Talven iloja / Joys of winter

Välillä tuntuu että vähintään pari planeettaa on väärässä asennossa. On nimittäin ollut viimeviikosta lähtien semmoista säpinää elämässä että sitä ei selitä muu kuin kosminen epätasapaino. Torstaina autoni jäätyi kadunvarteen työhuoneella. Perjantain yritimme isännän kanssa saada tuttuja ja tuntemattomia sitä kaapelein käynnistämään. Kenelläkään ei ollut kaapeleita ja se ainoa ihminen jolta sellaiset olisi löytyneet ajoi itse kolarin ja päätti mieluummin suoristella koko illan autonsa peiliä kuin käyttää puoli tuntia meidän auttamiseemme. Lauantaina luovutin ja soitin Tiepalveluun. Lauantaille olisi ollut vähän muutakin puuhaa mutta koko päivä meni harakoille Tiepalvelua odotellessa. Ymmärrettävää tietysti on että etusijalle menevät ne jotka värjöttelevät ulkona pakkasessa tiltanneen auton kanssa. Minä taas olin kotona lämpimässä joten olin luonnollisesti jonon hännillä. Reilun neljän tunnin odotuksen jälkeen minut viimein noudettiin kotoa autoa käynnistämään. Itse toimenpiteeseen meni kutakuinkin viisi minuuttia.

Tänä aamuna olin lähdössä töihin siinä kymmenen aikaan kun muistin että ainiin, unohdin eilen kääntää lämpöpistokkeen kelloa joten Defa meni päälle vasta tasan kymmenen. Oli siis pakko odotella vähintään puolisen tuntia auton lämpiämistä. Varttia vaille yksitoista päätin viimein lähteä. Auto vaati neljä starttausta pysyäkseen käynnissä, oli siis fiksu veto odotella. Moottoritiellä paahtaessani alkoi yhtäkkiä lämpötilan merkkivalo vilkuttaa. Soitin paniikissa isännälle että mitä nyt teen, räjähtääkö jäähdyttäjä ihan justiin vai mitä se tarkoittaa (sanomattakin selvää että en tiedä autoista mitään eikä kyseinen valo ole koskaan ennen vilkkunut). Isäntä suositteli pysähtymään matkalla ja katsomaan lakkaako vilkkuminen. Pysähdyin siis matkalla isännän työpaikan pihassa ja starttasin uudelleen. Valo sammui eikä syttynyt enää uudelleen ajaessani töihin. Nyt on kumminkin jatkuvasti pieni pelko perseessä että koska akku taas tyhjenee. Se alkaa olemaan jo aika vanha ja on tänä talvena jo aiemmin vähän varoitellut että päivät ovat luetut. Pitäisi varmaan hommata itsellekin semmoinen Tiepalvelun käyttämä starttiapu. Tai uusi akku.

No auto-ongelmien lisäksi viikonloppuun mahtui luonnollisesti myös bussista myöhästymistä ja pysäkillä värjöttelyä (puuha jota en liiemmin ole harrastanut sitten vuoden 2004), pakkasessa kävellen paleltumista, auton työntämistä eri suuntiin, erinäisten papereiden unohtamista ja suunnitelmien pilaantumista. Että semmonen viikonloppu. Oli siinä sentään kivojakin asioita mukana kuten se paketti ja nuo puvut. Mites teillä muilla?


IN ENGLISH
Sometimes it feels that atleast couple planets are in wrong position or something. My life has been pretty much screwed up since last week. Only thing that can explain that must be cosmic imbalance. On thrusday my car froze up by the street at work. On friday me and my bf tried to get someone to start it up with cables. No-one had any, well one person who did had an car accident and decided to spend the evening by straightening up his car mirror rather than use half an hour to help us. On saturday I gave up and called Car Union’s Roadservice. I had other plans for saturday aswell but the day was pretty much ruined since I had to wait over 4 hours for the Roadservice to show up. I understand that those who were standing outside in freezing weather with froze up car were in the queue before me. I was waiting at home so I was pretty much last on the list. Anyway, it took about five minutes to start the car when we finally got there.

This morning I was about to leave for work around ten, when I remembered that I forgot to adjust the clock on the electric pole. So my Defa car heater went on ten o’clock sharp. I had to wait atleast half an hour before leaving home. I finally decided to make a move quarter to eleven. Car required four starts before engine stayed on running, so it was wise move to wait. On the motorway the temperature light suddenly started flashing. I panicked and called my bf convinced the cooler is going to explode any minute (it is quite obvious that I know nothing about cars and that light hasn’t flashed ever before). Bf recommended to stop on my way and see if the light stops flashing. So I stopped at the yard of his workplace and restarted the car. Light went off and didn’t return when I drove to work. However now I’m scared shit that the battery is going to go flat again any time. It is rather old and has been giving warnings this winter that remaining day’s are getting short. I suppose I should get one of those jumpstart boxes the Roadservice uses. Or new battery.

Well in additon to car problems there’s been also things like missing the bus, getting cold at the bus stop (I haven’t done that much since 2004), freezing outside walking, pushing the car on various directions, forgetting some papers, ruining plans. That kind of weekend it’s been. Atleast I had couple nice things aswell like the parcel and those dresses. How’s your weekend been?

