Kohtaamisia Tyylitaivaassa

on


Paljon vettä on virrannut Tammerkoskessa siitä kun postasin viimeksi. Syynä tähän isännän sairausloma ja aktiivinen viikonloppu. Torstaina sain päähäni lähteä Helsinkiin Tyylitaivaan tapaamiseen Fida Outletiin. Ilmoittauduin mukaan ja mainostin kyytiä sinne suuntaan. Sainkin kyytiini kaksi muuta neitokaista, Pemben ja Kisu-misu87:n. Perjantaina koin epänormaalia agoniaa valitessani vaatteita tapaamiseen. En käsitä miten yksi shoppausreissu voi aiheuttaa niin suunnatonta päänvaivaa päällepantavan suhteen. Mutta kai se on vähän niin että aateluus velvoittaa. Toisin sanoen: mainehan siinä menee jos ei panosta ulkonäköönsä moisessa tilaisuudessa =) Valitsin lopulta mustan itse tehdyn kokonaisuuden: pitsireunainen h
ame jossa on kevyesti kellottuva alaosa ja avoselkäinen 1/2-hihainen toppi, asusteena pitsiset polvisukat, viininpunaiset suosikkikenkäni ja niihin mätsäävä laukku, sekä vartissa koristeperhosesta, tyllistä, strasseista ja organza-nauhasta väsätty hiuskoriste.

Lauantaiaamuna jännittyneenä laittauduin valmiiksi, viimeistelin tyylin hopeisella rintaneulalla, rannerenkaalla ja helmikorviksilla. Ajoin sovittuun noutopaikkaan, josta kaappasin mukaani kaksi kyytiläistäni. Ajomatka sujui rattoisasti joskin aavistuksen vaitonaisesti. Kaikki olivat hivenen väsyneitä ja takapenkkiläinen taisi nukahtaa ennen puolimatkaa.
Olen älyttömän huono ajamaan Helsingissä (johtuisiko ehkä siitä että olen ajanut siellä niin vähän), mutta onnistuimme eksymään vain kerran. Mitään gps:ää mulla ei tietenkään ole kun ne on minusta aivan liian kalliita… Tekisinkö valituksen 020202:n kartta- ja reitti-palveluun? Itäväylän rampilta noustessa missasin oikean rampin ja käännyin liian myöhään, koska ajo-ohjeessa ei mainittu kaupunginosia, ainoastaan katujen nimet, joita ei tietenkään tienviitoissa lukenut. Kuin ihmeen kaupalla pääsimme lopulta oikealle tielle pidettyämme pienen mietintätauon Herttoniemen K-kaupan pihassa. Harhaan ajo vei meiltä ylimääräistä aikaa ehkä vain 10-15 minuuttia, ei paha =)
Pääsimme perille vain 3 minuuttia myöhässä. Hyvä että lähdimme ajoissa!

20’s kohtaa 50-luvun: itse tehtyä ja kirppis-löytöjä.

Harmittava takaisku oli että olin onnistunut kehittämään migreenin ajomatkan aikana. Siksi shoppailuintoni ei ollut aivan huippuvireessä. Ihanien voileipien, virvokkeiden ja suussasulavien pastellisävyisten pikkuherkkujen sekä särkytabletin jälkeen olin kuitenkin siinä kunnossa että sain jotakin pientä haalittua kassiini. Paikalla oli myös valokuvaaja joka tietekin tallensi jokaisen hetken ja kävijän =) Oli jännittävää nähdä Tyylitaivaasta tuttuja ihmisiä livenä joskin jutustelu jäi hiukkasen vähäiseksi kaiken shoppailun keskellä. Tunnistin ainakin AnsaVonTrapin, Kilabunin, OutsaPopin, Paperinuken, Planktonin ja Fluxorin. Tapasin myös vanhan tuttuni Fiona Timantin pitkästä aikaa. Mitenkähän montaa kävijää haastateltiin, mutta ainakin minua valokuvaaja haastatteli noin viiden kysymyksen verran. En tiedä oliko vastaukset yhtään järjellisiä sillä siinä vaiheessa migreeni taisi olla juuri pahimmillaan. Kahden tunnin penkomisen ja kaivelun jälkeen totesimme kimpassa että meille riittää ja päätimme pakata ostokset autoon ja lähteä kotiinpäin. Paluumatka sujui hivenen puheliaammissa merkeissä sillä poikkesimme kahvilla (siunattu kofeiini!) Linnatuulessa.

Olin hivenen järkyttynyt tavarapaljoudesta ja sen edullisuudesta. Kaikki maksoi enintään 1€/kpl. Suurin osa oli kuitenkin huomattavasti edullisempaa sillä sitä myytiin kilokaupalla. Vähintään kymmenen kilon erissä tavara oli naurettavan halpaa! Omat vähäiset ostokseni maksoivat arviolta yhden euron. Kotona laskeskelin että olin ostanut yhteensä kahdeksan tavaraa sillä rahalla. Mukaani tarttui: suora villasekoite-hame, musta vekkihame, musta-kultakuvioinen pyjaman pusero, ruskea turkiskaulus, vaalea pitsi-koristeinen puuvillahame, kapea kaulahuivi ja kaksi hassua nenäliinan kokoista saniais-kuvioista liinaa. Jälkeenpäin harmittaa että en kaivellut enempää, mutta minkäs teet, migreeni on perkeleellinen vaiva joka lähes halvaannuttaa koko ihmisen. Omat migreenioireeni vaihtelevat katuporan lailla jyskyttävästä päänsärystä, pahoinvointiin, huimaukseen, nivelsärkyyn jne. Tyypillisesti myös valo, äänet ja hajut sattuvat. En voinut koskaan aiemmin kuvitella että haju voisi sattua, mutta niin se vaan on. Viimeaikoina migreeni on ollut lievempää kuin ennen, vain sellaista pientä särkyä, vähän kuin joku kaivaisi aivojani lusikalla *hehee*.

Pitää muuten vielä hehkuttaa noita pitsisiä polvisukkia (katso yllä oleva kuva). Tein paniikki-ostoksen perjantai-iltana tapaamista varten sillä en löytänyt sukkahousuja kaapistani. Ostin sileät ihonväriset sukkahousut ja alekopasta löysin pitkän penkomisen jälkeen nuo pitsipolvarit. Harmi että niitä oli vain yhdet sillä ne oli alennettu alle puoleen hintaan. Jee! Alhainen budjetti jyrää jälleen!

Lähtisitkö sinä vastaavaan tapaamiseen ja perustelut?