Pitsit ja pitsit / Lace and lace

Niin hentoista ja ohutta kuin pitsi onkin niin ottakaa vinkistä vaarin ja jättäkää tekokuituiset mummon vanhoista pitsiverhoista väsätyt unelmat helteellä kaappiin. Itsekin jouduin odottelemaan vilpoisempaa sadepäivää pukeakseni tämän uuden ihanuuden. Helteellä ihoon liimautuva pitsi ei tunnu kivalta (kokeilin enkä kestänyt viittä minuuttia kauempaa) mutta sadepäivänä se on juuri sopivan lämmittävä. Ja kun sataa niin mikäs sen mukavampi kenkävalinta kuin pitsein tuunatut kangasballeriinat (puolustukseni on että aamulla ei satanut!). Joudun varmaan kohta heittämään rakkauskengät roskiin sillä ne alkavat korjauksesta huolimatta olla aika kurjassa kunnossa. Olen muuten bongannut joskus samat kengät myös sukkapaketin kannesta.

IN ENGLISH
Even though lace is thin and delicate, believe me, you don’t want to wear it in hot weather. Leave those polyester lace dreams in your wardrobe when heat wave hits your area. I had to wait for rainy day to wear this new outfit. Lace that glues to your damp skin doesn’t feel nice (I tried and didn’t last any longer than five minutes), but on rainy days it warms just enough. And those lace-revamped satin ballerinas of yours are always the best option to wear in rain (my excuse is that it wasn’t raining in the morning!). I might have to throw my love-shoes to the bin soon. Despite my attempt to repair them, they are starting to be rather sad now. BTW, I have seen picture of these same shoes on the cover of sock package.


Verkkatakki toimii pitsimekonkin kanssa. /
Relaxed jacket works also with lace dres.


Pitsiverho uusiokäytössä /
Recycled lace curtain


Minusta oli hauska idea pistää valkoisen pitsimekon pariksi kaksi vuotta
sitten mustalla pitsillä korjatut ballerinat. Vinkki: Kuumaliiman sijaan kannattaa
käyttää kangasliimaa, se kestää paremmin. /
I thought it was fun idea to wear black lace-decorated ballerina shoes that
I fixed two years ago with white lace dress. Tip: Use fabric
glue instead of hot glue. It lasts better.


Lisäsin pääntielle vielä valmiin peter pan- brodyyrikauluksen. /
I added embroidered peter pan collar on the neckline.

8 Comments Add yours

 1. Viole Hell says:

  Uskomattoman kaunis mekko. :) Tuo on juuri jotain sellaista, mitä olen etsinyt, mutta eihän tuommoisia myydä valmisvaatteina. Ja tumpelo olen ompelemaan, joten haaveeksi jää.

  1. Rhia says:

   Viole Hell – No voi ei! Mutta, mulla on tuota samaa pitsiä vielä toinen verho jäljellä, samoin noita kauluksia löytyy. Jos siis mekko-tuska käy liian ylivoimaiseksi niin sellaisen tekeminen mittatilauksena onnistuu kyllä. Samanlaisia lasinappeja tosin ei ole enempää, olivat jotain yksittäisiä mallikappaleita. Ja varoituksen sana lienee paikallaan… huomasin että tuo pitsihän tarttuu ihan jokapaikkaan kiinni kuten verkkatakin vetoketjuun ja kellon rannekkeeseen :D

 2. Jenniemi says:

  Upea mekko! Vitsit, nyt on kamala stalkkeri olo, mutta näinkin sut eilen. Mietin että onko se nyt vai eikö ole – tuo takki hämäs! Olihan se :)

  1. Rhia says:

   Jenniemi – Hui stalkkeri, nyt pitää miettiä missä mä oon eilen liikkunu ;) Ei vaiskaan, mua saa aina tulla nykäsemään hihasta ohikulkeissaan, en pure. Ja jos tuntuu sille että hitto kun toi akka näyttää ylimieliselle niin se johtuu vaan mun bitchface-naamasta :D

 3. Jenniemi says:

  Hehe, et sä tympeeltä näytä! Mä luulen, että tällä kaupan työntekijällä on sama syndrooma – hyvä että sille löyty nyt syykin ;)

  1. Rhia says:

   Jenniemi – Kyllä mä aika usein näytän tympeeltäkin :D mutta sisäisesti hymyilen. Arvaa vaan kyyläänkö tästä lähtien kaikkia kaupan työntekijöitä sillä silmällä ja mietin että “onkohan toi Jenniemi” ;)

 4. Lumira says:

  Voi miten ihana mekko!
  Kaikessa yksinkertaisuudessaan superkaunis.

  1. Rhia says:

   Lumira – kiitos! Mekko onnistui yli odotusten ja siitä tuli heti suosikki :D Nyt tekee mieli tehdä lisää pitsimekkoja!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.