Hempeitä kukkia / Dreamy flowers

Näyttää sille että olen tänä keväänä tuotteliaalla päällä. Sarjassamme “Vaatteita lakanoista ja verhoista” vuorossa hempeä laskoshame. Parisen vuotta sitten kirppikseltä löydetty lakana ja tyynyliina ovat kiltisti odottaneet vuoroaan kangaskaapissani. Tähän helppoon hameeseen tarvitaan vain yksi tai kaksi suorakaiteen muotoista isoa palaa ja yksi pieni suorakaiteen muotoinen pala, paksua tukikangasta ja nappi. Vähän vekkejä sinne tänne ja koristenauhaa helmaan. Helppoa kuin heinänteko.

IN ENGLISH
It looks that I’m being rather productive this spring. On the series “Clothing from curtains and bed sheets” I present to you dreamy pleated skirt. Couple years ago I found cute bed sheet and pillow case and they’ve been waiting in my fabric cabinet ever since. You need only one or two large regtangulars, one small regtangular, some fusible interfacing and a button for this easy skirt. Little bit pleats here and there and some embroidery ribbom for the hem. Easy as falling off a log.

Helppoakin helpompi kaava / Easiest pattern there is


Kevyt kesähame / Light summer skirt


Jätin tarkoituksella lakanan monogrammit näkyviin helmaan /
I left the signature embroidery visible on the skirt.

6 Comments

  1. Petriina says:

    Hurmaava kesäinen hame ! Tykkään <3

    1. Rhia says:

      Petriina – Kiitos :D lisää hurmaavuuksia tulossa lähipäivinä…

  2. Elina says:

    Hieno! Tarviiko tuollainen lakanakankainen muuten jonkun alushameen, vai pysyykö irti polvista ilmankin?

    1. Rhia says:

      Elina – Tämä lakanakangas on aika pehmeää ja laskeutuvaa, mutta joku uusi lakana voi olla riittävän ryhdikäs ilman alushamettakin. On tässäkin sen verran runsautta (ympäryysmitta yli 3 m) että on vähän kohollaan ilmankin mutta kyllä se mielestäni jonkun alushameen vaatii ollakseen ryhdikäs, kuvassa on alla luottoalushameeni jonka olen tehnyt pellavalakanasta ja valkoisesta verhokapasta ja pätkästä pitsiä :D Vilahtaa mm. tässä postauksessa ja on pääosassa tässä postauksessa.

  3. Kata says:

    Ihanan hempeä! :)

    1. Rhia says:

      Kata – niin minustakin :D juuri sopiva kesähamonen.

Comments are closed.