Postauksen kuvat (kuten kaikki muutkin kuvat ellei toisin mainita)
ovat kaikki omiani, muista lisenssi jos haluat käyttää niitä. /
Photos on this post (and in any other post unless mentioned otherwise)
are all mine, remember licence if you want to use them.

9 Comments

  1. Foxie says:

    Kauniita kuvia, toden totta! Taitaa ylimmässä kuvassa olla nuori räkkättirastas..

    Pakkanen on veriviholliseni, mutta tänään uhrauduin ja laitoin kahdet sukkahousut normaalien yksien sijaan. :D Auttoi. Autoa ei onneksi ole tarvinnut käynnistellä, mutta sympatiani ovat niiden kaikkien puolella, jotka joutuvat auton kanssa tappelemaan aamuisin.

    1. Rhia says:

      Foxie – Kiitos :) jos ihan totta puhutaan niin nuo kuvat on jo viimetalvisia. Tänä vuonna en ole hirveästi jaksanut valokuvailla ulkona, johtuen noista järkyttävistä pakkasista. Mä tunnen lintuja hirveän huonosti mutta tosiaan, nyt kun mainitsit niin taitaa olla räkätti. Sillä oli joku vamma, ei käyttänyt toista jalkaa ollenkaan ja sulatkin oli jotenkin omituisesti harallaan. Se vain räpytteli omituisesti tuossa oksalla. Tuplasukkahousut auttaa kyllä kivasti, ite olen suosinut paksuja villaisia housuja ja polvimittaista takkia. Meillä ei ole koskaan ennen ollut auton kanssa ongelmia, mutta nyt tuo huono akku teettää päänvaivaa. Uuden akun hankinnalla siitä selviäis hyvin helposti, mutta ne on aika hintavia :)

  2. Oijoi, hienoja kuvia!

    Minulle kävi vähän samoin, auto on lainassa ja eilen motarilla ajaessa moottorivalo syttyi yhtäkkiä. Sehän tarkoittaa yleensä sitä, ettei saisi ajaa enä metriäkään. Muistelin että auto on harrastanut sitä viime kesänä ja sydän pomppien ajoin vielä 20 minuuttia kun en motarilla viitsinyt pysähtyä (jos vaikka ei olisi käynnistynytkään enää). No, onneksi valo katosi sitten auton sammuttamalla. Pelottavia hetkiä ;)

    p.s. Uusi akku ei ehkä ole hukkainvestointi ;)

  3. Bilile says:

    Samaa gagaa täällä. Sain sunnuntaina edesmenneen primerani tilalle ranskan pastillin jonka akku on näemmä myös sökö. Meinasin juuri potkia sen rusinaksi, mutta muistin viimetipassa sekä isäni että siippani sanat: “Älä sitten potki autoa jos hermot menee!” Huom!..primsuni ei siis ole minun syystäni lunastuskunnossa..ja sain sitten tilalle Renault Meganen..pöh! Toivottavasti uusi akku piristää sitä..sillä amerikan pastilli on mielestäni parempaa mutta voin toki yrittää rakastua siihen. Tänään minut vietiin pompni toimesta ikeaan jota olen vastustanut siitä lähtien kun kuulin mokomasta laitoksesta. Luomu omena-kaneli muffinssi sai melkein kääntämään kelkkani! :)

  4. Billie says:

    Enkä osannu ees nimeeni kirjottaa! :D

  5. Billie says:

    Jumankavita! Mää kirjotin just hienon ja pitkän jutun mun hyytyneestä ranskanpastillista ja se teksti katos..eih..en jaksa. Mutta juu..samaa gagaa täällä!!

    1. Rhia says:

      Aurinkojumala – Kiitos :D Joo, tämmösenä tekniikan ihmelapsosena on aina huolestuttavaa kun autossa alkaa vilkkua joku hälytysvalo. Etenkin kun tietää ettei ite pysty tekemään asialle sitten yhtään mitään. No onneksi se lämpötilan merkkivalo lakkasi vilkuttamasta eikä ole tänään enää ilmestynyt. Toivottavasti sun laina-auto pelittää myös :)

      Billie – Ei se viesti mihinkään kadonnut, se meni odottamaan hyväksyntään sen nimessä olleen typon takia :D eli ihan tallessa on ja julkaistu. Näitä sattuu. Tiepalvelun mies kertoi silloin lauantaina ajaneensa muutamassa tunnissa yli 100 kilsaa pelkästään Tampereen alueella auttamaan hyytyneiden autojen kanssa tappelevia. Että tätä on kuulemma ollut liikkeellä ;) Ikeassa saa ihan hyvää ruokaa myös. Mä kyllä käyn siellä ihan huonekalujen ja sisustusjuttujenkin takia, tosin hyvin usein juuri se tavara jota olen menossa hakemaan on varastosta loppu.

  6. Hissie says:

    Oh my…. i hope your week will be better than ur weekend :-)

    1. Rhia says:

      Hissie – Yes, it is looking pretty good so far. And car has been working :) but I have to keep watch so that it doesn’t freeze again during my workday.

Comments are closed.