Taking my time

Nyt on kuulkaas aihetta pieneen juhlaan! Muistatteko vielä nämä pitsineulesukat? No nyt mä voin ylpeydellä ilmoittaa teille että sukat on vihdoin valmiit. Johan tässä ehdittiin juhlia niiden kaksivuotispäivääkin viime syyskuussa. Nyt istun kirjoittamassa tätä sukat jalassa ja ah miten lämpimät ne ovatkaan. Lopputalven jalkani pysyvät takuuvarmasti lämpiminä täysin mittojen mukaan valmistuneissa sukissa. Ohuen lankansa ansiosta nämä sopivat myös talvikenkiin. Lankana oli siis ystävän sukkalangaksi suosittelema Trekking Pro Natura, joka on superwash villan ja bambun sekoitetta.

Täytyy sanoa että olen ihan hirveän ylpeä siitä että sain polvimittaiset pitsisukat (ENSIMMÄISET NEULOMANI VILLASUKAT SITTEN PERUSKOULUN!) ylipäätään valmiiksi. Olen ylpeä myös siitä että jaksoin opetella uuden tekniikan, sukan neulomisen varpaista alkaen. Mutta seuraavan kerran kun haluan neuloa pitkät, monimutkaiset sukat opettelen neulomaan ne Magic Loop-tekniikalla jotta voin neuloa niitä yhtä aikaa. Säästyn monelta ongelmalta ja hämärien muistiinpanojeni tulkinnalta.

IN ENGLISH
Now is time for little celebration! Do you remember these lace knee socks? Well, now I can proudly present to you, finished socks. We already had the opportunity to celebrate the two year anniversary of these socks last September. Now I’m writing this, wearing these socks and they are oh so warm! Rest of the winter my feet will be warm with these tailor made socks. Thin yarn is just perfect for wearing these in my winter shoes. Yarn was recommended to me by my friend, it’s Trekking Pro Natura, which is mix of superwash wool and bamboo.

I have to say that I am very proud that I actually was able to finish these knee-lenght lace socks (FIRST ONES I’VE EVER MADE SINCE SCHOOL!). I am also proud of myself for learning new technique, knitting toe-up sock. But next time when I want to make long, complicated socks, I will learn the Magic Loop-technique so that I can knit them in one go. That will save me from many problems and from interpreting my shady notes.

stripes1

stripes2

toe-upsock1

toe-upsock2

Sukan takana oleva levennyskuvio on mitoitettu
oman pohkeeni muotoihin. /

Pattern at the back of the sock is made to match
the shape of my calf.

10 Comments

 1. Lotta says:

  Hienot! Reipas tyttö, hyvä hyvä! Nuo levennykset pohkeessa ovat ihan valtavan kauniit. Kyllä kannatti tikuttaa.

 2. Tess says:

  Oi, todella nätit sukat. Hieno saavutus. Sun pitää ehdottomasti neuloa enemmänki. Ois sääli, jos noin kaunis neulekäsiala menis hukkaan.

  1. Rhia says:

   Lotta – Kiitos, olen samaa mieltä. Kannatti tikuttaa. Ja kun mulla on tuo ainainen ongelma leveistä pohkeista ettei valmiina tahdo löytyä sopivan muotoisia sukkia niin nyt ainakin on! Mutta haaveilen jo sellaisista reisimittaisista sukista ;) katsotaan jaksanko alkaa sellaisia värkkäämään. Jos tekisin sitten semmoiset sillä magicloopilla…

   Tess – Kiitos. Mä kyllä tykkään neuloa, se on jotenkin rentouttavaakin, mutta kun olen luonteeltani vähän kärsimätön niin se ei aina innosta. Haluan neuloa itselleni käyttökelpoisia vaatteita (fair isle-neuletakki, neulottu silkkivillainen-alusasu talveksi, reisipituiset sukat jne) mutta isojen neuletöiden tekeminen on aina niin järjettömän hidasta hommaa ja minä kun haluaisin saada valmista heti :D Lisäongelmia tuottaa vielä se että tykkään enemmän ohuella langalla neulotuista, kevyistä tekstiileistä kuin paksuista. Mulla on tuolla keskeneräisenä myös palmikkosäärystimet joita jatkan seuraavaksi. Niistä varmaan tulee jossain vaiheessa blogiinkin kuvia.

