehukasta ja elimistön ylikuumenemisesta. Mulla vaan se reaktio on kaikkeen vähän rajumpaa sorttia, eli se migreeni. Kun tää kova helle on kestänyt näin pitkään ja verottanu voimia niin luulen että toi yksi parin tunnin kova hikoilu vei niin paljo suoloja ja nestettä kehosta ettei siihen muuta sitte tarvittu. Asiaa ei tietenkään auttanut se että mulla migreeniin liittyy aina vielä pahoinvointi ja oksentelu, eli noidankehä oli valmis.

      Betty Bottom
      – joo, onneksi mun loma osui justiin tähän kuumimpaan kauteen, en olis voinu ees kuvitella tekeväni täysiä työpäiviä tämmösissä lämpötiloissa, varsinkin kun työhuoneella ei ole kunnon ilmastointia. Onneksi voi huilailla kotona ja käydä suihkussa viilentymässä vaikka vartin välein :D Ja kiitos!

  3. prefecta says:

    VOI EI!
    Anteeksianteeksianteeksi kun hoputtelin! En ois IKINÄ voinut arvata, että siihen ois noin karmaiseva syy!
    (Muhun tämä helle vaikuttaa niin tajuttoman vähän kaikin puolin, vaikka olen kyllä vannonut, että hankin meille jäähdyttimen ens keväänä -silläkin uhalla että seuraavine 7 kesän keskilämpö on 16°C…)

    Kiitos kuvista siis!!!!!
    Mulla on Tampereella(kin) tiedossa uus “pyhiinvaelluspaikka” :D
    Voinko pölliä (tai ostaa) tuon valkoisen lipaston????????????????
    (I’m serious!)

  4. Salka says:

    Mä itse kyllä kallistuisin ennemminkin suolatablettien, kuin suolaveden puoleen. Eräs ilta kaikessa viisaudessani, kärsiessäni huonosta olosta ajattelin sen johtuvan suolan puutteesta, että olen juonut liikaa vettä joka on huuhtonut suolat veks kropasta. Sekoittelin sitten muutaman kiteen merisuolaa isoon mukilliseen vettä ja joo, laatta lensi kyllä aika nopeasti. Mies sanoi, että niin käy, kun elimistö haluaa päästä eroon myrkyllisestä aineesta, jota suolavesi ilmeisesti on ( tai sitten suolan pitää olla jotain speciaalisuolaa ). Ainakin itse suhtaudun kyseiseen litkuun hyvin suurella varauksella tuon episodin jälkeen ( vaikka huono olo taisikin ennemminkin johtua auringonpistoksesta ja ehkä vähän epämääräisestä sapuskasta..)

    http://tieku.fi/kysy-meilta/suolainen-vesi-kuivattaa-elimiston

    Mutta hirveästi tsemppiä ja voimia täältä suunnalta!

    1. Rhia says:

      prefecta – ei hätää enää mitään, en olis postannu jos en ois jaksanu ;) mutta täytyy myöntää että olen kyllä kateellinen niille joihin helle ei vaikuta. Mä olen kaikin tavoin kesäepäsopiva, en kestä aurinkoa (palan herkästi) enkä lämpöä (aiemmin kuvatut oireet)… pitänee muuttaa siperiaan.

      Ja sitä lipastoasiaa pitää kysyä lipaston omistajalta joka en siis ole minä… tosin epäilen että vastaus on jokatapauksessa ei :D

      Salka – joo, normaalistihan suolainen vesi on elimistölle myrkkyä, siksi ei suositella merivettäkään juotavaksi. Mutta lääkärit suosittelee että kovalla helteellä ainakin osaan juomavedestä lisättäis vähän suolaa. Tarkottaa siis että litraan puoli teelusikallista merisuolaa. Mutta voipa olla niinkin että kun elimistö on jo hälytystilassa niin suolavesi laimeanakin tulee ylös. Sitä suolavettä tulisi siis nauttia ennenkuin tulee huono olo. Mineraalivesi on tietty myös hyvä, sillä siinä on niitä suoloja myös vaikkei varsinaisesti maistu suolalle. Ja sitten on tietysti vaihtoehtona apteekista saatava Osmosal jota käytetään ripulin aiheuttaman suolavajauksen hoitoon. Siinä on vaan oltava tarkkana että tekee riittävän laimean liuoksen ettei tule hypernatremiaa. Hyvähän näitä ohjeita on nyt luetella kun vahinko on jo tapahtunut :D en vain uskonut että se voisi oikeasti itelle tapahtua. Mutta niin se vaan voi.

  5. mur says:

    Tsiisus. Mitä jos siirtyisit näin kesällä kokonaan yöeläimeksi?
    Pistät miehen käymään kaupassa ja muuta inhottavaa, itse liikut vasta kun aurinko laskee.
    Sitten voi liihotella kaupungilla pahaenteistä auraa huokuen.
    Ja kuten huomaa, mulla helle lähinnä pehmittää aivotoiminnan..

    1. Rhia says:

      mur – Loistava idea! Pahaenteistä auraa huokuminen kuulostaa superhyvältä. Siinä on vaan yks huono puoli… töihinpaluu viikon päästä. Vai pitäsköhän nekin hommat hoidella yötöinä? Saattaa tosin olla että työtilani yläkerrannaapurilla on jotain sanomista asiaan jos alan suruutella yöaikaan ompelukoneella.

  6. mur says:

    Säestät surruutusta pahaenteisellä hohotuksella. Ei ne uskalla tulla mitään sanomaan kun kuullostat sitten niin eevililtä. Nomen est omen?

    1. Rhia says:

      mur – hehe, joo, pahaenteinen hohotus ja ehkä vielä jotain aavemaista ketjujen kalinaa.

  7. sarakissa says:

    Ei hitto, mä olisin todellakin halunnut tulla mutta UNOHDIN SEN KOKONAAN! tai silloin kun kutsu tuli, laitoin sen jonnekin mieleni sopukoihin otsikolla “asiat jotka tapahtuvat myöhemmin” enkä muistanut että tapahtuma olikin jo heinäkuussa. Aarhgh!

    Toisaalta, nyt kun uudestaan katsoin päivämäärää, niin en olisi edes päässyt paikalle, mutta oisi jokatapauksessa ollut kiva tulla kurkkaan, ehkä sen olisi voinut järkätä että pääsisi :D Se on se helle mikä pehmittää pään, eikö? :) (oikeasti mä olen niitä jotka rakastaa tätä hellettä ja vihaa suurinta osaa muusta ajasta Suomen ilmastoa) (talvea tarkemmin sanottuna)

    1. Rhia says:

      sarakissa – yleensähän ne on nuo kissanristiäiset joista sitten tingitään kun on muita menoja, ei siinä mitään :) Putiikki kuitenkin on olemassa edelleen ja avoinna tiistaista lauantaihin. Eli käymään voi tulla muulloinkin kuin avajaispäivänä.

Comments are closed.