From 60’s to 30’s

Tänä syksynä olen jostakin syystä ollut kovin innostunut punavioletista ja luumun sävyistä. Huomaamatta vaatekaappiin on eksynyt herkullista luumunpunaista. Kuten huomasitte taannoisesta meikkipostauksesta, pidän luumunpunaisesta myös meikeissä. Hiusvärinäkään se ei olisi hullumpi vaikka tällä kertaa päädyinkin hehkuvampaan punaiseen. Näin ei suinkaan ole ollut aina. Oli kausi kun inhosin kaikkea violettia ja punaviolettia. Violetista mieleeni tuli aina kuvottavan vahva suitsukkeiden haju, hapsuiset hippipaidat, batiikkivärjätyt nilkkapituiset hameet, jättikokoiset kolmiohuivit ja kanvaskassit joissa oli aatteellisia rintamerkkejä. En kokenut mitään edellämainituista yhtään omakseni. Onneksi maailmani ei ole enää niin mustavalkoinen ja olen oivaltanut violettien sävyjen hienouden.

Olinkin varsin innoissani kun löysin kirppikseltä luumunpunaisen 60-luvun lopun/70-luvun alun villakreppisen mekon. Mekko oli tyyliltään varsin tantta, mutta näin potentiaalia tuunaukseen. Istuvuudelle ei tarvinnut tehdä mitään. Avarsin pääntietä, erityisesti takana ja lyhensin samalla vetoketjua. Hihat lyhennettiin myös ja ylijääneestä samettikuvioidusta organdista leikattiin kiilamaiset levennykset perhoshihojen muotoilua varten. Eteen muotoilin myös leveän nauhan kokoamaan etuosaa 30-luvun tyyliin. Päästin helmasta käännevaran jolloin helma piteni noin neljä senttiä ja viimeistelin helman kapealla nauhalla. Tämä on kätevä tapa pidentää liian lyhyttä helmaa. Avataan helmakäänne, ommellaan ripsinauhaa aivan helman reunaan päällipuolelle, taitetaan nauha nurjalle niin että se ei näy yhtään oikealla puolella, ommellaan nauhan toinen reuna käsin kiinni helman nurjalle ja silitä litteäksi. Nauhana voi käyttää myös vinonauhaa, vanhanaikaista helmanauhaa (näyttää hieman satiininauhalle mutta on ohuempaa ja pehmeämpää), ripsinauhaa, kapeaa pitsinauhaa tai muuta sellaista tarkoitukseen sopivaa hieman joustavaa tai kaartuvaa nauhaa. Samaa tapaa voi käyttää myös leveämpien päärmeiden tekemiseen.

IN ENGLISH
For some reason I have been rather keen on purple and plum colours. Almost sneakily I have started to collected those shades to my wardrobe. As you noticed from my recent make up-post, I like plum red also in my make up. It’s not too shabby on hair either, allthough this time I went for more flaming red. I haven’t always liked purple and plum though. There was a time when I hated all lilac and purple. It reminded me of strong nauseating smell of incence, fringed hippy shirts, batic dyed long skirts, giant triangular scarfs and canvas bags with ideological pin badges. I didn’t feel that any of those previously mentioned were mine really. Thankfully my world isn’t so black and white anymore. I have now found the awesomeness of purple.

I was pretty excited when I found purple end of 60’s/beginning of 70’s wool crepe dress from thrift shop. It was pretty boring, but I saw the potential. I didn’t have to alter the fitting. However I opened the neckline and made it v-shape. I also shortened sleeves and added triangular pieces on them to create short butterfly sleeves. I also added ribbon in front for gathering it in 30’s style. I opened the hemming to make it longer and finished the hemming with narrow tape. It’s handy way to make short hem longer. Open the hemming, sew ribbon right on the edge of the hem right side up, fold the dege with tape to the reverse side so that tape is not visible on the right side, sew other edge of the tape by hand and press with iron. You can use bias tape, hem tape (looks little bit like satin ribbon but is thinner and softer), petersham ribbon, narrow lace ribbon (like Flexi lace hem tape) or any other suitable a bit curved or slightly stretchy tape. Same technique can be used to create wider hemmings.

