Kukkamania / Floral mania

on

Kuten huomaatte, kukat todella inspiroivat minua tänä kesänä. Kirppikseltä ostettu ysäri-kukkamekko muuntui hipikkääksi kreikkalais-viboilla varustetuksi jumalatar-asuksi. Not bad. Tapahtui siis seuraavaa: ratkoin hihat irti ja lyhensin ne, otin olkapäiltä sisään jotta kädentie pienenee, rypytin hihat ja ompelin niihin koristenauhat ja kiinnitin paikoilleen, ylimääräisistä hihapaloista tein lisää vyötä jolla jatkoin vanhat kovin lyhyet vyöt, lisäsin vöihin vielä koristenauhaa ja lopuksi muotoilin uuden pääntien. Ja sitten eikun jumalattaroimaan.

IN ENGLISH
As you can see, florals really inspire me this summer. Thrifted nineties flower dress transformed into hippy creek-style goddess gown. Not bad. Following things happened: ripped the sleeves off and shortened them, made intake on shoulder seams so that the armhome got smaller, ruched the sleeves, decorated them with ribbon and sewed back on, leftover material from sleeves I used to extend tie-belts, I also added some ribbon on them and finally reshaped the neckline. And then off to be a goddess.


So last season


So my season


Yllätys! Helman alla lisää kukkia. /
Surprise! More flowers underneath.

4 Comments

  1. Piia says:

    Ihana! En olis ikinä osannut kuvitella että tuommoisesta perusmekosta saa noin ihanan. Pitänee alkaa ihan uusin silmin katsella kirppareilla…:)

    Piia

    1. Rhia says:

      Piia – Juu, jos vaan on yhtään ompelutaitoa niin kannattaa pitää silmät auki. Etenkin jos löytyy reilun kokoisia niin niissä on riittävästi matskua mitä tuunata. Mulla on yks toinenkin mielenkiintoinen kasari-mekko odottamassa tuunausta mut en oo vielä kunnolla keksiny mitä sille teen, siinä on vähä erikoisempi malli. Yleensä katselen kirppiksillä vaatteita lähinnä sillä silmällä että millainen materiaali niiissä on, koska sitten jos löytyy kivaa kangasta vaatteena niin niitä on mahdollista tuunata vaikka sen hetkinen malli olis kaamee.

  2. Petriina says:

    Niin varmaan on mahdollista tuunata, jos vaan osaa ! ;-) Omien löytöjeni pitää olla just eikä melkein, tai max. jollain vyöllä kasaan kurottavia juttuja.

    Hieno mekko taas, voi että ! :-)

    1. Rhia says:

      Petriina – Sulla on kyllä ennestäänkin niin kivoja vaatteita ettei sun tarvi mitään tuunaillakaan :) Itse oon sen verran reilumpaa kokoa tuosta rinnan kohdalta että mieluummin tuunailen kun kaupan vaatteet ei tahdo istua kuitenkaan. Monesti olen joutunut jo uusia kaupasta ostettuja vaatteita fiksailemaan.

Comments are closed.