Arkistojen kätköistä / Digging some archives

on

Olen joskus aikoja sitten postannut muutamia sivuja inspiraatiokansioistani. Kerään niihin muotikuvia jotka inspiroivat tai muuten vain hivelevät estetiikantajuani. Kansiot ovat eräänlainen ikuisuusprojekti. Olen kerännyt kiinnostavia muotikuvia jo parisenkymmentä vuotta. Ensin ihan vain mappiin irtosivuina. Sitten lehtiä ja sivuja alkoi kerääntyä nurkkiin ja päätin että nyt tehdään puhdistus. Kävin lehdet, mapit ja leikepinot läpi ja aloin liimata kuvia paksuihin luonnoslehtiöihin. Niitä on nyt kolme ja neljättä aloitellaan. Vievät mappeja ja lehtiä vähäemmän tilaa mutta ovat tietysti työläitä ja hitaita tehdä. Etenkin jos on niin pedantti kuin minä. Tässäpä skannattuna muutama sivu viikonloppunne iloksi.

IN ENGLISH
I have posted some pages from my inspiration lookbooks before. I collect inspirational or otherwise beautiful fashion pictures from magazines. Lookbooks are sort of eternal project. I have collected fashion pictures about twenty years now. First they were in folders as separate pages or loose clippings in the bookshelf. Then they started expanding and I decided I have to clean up. I went through all fashin magazines, folders and piles of clippings. I glued everything I wanted to keep in these sketchbooks. There are now three of them and I’m starting fourth. They take less space than folders or magazines but ofcourse they take time and effort to make. Especially if you so pedant as I am. Here’s couple pages for your weekend enjoyment.


Yhden lookbookin sisällys-sivu /
Index page in one of my lookbooks

4 Comments

 1. Oho, kiitos inspiraatiokuvista! Tuo toinen kuva sopii nimittäin meikäläisen inspiraatioksi kuin se kuuluisa hansikas käteen. Erittäin minua. :)

  1. Rhia says:

   Magdalena Hai – Se on kyllä ihana kuva. Muistaakseni se on jostakin kotimaisesta naistenlehdestä 90-luvun puolelta, olisko Me Naisista tai Annasta. Noiden vanhojen leikkeiden avulla kyllä helposti huomaa miten muoti kiertää ympyrää.

 2. Hanna says:

  Todella hienoja! Esteettinen silmäsi on kyllä aika lyömätön.

  1. Rhia says:

   Hanna – Kiitos. Kivalta näyttäviä juttuja vaan liimailen yhteen niin niistä sitten muotoutuu tämmöisiä. Ja valtava pino odottaa edelleen liimausta, näitä kun tulee kokoajan lisää.

Comments are closed.