Aarre / Treasure

Olin tänään tekemässä varsin jännittävää puuhaa. Ystäväni on myymässä 16 vuoden ajan keräämäänsä vintagepukukokoelmaa ja olin auttamassa häntä seulomaan ja  pakkaamaan pukuja. Kymmenisen jätesäkillistä (jos tuo määrästä mitään kertoo) pukuja ja asusteita n. 20-80-luvuilta on siis tulossa myyntiin 11-12.3 Putiikille/Työhuoneelle, Lähteenkatu 11, ovi N, Tampere. Perjantaina tarjolla myöskin hieman pikkupurtavaa ja kurkunkostuketta. Ovet avoinna perjantaina klo 18-22. Jos pukuja vielä jää ovat ne myynnissä myös lauantaina klo 10-15. Mukana joitakin yksittäisiä miestenkin vaatteita, mm pari tupakkatakkia ja painava villapuku liiveineen. Puvut ja asusteet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat, niitä ei siis ole huollettu eikä välttämättä vähään aikaan pesty, tämä huomioidaan hinnassa. Maksut käteisellä.

Palkaksi pakkausavusta sain tehdä omat ostokseni jo näin etukäteen. Omankokoisiani, etenkin rinnankohdalta istuvia pukuja ei ihan hirveän usein tule vastaan, mutta kyllä sieltä silti mukaan tarttui kolme upeaa pukua. Voin vain ihmetellä miten ennen on osattu tehdä puvut niin että vyötärö näyttää järjettömän kapealta. Nyt ette näe pukuja päälläni koska ne pitää ensin pestä ja huoltaa. Saatte tyytyä tuhnuisiin henkarikuviin, mutta eiköhän noistakin saa käsityksen. Myöhemmin sitten niitä käyttökuvia kun tulee sopivia tilaisuuksia. Tuo kermaisen ruskea pitsipuku on luultavasti oma suosikkini, mikä on sinun?

IN ENGLISH
Today I was doing something very exciting. My friend has collected vintage for about 16 years and now she has to sell most of it. I was helping her to sort and pack them. About ten huge rubbish bags (if that tells anything about the amount) of dresses and accessories from around 20’s to 80’s are coming for sale in 11-12.3 to our Boutique/Workspace, Lähteenkatu 11, door N, Tampere. On friday there will be some refreshments available aswell. Doors are open on friday at 18-22 and if any dresses left on saturday at 10-15. There will be also couple men’s clothes like couple smoking jackets and heavy weight wool suit with waistcoat. Dresses and accessories will be sold in current condition, they haven’t been washed for a while or repaired, this is acknowledged on the pricing. All payments with cash.

As a thanks for my help on packing I was able to do my own shopping in advance. It is very rare to find my size vintage dresses, especially ones that fit around the bust, but I was still able to find three gorgeous dresses. I can only wonder how they were able to make dresses so that person’s waist always looks so thin. Now you won’t see dresses on me because I have to wash and maintain them first. You have to settle for smudgy hanger photos, but that should give you some idea. I can post photos me wearing them later when they’ve been fixed and I have occasion to wear them. That creamy brown lace dress is probably my favourite, what is yours?

6 Comments

  1. RautaNeito says:

    No teitpä ostokset! Harmittaa nyt kun en ole Tampereella päinkään pitkiin aikoihin :/ Olisin minäkin tullut osingoille :)

  2. Elina says:

    Oi oi oi! Olisikohan peräti syy lähteä käymään Tampereella…

  3. satu says:

    Oi kun kuulostaa mahtavalta saaliilta mikä on tulossa myyntiin, harmi etten ole sielläpäinkään… ja kyllä, ruskea puku pitseillä on UPEA!

    1. Rhia says:

      RautaNeito & satu – No harmi jos ette pääse penkomaan. Tämmöistä tilaisuutta ei varmaankaan toista tule. Ystävällä on noita pukuja niin paljon että ne ovat olleet säilytyksessä hänen työpaikallaan ja nyt tuli ilmoitus että tila ei ole enää käytettävissä joten suurin osa on myytävä pois. Suurin osa puvuista on kokoluokkaa 36-40, niissä siis valikoima on paras ja löytyy monenmoista: jakkupukua, hametta, cocktailmekkoja jne. Ja kuten mainitsin niin oli siellä reilumpiakin kokoja, esim yksi 60-luvun tyylikäs kullanvihreä iltapuku minilaahuksella joka oli mulle reilu leveydestä mutta liian lyhyt pituudesta. Muuten oisin varmaan siitä kaventanut itselleni puvun, koko siis jotain 46-48 tietämissä. Samoin oli 40-luvun musta puku joka oli rinnankohdalta mulle reilu, vähän samantyylinen kuin tuo sinipilkullinen, mutta mielestäni se oli villakangasta. Ja jonkin verran oli myös hattuja, kenkiä ja laukkuja tulossa myyntiin.

      Elina – Ilman muuta kannattaa jos vain onnistuu. Kuten sanoin niin tuskin toista samanlaista tilaisuutta ihan äkkiä ilmaantuu. Uskoisin että sun kokoluokkaa löytyy hyvin eri vuosikymmeniltä.

  4. RautaNeito says:

    Nyt kyllä rupesi harmittamaan entistä enemmän… pitää varmaan yrittää muuttaa suunnitelmia :P

    1. Rhia says:

      RautaNeito – Olis mahtavaa jos pääsisit, mutta tärkeämmät menot tietysti etusijalle :)

Comments are closed.