Grill-party & carpart/vintage swap

Tunnustan olevani varsinainen kotikissa. Viihdyn kotonani niin hyvin että harvoin huvittaa lähteä kotoa minnekään jos ei ole ihan pakko. Joskus kotoa lähteminen kuitenkin kannattaa ja mökkihöperöitymisen välttämiseksi on suositeltavaa ainakin kerran vuosikymmenessä. Perjantaina koettiin jännittäviä hetkiä kun grilli-iltamme kauniissa Toijalassa (siis metsässä) uhkasi saada surkean lopun. Onneksi ukkonen tyytyi vaan vähän jyrisemään ja lyömään salamaa. Sadetta emme nähneet. Sen sijaan vietimme varsin hauskan ja täyttävän illan mukavassa seurassa.

Vieraspatjalla hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme jo aamutuimaan kohti perinteistä Restaurantaa. Vaikka myyntialue oli rakennustyömaan vuoksi lähes puolet pienempi oli tavaratarjonta varsin runsasta. Tunnelma oli varsin hikinen sillä aurinko on porottanut koko päivän lähes pilvettömältä taivaalta. Myyntipöytiä ei olisikaan jaksanut kiertää kolmea tuntia kauempaa. Vaikka en ostanut kenkiä, laukkuja enkä vaatteita, tein muutaman varsin verrattoman löydön: ison pakallisen vintage-pitsiä, kauniin hatun joka sai heti kohteliaisuuksia myös tuntemattomilta ja pari rintakorua joista toinen osoittautui pikaisella googletuksella viktoriaaniseksi surukoruksi (mourning jewelry). Viktoriaanisella ajalla mustat korut olivat muutenkin suosittuja, mutta erityisesti juuri suruaikana, joka sekin oli viktoriaanisella ajalla kovasti muotia. Ne oli usein valmistettu vulkaniitistä jota saatiin sekoittamalla tyräkki- tai fiikuspuun mahlaa rikkiin, tai gagaatista joka on kivettynyttä puuta. Tämä kukkia pitelevä käsi on jompaa kumpaa mutta en osaa määrittää kumpaa.

IN ENGLISH
I confess to be quite domestic person. I enjoy staying home so much that I rarely bother dragging my arse out of here, unless I absolutely have to. Sometimes leaving home is worth doing though, and recommended activity atleast once a decade to avoid cabin fever. On friday we had exciting moments in Toijala (which is in the middle of forest really) when thunder and lightnings threatened to ruin our grill party. Thankfully we didn’t see any rain despite of heavy thunder. So we managed to spend great and filling evening with lovely people.

After well slept night we headed towards traditional Restauranta-event, which is local carpart/vintage/antique/crap swap. Even though they have now reduced the event area about half of what it was last year, there was still plenty to see and buy. Athmosphere was pretty sweaty since the sun has been shining whole day. So any more tables and stuff to go through would have been too much. Now it took us about three hours to wander around the area. Even though I didn’t buy any shoes, handbags nor clothes, I made couple pretty neat finds: large pack of vintage lace, gorgeous hat that immediately got compliments from strangers and two brooches. One of the two turned out to be victorian mourning jewelry (yes, I googled). During Victorian period, black jewelry was popular, but especially during mourning, which also was a la mode at the time. They were most commonly made of vulcanite (made by mixing Euphorbia or Ficus tree sap with suplhur) or jet, which is fossilised wood. This hand holding flowers-brooch is either vulcanite or jet, but I can’t really tell which one.


Vintage-henkisissä grilli-partyissä harrastettiin mm.
grillausta erilaisista raaka-aineista… /
Our little vintage themed grill party included for example
grilling with different kinds of ingredients …


… nautittiin drinkkejä … / … having some drinks…


… ihailtiin superedullisia vintage-löytöjä … /
… admiring super cheap vintage finds…


… herkuteltiin taivaallisella juustokakulla … /
… consuming some heavenly cheese cake…


… ja ananas-päärynä-halloumi-vartaita … /
… and pineapple-pear-halloumicheese-skewers …


… lisää drinkkejä … / … more drinks …


… jotkut rohkeammat jopa aktiviteetteja … /
… even some activities for the
brave ones


Restauranta-löydöt: pakallinen pitsikangasta,
upea huopahattu 40-50-luvun taitteesta (luulisin),
kulmikas strassikoru ja viktoriaaninen rintakoru /
Thrift finds from the swap: pack of lace fabric,
gorgeous felt hat from the turn of the 40’s-50’s (I think),
square rhinestone brooch and victorian brooch


Löysin lähes identtisen surukorun täältä ja täältä. /
I found almost identical mourning brooch from here and here.

6 Comments

 1. Carys says:

  Such pretty dresses and hairstyles, these photos are lovely!
  From Carys of La Ville Inconnue

  1. Rhia says:

   Carys – Thanks :D I was so busy having fun I almost forgot to take any photos. And that is the most important thing after all, having fun! But that’s also the reason why I don’t have any photos of my own outfit.

 2. Riite says:

  Tuo rintakoru on ihan tajuttoman hieno. Olen ehkä hieman kade.

  1. Rhia says:

   Riite – löysin korun ihan sattumalta yhdestä pöydästä jossa oli vain muutama koru semmosessa pienessä rasiassa. Mies oli jo pakkailemassa kamoja pois vaikka kello ei ollut vielä puoltapäivääkään. Pyysi korusta vitosta, epäröin koska korusta puuttuu neulan lukkomekanismi. Mies samantien tokaisi että jos se tuntuu liian kalliilta niin saa tingata. En tingannut koska tajusin jo siinä että se on vanhempi ja arvokkaampi kuin miltä näyttää. Nää tämmöset löydöt on aina sattumankauppaa ja joskus osuu hyvä tuuri kohdalle. Hämmästyttävää on että netistä löytyi kuvia lähes identtisistä koruista. Suunnitelmissa on joku viktoriaaninen puku (nyt kun tuosta ekasta turnyyripuvusta on selvitty kunnialla) johon tämä korukin sopisi kuin nenä päähän.

 3. Riikka says:

  I’m a tad bitter that I missed all of this. Looks like so much fun (and so much yummy)!

  1. Rhia says:

   Riikka – It was fun and very yummy, also very filling ;) but there will be other opportunities for you, I’m sure.

Comments are closed.