Vaunuhallissa / In Vaunuhalli

Ompelimon puolellakin on sentään tapahtunut jotakin. Sain vihdoin valmiiksi punaisen silkkipuseron joka on ollut tuunattavana jo aika tarkalleen vuoden. Tuunauksen vaikeimmaksi kohdaksi osoittautuivat hihat. En osannut päättää mitä niille tekisin ja tuunaus piti pistää muhimaan hetkeksi. Nyt pusero on kuitenkin käyttövalmis ja pääsi tänään päälle  DesignTorille.  Toinen samaan aikaan valmistunut vaate on aavistuksenomaisesti kimaltava mekko (työn alla since 2009), josta tulikin hame. Alkuperäinen mekkoideani ei toiminut joten pistin mekon keskeltä poikki ja viimeistelin hameeksi. En ole vielä ihan varma helman pituudesta. Mekonrääppeistä ehkä riittää vielä muutama suikale joilla saattaisi pystyä helmaa vähän pidentämään. Hameen kaava on superhelppo eikä ompelukaan ole monimutkaista, huutakaa hep! jos haluatte että teen siitä tutoriaalin.

Ja sitten siihen DesignToriin. Sää oli onneksi varsin lämmin joten kylmä Vaunuhalli ei sinänsä haitannut. Olin kuitenkin lievästi yllättynyt siitä että tapahtumapaikan lattia oli kivimurskaa ja karkeaa soraa. Päälle levitetyt suuret matot eivät kamalasti auttaneet koska olivat paikoitellen niin mutkalla että maton kulmiin ja kurttuihin kompasteli jokatoisella askeleella. Raahasin isännän mukaan ja saavuimme paikalle puolen päivän tietämissä. Valtaisa ryysis tarkoitti sitä että myyntipöytien lähelle ei ollut toivoakaan päästä ihmismassan läpi. Onneksi ruuhka helpotti pikkuisen joten onnistuin näkemään muutaman vilauksen myytävistä tuotteista. Hauskoja printtejä bongasin Kaunisteen pöydästä ja jännittäviä nahalle painettuja asusteita Uniqeco Designin pöydässä.

Jälleen totean saman minkä olen todennut monissa muissakin tapahtumissa, tapahtuman teemasta riippumatta, korumyyjiä oli valtavasti. Pleksikoruja oli jälleen enemmän kuin viimeksi, usealla eri myyjällä. Kiinnostavimmat korut löytyivät tällä kertaa MEAn pöydästä. MEAn Elina Mattilan suunnittelemat Origa-korut olivat innovatiivisia ja kiinnostavia. Mieleeni jäivät myös värikynistä valmistetut rintakorut toisessa pöydässä. Muista myyjistä mainittakoon hauska Avaruusmuovi jonka hurjat seinäkellot ja upeat Kupla-lampunvarjostimet olivat mukavaa vaihtelua kovin geneeriseen tuotetarjontaan. Tällä kertaa plakkariin ei tarttunut mitään. Ahdistuin väenpaljoudessa enkä sitten jaksanut tutkailla pöytiä sen pidempään. Jos ette päässeet DesignTorille niin käykää silti katsomassa Sami Pesosen valokuvanäyttely joka on esillä Vaunuhallissa koko viikon. Ja ensiviikon perjantaina, 30.9 kannattaa suunnata myös Vaunuhallille sillä luvassa on Exhibitionist-muotinäytös, jossa pääsee samalla kurkistamaan mitä näytöksen kulisseissa tapahtuu.

IN ENGLISH
Something actually has been going on in my little sewing corner. I was finally able to finish my red silk blouse, which has been on the revamp-pile for almost exactly one year. Most difficult part of it seemed to be the sleeves. I couldn’t decide what to do with them so I had to rethink it awhile. Now it is finally finished and I was able to wear it today for DesignMarket. Other thing that I was able to finish pretty much at the same time was my jersey dress (under construction since 2009), which turned out to be a skirt in the end. My original idea for the dress didn’t work so I just cut it in half and finished the skirt-part. I’m not completely sure about the length though. There might be just enough scrap-fabric left for lengthening the hem if I decide to. Pattern for this jersey skirt is super easy and sewing is not much more complicated so shout yay! if you want me to make a tutorial for it.

And to the DesignMarket. Weather was thankfully pretty warm so non-heated venue, Vaunuhalli didn’t bother me. I was, however, midly surprised that the venue flooring was just rubble and rough sand. Carpets that were spread over the rubble didn’t help much because people were thumbling on the corners and creases with every other step. I dragged my boyfriend along and we arrived around midday. Masses of people were pretty much preventing browsing the products. Thankfully I was actually able to see something when the crowd eased abit. I saw some fun prints on Kauniste table and exciting leather print accessories on Uniqeco Design.

Again I have to say the same thing I have said many times before, no matter what the theme of the event is, there was way too much people selling jewelry. And there were way too many people selling acrylic jewelry, much more than last time. Most interesting jewelry was in MEA-stall. Elina Mattila is the designer behind MEA and her jewelry was innovative and interesting. On another table there were also some interesting brooches made of coloured pencils. I also have to mention fun shop called Avaruusmuovi (Space plastic) which had pretty fearce clocks and interesting lamp shades. This time I didn’t buy anything. I got stressed by the crowd and wanted to leave early. If you missed the Design Market, you can still go and see the photo exhitibion by Sami Pesonen next week in Vaunuhalli. It is also worth visiting on next friday, 30.9 because there will be Exhibitionist- fashion show where you get to peek behind the scenes.

5 Comments

 1. RautaNeito says:

  Taas on tulla niin nätisti :) ja paita on upea!

 2. RautaNeito says:

  Perskule, tuli äskeiseen väärä osoite, unohtui 7 tuosta välistä. Pystytkö Rhia sen muuttamaan? Jos et niin poista koko kommentti :P

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Korjasin linkin :) ja kiitos !

 3. Cherise says:

  Öh, luulin et kuvista tulis ihan sellaset pahvitaulut. Aika ikävästi vetää meinaan rullalle tossa pyykkinarulla *valivalinyyhnyyh* :D

  1. Rhia says:

   Cherise – Mun mielestä ne on ihan hauskat noin =D Ripustus sopii hyvin tohon tilaan. Ei tuossa ajassa ois paljon muuta ehtinytkään, kehystysliikkeilläkin on kummiski omat toimitusajat. Viimeksi kun oon ollu tekemässä näyttelyä niin kesti muistaakseni pari viikkoa saada paspistetut kuvat kehysliikkeeltä. Niiden laittaminen vaihtokehyksiin ja ripustaminen vei sitte pari-kolme iltaa. Tosin kuvia olikin sillon moninkertainen määrä.

Comments are closed.