 3. Minna says:

  Oi, mä muistan nuo siitä ekasta postauksesta jo, ja kauniit niistä tuli! Vähän sama ongelma on minullakin, että valmista pitäisi olla noin niinkun HETI!!!! ja joskus pelkästään ärsytys siitä että kestääkestää estää tarttumasta työhön. Ohuesta langasta neulomisessa on ne huonot puolet että työn valmistuminen kestää kauan, ja tarkkuuttakin se vaatii eri tavalla kuin paksusta langasta pistely. Mutta lopputulos on monesti käyttökelpoisempi. Ja kun sen nyt aloittaa, se on joskus valmis, ja kun se on valmis, siitä on iloa pitkään!

  1. Rhia says:

   Minna – No sepä, itse olen tässä vetkutellut ja vetkutellut kun tahtoisin aloittaa neuletakin neulomisen mutta ajatus koko operaation kestosta kauhistuttaa. Jos sukissa meni yli kaksi vuotta niin kauanko menee neuletakissa? Tumput ehkä valmistuisivat verrattain nopeasti, mutta monetko tumput ihminen oikeasti tarvitsee? Olen neulonut kahdet ja käytän niitä päällekkäin koska olivat yksinään turhan vilpoiset. Ehkä pitäisi neuloa vielä kolmannet vähän hillitymmät. Mulla on kyllä tuolla lankoja jemmassa kaikenlaisiin neulehommiin, mutta se hitaus… No jospa mä nyt noi säärystimet tähän väliin valmistaisin loppuun ;) Sen jälkeen sitten silkkivillasta baskeri ja kämmekkäät. Kotimaista alpakkalankaa olisi myös, mitähän siitä tulisi…

 4. Hehkuvainen says:

  Oi oi oi, viherryn kateudesta! Polvimittaiset pitsisukat ovat itselläkin to do -listalla, joka kasvaa kohta kilometrin mittaiseksi… Haluan itsekin oppia toe up -tekniikan, mutta jokin siinä hirvittää.

 5. Elina says:

  Hienot sukat, onnea saavutuksesta! Pidän myös päivän asusta.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – To do-listaa kyllä riittää, mutta lista ei lyhene jos ei jotain tee ;) Ja niinkuin nyt näet niin joskus se ottaa aikansa ennenkuin tulee valmista, mutta sitkeästi vain eteenpäin, niinkuin mummo lumessa. Mä ajattelin että kun mulla on toi pohjeongelma eikä noi valmiit ohjeet yleensä riitä mun pohkeen ympärykseen sellaisenaan vaan joudun niitä fiksaamaan jokatapauksessa niin olisi ehkä helpompi tehdä se kärki ensin. Päättelin että pituuden ja levennysten sovittaminen ja muokkaaminen voisi olla helpompaa sieltä suunnasta aloitettuna. Löysin tuollaisen perusohjeen toe-up sukalle ja tein sitten sen mukaan. Mielestäni ohje oli hyvä, riittävän yksityiskohtainen jotta aloittelijakin pysyy mukana. Ne lyhennetyt kerrokset siinä olivat se kinkkisin kohta, mutta olin tehnyt lyhennettyjä kerroksia opiskeluaikana neulekoneella joten tiesin suurinpiirtein miten homma toimii. Käyttämäni generic toe-up sukan ohje löytyy Wendy Knits-sivulta jossa paljon muitakin maksuttomia ohjeita.

   Elina – Kiitos! Kyllä näiden tekeminen aikamoista arpapeliä oli kun ei voinut käyttää valmista ohjetta sellaisenaan. Ja siksi toisen sukan neulominenkin oli hankalaa ja hidasta kun ekan sukan kohdalla tekemäni muistiinpanot olivat tosi hämäriä eivätkä silmukka- ja kerrosluvut tuntuneet pitävän paikkaansa. Ja itsekin pidän kovasti päivän asusta. Itseasiassa niin paljon että jatkan se päällä vielä tänäänkin. Neulospusero on älyttömän mukava, mutta hirveän nopeasti nyppyyntyvä.

 6. Petriina says:

  Wohoo, ja noin hienot ! Hyvä sinä ! :)))

  1. Rhia says:

   Petriina – Hyvä minä indeed :D ovatkin olleet jalassa lähes tauotta siitä lähtien. Ihanan lämpimät!

Comments are closed.