Kenkäketutus / Shoe irritation

Miten korjataan kenkien kumipohja? Onko nahkakenkiin mahdollista teettää uudet pohjat ja mitä se mahtaisi maksaa? Onko joku teistä teettänyt kokonaan uusia pohjia kenkiin? Mulla on viitisen vuotta vanhat, mukavat nahkaballeriinat joiden kumipohja alkaa olla kohta entinen. Kengän päälliosa on vielä tosi hyvässä kunnossa mutta pohja ei. Voiko näitä edes korjata vai saanko sanoa guudbai? Onko nyt alettava etsiä uusia? Ketuttaa niin maan perkuleesti!

Sitten toiseen kenkäasiaan. Sain nimittäin vihdoinkin alulle operaation jota olen suunnitellut jo useamman vuoden. Kengät siististi pahvilaatikoihin, laatikon päähän valokuva kengästä ja viereen merkki ja lyhyt kuvaus. Kengät on helpompi löytää eikä tarvitse kurkata jokaiseen laatikkoon löytääkseen juuri sen parin jota etsii. Nyt pitää vaan hakea lisää kenkälaatikoita.

IN ENGLISH
How do you repair rubber soles? Is it possible to have new soles done and what would that cost? Have any of you had new soles done? I have nice and comfy leather ballerinas, about five years old, but their rubber sole is getting pretty worn out. Leather is still looking very good, but sole isn’t. Can these even be repaired or do I have to say goodbye to them? Do I need to start searching replacement? I’m so darn irritated by this!

Then to another shoe matter. I finally managed to start something I have been planning on doing for several years now. Putting shoes in neat little boxes, taking photos of them and placing it on one end of the box with short description. Shoes are much easier to find and now I don’t have to look into every single box to find the pair I’m looking for. Now I just need to get more shoe boxes.


Pohjat ulkoa / Soles outside


Yllätys sisäpohjan alla / Surprise under inner sole


Näyttääpä terveeltä … not! / Looking healthy … not!


Organisoitua kenkäsäilytystä / Organized shoe storaging

8 Comments Add yours

  1. Ulrika says:

    Mä oon teetättänyt uudet pohjat talvisaappaisiin. Niissä oli matala korko, joka otettiin pois ja tilalle tehtiin kiilanmallinen kumipohja. Maksoi kaksikymppiä. Kannattaa kiikuttaa suutarille ja kysyä, jokseenkin kaikkea voi korjata, mutta jotkut jutut voi tietysti olla niin hintavia, ettei kannata.

  2. Nina says:

    Ihanaa kenkäjärjestelmällisyyttä!!! Mulla on yleensä vastaava järjestelmä käytössä mutta tässä asunnossa iso osa kengistä ja laatikoista joutuivat vintille sillä säilytystilaa sisällä ei ole. Byää! Aiemmin tilavan kenkäkaapin omistaneena olin (ja olen edelleen) kauhuissani ja pulassa.

    Ja ekoista kengistä sanoisin, valitettavasti roskiin. :(

    1. Rhia says:

      Ulrika – Joo kyllä mä ainakin ajattelin noita näyttää ja kysyä voiko mitään tehdä. Sittenhän se on ihan omasta budjetista kiinni että raaskiiko mitään kalliimpaa korjausta teettää. Mikä siinä muuten on että ikinä kengät ei voi kulua tasaisesti. Silleen että päälliosa ja pohja kuluisivat samaa vauhtia. Yleensä mulla menee se päälliosa ensin huonoksi vaikka pohja olis vielä ihan käyttökelpoinen. Enemmän harmittaa tää että pohja kuluu korjauskelvottomaksi ennen päälliosaa. Ehkä en osta enää kumipohjaisia kenkiä…

      Nina
      – Ei mullakaan mitään varsinaista kenkäkaappia ole. Ne kengät joita ei kauheasti tule käytettyä on kellarissa kenkä- tai muovilaatikoissa. Nytkin laatikollinen talvikenkiä on menossa sinne säilytykseen. Jostain syystä niitä on paljo vähemmän kuin kesäkenkiä :D Enemmän käytössä olevat taas ovat sitten neljässä-viidessä eri kaapissa säilössä, osa laatikoissa, osa ei. Arkikengät on eteisessä vaatenaulakon alla. Nyt kun operaatio on saatu alulle niin ehkä jossain vaiheessa haaveeni toteutuu ja jokaiselle kenkäparille on oma kuvallinen laatikkonsa.

  3. Ina says:

    Hienosti organisoitu kenkälaatikkojärjestelmä, täytyy ehkä lainata idea…

  4. RautaNeito says:

    Hemmetin hyvä idea tuo valokuva laatikon päädyssä :)

    1. Rhia says:

      Ina – Idea on vapaasti lainattavissa :D en minäkään muistaakseni tätä itse ole keksinyt vaan nähnyt jossain aikoja sitten vastaavan systeemin.

      RautaNeito – Niin minustakin. Alkoi mennä hermo kun kenkälaatikoita on pinoiksi asti ja aina kun etsii jotain tiettyä kenkää pitää käydä ne kaikki läpi. Kohta ei enää tarvitse kun saan kaikille kuvat laatikon päätyyn.

  5. Ammattilaisena voisin sanoa, että eivät nuo toivottomilta todellakaan näytä, koron kohtaan liimataan uusi kulutuskumi. Kengän sisältä sinulta on näköjään katkennut “lenkkirauta”, kuten sitä alalla kutsutaan. Lenkkirauta pitää kengän taipumattomana kannalta päkiän taakse, eli auttaa kenkää pysymään kävellessä tukevampana kantapään alueelta. Suutarisi voi arvioida kannattaako/tarvitseeko asialle mitään tehdä. Muuten kaikki sisäpohjan osat saadaan kyllä helposti liimattua kasaan.

    1. Rhia says:

      Mäensivu Bottier – Huojentavaa kuulla että ei ihan menetetty tapaus kuitenkaan. Niinpä näemmä onkin poikki se rauta, pää on kiinni pohjallisessa ja loput raudasta hölskyy irrallisena tuolla alla. Pitäneepä käydä sitten suutarin pakeilla tsekkaamassa tilanne ja hinta-arvio. Kiitos tästä.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.