BEFORE
60-luvun tantta / end of 60’s bore

AFTER
30-luvun herkku / 30’s delicious treat


Helma: ohut polyesterinauha, aitapistot /
Hem: thin polyester tape, catch stitches

26 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Sehän on ihan kokonaan toinen mekko O_o! Ensimmäistä en todellakaan huolisi, jälkimmäisen taas laittaisin ilolla päälleni. Kyllä tuunaus vaan saa ihmeitä aikaan :D.

  2. Sara says:

    Todella upea muodonmuutos! Ei tunnistaisi samaksi mekoksi :O

  3. Rautaneito says:

    Alkuperäinenkään ei olisi ollut hullumpi, mutta kyllä tuo tuunattu versio on kauniimpi :)

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Eikös vain olekin. Mulla on malliltaan samantapaisia mekkoja kuin tuo alunperin, mutta pukevammalla pääntiellä. Perus pyöreä pääntie vaan ei käy tähän pallonaamaan :D Pääntiessä pitää olla jotain särmää, kulmaa tai nauhaa jotta se istuu meikäläiselle. Ja nuo hihat olis muutenkin ollu liian lyhyet joten tehtiin niistä sitten kunnolla lyhyet.

      Sara – Kiitos :D Aika hyvin onnistu vaikka muutokset ei varsinaisesti kovin monimutkaisia olleetkaan. Olen tyytyväinen.

      RautaNeito – Ei tullut kuvattua alkuperäistä mallia päällä, mutta trust me kun sanon että ei se kyllä ollut kovin nätti :D Väri ja kankaat ovat ihanat mutta ei mun olisi tullut sitä käytettyä alkuperäisessä kuosissa. Parempi siis näin.

  4. Mia says:

    Ooh!! Hengästyttävän upeaksi tuunasit! Sähän olet ihan guru tekemään vaikka mitä :D Osaatko vinkata mihinkä voisin tarjota äitini n.70-luvun juhlaleninkejä?Haluaisin niille arvoisensa paikan,sellaisen omistajan,joka osaa myös arvostaa mekkoja.Nyt ne vain roikkuvat vaatehuoneen nurkassa unohdettuina…

  5. Mao Mao says:

    Oi että! Kelpaisi minullekin, wau mikä muodonmuutos! Väri ja kankaat ovat molemmat just eikä melkein mieluisat.

  6. elina says:

    Vau! Eipä mulla muuta.

    1. Rhia says:

      Mia – Kiitos :) Meillä on Fintage ry:ssä yksi joka harrastaa 70-lukua joka ehkä saattaisi olla kiinnostunut. Mutta mallista ja koosta riippuen voin tietysti itsekin olla kiinnostunut. 70-luvulla tehtiin myös 40-luvun tyylisiä reproja. Jos voit pistää niistä esim valokuvia mulle sähköpostiin niin voin pistää sanaa kulkemaan, tai jos oot facebookissa niin kutsu mut ystäväksi ja pistä kuvat vaikka sinne niin laittelen niitä sitte eteenpäin. Eiköhän niille joku koti löydy.

      Mao Mao – Juuri tuohon väriin ja kankaisiin noissa ihastuinkin. Mekko on itseasiassa hankittu jo alkuvuodesta mutta vasta nyt sain aikaiseksi sitä tuunailla.

      Elina
      – Kiitos :D Nyt vaan odotellaan sitten sopivia juhlia mihin tuon voi pistää päälle.

  7. Wow, it looks amazing and very 30s style. I would never have thought that frumpy 60s dress would turn out like that.

    1. Rhia says:

      Camelia – I am very happy about how it turned out. I also had my doubts in the beginning, but I got some very good tips from my fellow vintage collector. Local vintage collectors & enthusiasts meet in sewing society every other week to do some mending, revamping and exchanging ideas. It’s fun. I’ve found good friends there and also very good tips and help from more experienced people.

  8. Tasha says:

    Wow, that is a really impressive transformation!

  9. eveliina says:

    Ihana!
    Ihana!

