Junk style on my mind – lehtisilppua ja estetiikkaa

on


Isäntä edelleen kipeänä joten karkasin omaan kotiini siivoamaan ja surffaamaan netissä. Meillä molemmilla on oma asunto, koska hän ei halua mu
uttaa minun kämppääni enkä minä halua muuttaa hänen kämppäänsä. Yhteistä kotia, josta molemmat pitäisivät, emme ole vielä löytäneet. Yhteen muuttaminen tuo mukanaan muitakin ongelmia. Isäntä on vannoutunut modernismin ja high-techin kannattaja joten hän pitää lasista, kromista, sileistä pinnoista ja hilavitkuttimista. Itse taas rakastan kulunutta, vanhaa romua, kierrätettyä, romanttista rönsyilevyyttä. Näiden kahden maailman liittäminen yhteen voi olla hiukkasen vaikeaa, joten toistaiseksi tämä järjestely sopii meille kuin nenä päähän.

Koska olen jo monta päivää ollut äärimmäisen laiska ja maannut kotona puhkikuluneissa farkuissa ja vanhassa trikoopaidassa ilman meikkiä ja tukka ponnarilla, ei ole mitään asukuvia postattavaksi. Enkö olekin tylsä ihminen. Näitä kausia tulee toisinaan. Ei jaksa kautta kiinnosta muuta kuin kiskoa päälle ne ensimmäisenä eteen tulevat rynttyyt. Siksi ajattelinkin kiusata teitä ihan muunlaisilla kuvilla.

Pitää tunnustaa että idean olen häpeilemättömästi piratoinut OutsaPop’n scarp book-kokoelmasta. Tämä oli kuitenkin pakon sanelema juttu sillä lehdet olivat valtaamassa kirjahyllyjäni pahemman kerran. Vuodesta X asti olen keräillyt kiinnostavia lehtileikkeitä ja artikkeleita lehdistä, mutta myös kokonaisia lehtiä oli kerääntynyt aivan liikaa. Tilanahtauden vuoksi suoritin rankkaa karsintaa sekä lehtileikkeille että lehdille. Projekti on vielä kesken mutta jo nyt voin sanoa että kyllä kannatti. Yksi pullottava mapillinen lehdistä leikattuja kuvia ja neljä muovikassillista lehtiä on jo käynyt läpi tiukkaakin tiukemmat soveltuvuustestit ja finalistit ovat päätyneet kierreselkä-kansioiden sivuille aiheittain, väreittäin tai tyyleittäin järjesteltynä. Kasa luokittelemattomia lehtiä ja kuvia on siis muuttunut kolmeksi kompaktiksi lehtiöksi, joita on helppo selata ja ne vievät vain vähän tilaa. Tätä jatketaan kunnes kaikki vanhat lehdet ja leikkeet on käyty läpi. Työ on siis lähes päättymätön sillä ostelen jatkuvasti uusia lehtiä, mutta ainakaan ne eivät enää valtaa työhuonettani kuten ennen. Siellä kun on muutenkin liian ahdasta.

Estestiikka on yksi elämäni iloja. Rakastan katsella kauniita asioita. Selailen usein keräilemiäni kuvia vain mielihyvän tunteen vuoksi. Kuvat kuitenkin antavat insipiraatiotakin, joka muhii päässä ja jonain päivänä kun aika on kypsä se pullahtaa esiin kuin sieni mullan alta.
Enjoy the fruits of my work:

Rusetteja kaikissa mahdollisissa muodoissa.

Viitat on muotia.

Dandy-look ja nyörisaappaat: me loves!

I <3 20’s


Ihanaa vihreää!


Isäntä naureskeli mun lehtileike-projektilleni. Hän tapaa sanoa “D
oing your clippy clip-thingy again?” Repaleisia lehtiä ja paperisilppua oli välillä sekä hänen että minun asunnossani kun uurastin leikkeiden parissa. Kulutin ainakin neljä puikkoliimaa sinä aikana loppuun.

Keräiletkö sinä lehtileikkeitä?

2 Comments

  1. Outsa Pop says:

    :))) Lehtileike-ralli todellakin valtaa kämpän lattian muutamaksi päiväksi, mutta tulokset ovat sen arvoisia. Mahtavaa kuulla että leikekirja-ideasta on ollut sinulle hyötyä :D Ja voit kuljettaa niitä lehtiöitä mukanasi laukussa. Inspiraatiota shoppailu-kierroksille!

  2. Rhia says:

    Kappas, en huomannut että tänne vanhempiinkin juttuihin on tullut kommentti…. Kyllä siitä todellakin on ollut hyötyä. Tosin kesken se projekti on kokoajan. Hidasta hommaa =)

Comments are closed.