    1. Rhia says:

      Tasha – Thank you :D Now I only need some good parties to wear it!

      Eveliina – Kiitos :D

  10. superheidi says:

    Ohmy that’s a beautiful job done! (and a yummy colour, I adore plum & berry shades)

    1. Rhia says:

      superheidi – Thank you sweetie! The colour is yummy :D I also have little bit of alpaca yarn in same shade, perhaps beret or mittens or scarf coming up ;)

  11. Helga says:

    Amazing!!! Great vision,and you pulled it off beautifully!

    1. Rhia says:

      Helga – Thank you, it took me long time to figure out how to do this revamp. I didn’t want to ruin the material. And thanks for dropping by :D

  12. Marianne says:

    Wow, what an amazing revamp! It looks amazing!

    1. Rhia says:

      Marianne – Thank you :) It really turn out lovely in the end even though I had troubles figuring it out.

  13. mimmi says:

    Hieno tuunaus!! Lisää näitä, kiitos. :) Tekisitkö joskus tutorialin sovituskuvineen yms jostain tuunauksesta?

    1. Rhia says:

      mimmi – Mä yritän lähes joka kerta tehdä tuunauksesta tutoriaalia, mutta joko se tuunaaminen kestää liian kauan (useita kuukausia) tai sitten se tapahtuu niin äkkiä (parissa tunnissa) että unohdan yleensä kuvat jossain vaiheessa :D Silleen kävi mm. punaisen valkopallollisen silkkipaidan kanssa. Työ oli kesken niin pitkään että unohdin ottaa vaihekuvat. Samoin mulla on keskeneräisten kasassa jotain töitä jotka on olleet kesken jo paljon pidempään kuin mitä blogi on ollut olemassa, eli mm. kuvaa lähtötilanteesta ei ole olemassakaan. Sovituskuvat on siitä vähän kinkkisiä että niistä ei oikeastaan saa kuin vähän osviittaa koska istuvuuden muutokset ja muut sellaiset määrittää vaatetta käyttävän henkilön vartalo ja tuunattavan vaatteen muoto. Eli mitään kovin yksityiskohtaisia ohjeita ei ehkä pysty tekemään. Mutta katsotaan mitä voin asialle tehdä ja yritän toteuttaa jonkinlaista tuunaustutoriaalia tässä lähiaikoina. Mutta sitä odotellessa voit kurkata vaikka aihetta sivuavat organzakukka-hihat, t-paita-tuunauksen tai pöytäliinasta kellohameeksi-postauksen.

  14. Mia says:

    Anteeksi näin myöhäinen vastaaminen! Meillä on kiertänyt varsin sitkeä syysnuhakuumeflunssa koko perheen pariin otteeseen,joten kaikki muu kuin se välttämätön on tullut hoidetuksi :)
    Laitan kuvia koltuista sulle spostiin (facebookissa olen kyllä myös,mutta vain pakon sanelemana,joten sitä ei tule juurikaan käytettyä ;D) mahd. pian. Kiitos tuhannesti kun viitsit vaivautua!En haluaisi noita hamosia mihkään sellaiseen paikkaan,jossa ei niitä osata arvostaa :)

    1. Rhia says:

      Mia – Eipä mitään, toivotaan että niille löytyisi koti jostakin :D

  15. Piipukka says:

    UPEA!! Aivan ihana! <3 Olet ihan huipputaitava! Eikä sinun mitään juhlia tarvi odotella, only dress it a bit down ja saat uskomattoman kaunista arkieleganssia!! <3 :) Arkieleganssiin pitää tässä itsekin alkaa pikkasen keskittymään, kun alkaa omat arkivaatekerrat kyllästyttää (remppaa yms.. :)

    1. Rhia says:

      Piipukka – Kiitos. Totta, kyllähän tuota varmaan arkenakin voisi käyttää, mulla vaan on päässä semmoinen vika että jos olen jotakin vaatetta juhlapuvuksi ajatellut niin on tosi vaikea pukea sitä arkena päälle :D Mutta katsellaan, eiköhän tuollekin käyttöä löydy.

Comments are closed.