Luovuuden koeponnistus / Testing my creativity

on

Tämän viikon Tamperelais-postaus (ilmestyy näköislehdessä keskiyöllä ja lehdessä huomenna) käsittelee luovuutta ja sen kehittämistä. Jutun aihe syntyi tämän kellohelmaisen hameen myötä. Pidempään mukana roikkuneilla lukijoilla saattaa olla joku hämärä muistikuva poppanakuteesta ompelemistani t-paidan hihoista parin vuoden takaa (oho, onko siitäkin jo noin kauan?). Joskus tuotekehittely tapahtuu silmänräpäyksessä ja toisinaan, kuten tässäkin tapauksessa, voi mennä vuosia että mitään tapahtuu. En ole siis tuon t-paidan jälkeen juuri tikkua ristiin laittanut asian suhteen ennenkuin nyt. Isosta rullasta mustaa erittäin tärkättyä poppanakudetta, kolmesta metristä sifonkia ja kolmesta metristä vuorikangasta syntyi kellohame jossa on juuri sopivasti potkua ja  designer-tuotteen ylellisyyttä. Ja mitkäpä ovat lukijoiden tuomiot?

IN ENGLISH
My this weeks article in local newspaper is about creativity and developing it. I got the idea for the article while making this skirt. If you have been following my blog for longer time you might have faint memory about t-shirt sleeves I made of poppana bias cut ribbons couple years ago (was that so long ago already?). Sometimes product developement happens in a blink and sometimes, like in this case, it might take years before anything happens. I haven’t much thought about that project after the t-shirt was finished, not until now. From large roll of black, very stiff bias cut ribbon, three meters of chiffon and three meters of lining fabric I created a bell skirt that has just right amount of umpf and designer product luxury. And what is your verdict?


17 Comments

 1. RautaNeito says:

  Kerrassaan hieno! Ja nuo kengät käy hameeseen kuin nenä päähän, korko mukailee hameen muotoja kivasti!

 2. Riite says:

  Stylish!

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Kengät on löytö viimekesäisiltä RestauRantapäiviltä Kangasalta. Ne on pikkuisen koppurat, vaatisivat vähän parafiinikäsittelyä tms. pehmentämään nahkaa, malli kuitenkin tosi kiva.

   Moarre & Riite
   – Kiitos kaunis :D

 3. Jenniemi says:

  UPEA! Kudonnan jäätyä vois tässä ollakkin ideaa noilla poppanakuteille, mitä tuolla kaapinperällä majailee :)

 4. Vilma says:

  Upea! Sopivan pöyhkeä ja silti ihanan rohea.

  1. Rhia says:

   Vilma – Sori että kesti näin kauan sun kommentti tulla näkyviin… se oli menny vahingossa tonne spämmilaariin, enkä ollu hetkeen muistanu käydä tsekkaamassa niitä läpi. Nyt kumminkin oikaistu ja julkaistu :D Ja kiitos, aika pöyhkeä siitä kyllä tulikin. Oletan että se hieman pehmenee pesussa kun tärkki lähtee pois. Mutta tykkään sekä pöyhkeästä että laskeutuvammasta.

 5. Jenni says:

  Hyvältä näyttää. Näyttää myöskin siltä, että hametta tekee mieli hiplata! Blogissani on sinulle tunnustus!

 6. SalSaDesign says:

  Komia on todellakin ja huomaa että on mennyt kunnolla materiaalia ja aikaa!

  1. Rhia says:

   Jenniemi – No niin siitä vain ideoimaan sitten :) Mulla on harmaata poppanakudetta vielä useita kiekkoja ja maalla äidillä on lisäksi vielä violettia. Molemmat semmosia värejä ettei niitä oikein poppanoihin osaa käyttää mutta ehkä ne näin tulisi käytettyä loppuun. Musta menikin melkein kaikki tuohon hamoseen.

   Jenni
   – Se on todellakin hiplamaan houkutteleva vaate. Toistaiseksi se on aika jäykkä ja painavakin, mutta pesussa toivottavasti hieman pehmenee tuo poppanan tärkkäys. Oi! Kiitos kaunis tunnustuksesta!

   SalsaDesign – Kellohelmaan saa aika hyvin menemään tuota matskua ja siksi se on aika painavakin. Ja poppanaa meni yksi täysi kiekollinen, en tiedä paljonko siinä metreissä vois olla mutta kuten kuvasta näkyy niin useampi kerros siitä syntyi :) Aikaa mulla meni ehkä puolitoista päivää tuon tekemiseen. Poppanat ompelin vapaalla kädellä, en siis mitannut välejä vaan surauttelin sujuvasti menemään. Vaikka oon muuten pedantti niin usein tykkään jättää hieman elävyyttä pintoihin että jää se käsillä tehdyn fiilinki :D

 7. iiris says:

  Voi vitsit, miten ihana hame! Muutenkin asu on aivan mielettömän kaunis, tuon puseron linjat on just nappiin hameen kanssa! Voi kunpa löytyisikin jostain tuollaisia kunnon kellohameita vähän isompikokoisemmillekin. Ovat niin hoikentaviakin ainakin päärynävartaloisille!

  1. Rhia says:

   iiris – Kiitos. Olen tehnyt topin ehkä joskus 2004-2005 pikkujouluvaatteeksi ja siitä tuli niin onnistunut että olen rakastanut sen lähes kappaleiksi. Se on villasekoitetta ja pidän kovasti sen jaquardkuvioinnista, joka näkyy etenkin viimeisessä kuvassa. Kankaan huono puoli näyttää olevan että se ei ole hirveän kestävää. Hihojen halkiot ovat alkaneet rispaantua ja vaatisivat vähän fiksausta. Avonainen selkä on hyvä keino saada vaatteeseen vähän seksikkyyttä olematta silti liian rivo. Joku joskus kommentoi minulle tuosta topista että epävarma nainen paljastaa etupuolta ja itsevarma paljastaa selkäänsä ;)

   Oletko muuten kurkannut noita burleski/pinup/rockabilly/ yms nettivaatekauppoja. Niistä varmasti löytyy suurempiakin kokoja kellohameista. Esim Olivia Rougella näyttäisi olevan kokoja 48 asti, samoin esim Betty Page Clothingissa on kokoon 4XL

 8. Maija says:

  Hame on kyllä upea ja on vielä ihan näköisesi muutenkin. Ihanan keimailevia kuviakin vielä! <3

  Mitä tulee tuohon, että itsevarma paljastaa selkäänsä, niin voisin kuvitella sen ainakin niin, että paljas selkäpuoli vaatii hyvän ryhdin, mikä usein tulee sen hyvän itsevarmuuden mukana kaupanpäällisenä. Samoin taas huono ryhti vain korostuu entisestään, jos asussa on avonainen selkä. Etupuolen paljastelu taas tuntuu olevaan nykyään niin stereotyyppinen tapa päästä miesten mieliin, että se nyt on vaan helppoa… :D
  (Ja kommentissani ei ole päätä eikä häntää. :P )

  1. Rhia says:

   Maija – olihan tuossa kommentissa pää ja häntä :) mä ainakin tajusin pointin. Oot varmaan oikeassa tuossa ryhti-asiassa, itsevarma ihminen on ryhdikäs. Ja se etupuolen paljastelu, noh sanotaanko että minäkin sorruin siihen ehkä 15 vuotta sitten ;) mutta nykyään se tuntuu vähän rivolta, ehkä mä vaan oon tulossa vanhaksi.

 9. salka says:

  Todella upea hame! Täytyy joskus hyödyntää matonkuteita, oon suunnitellut kutovani niistä jotain verkkomaista, nyt kun ekaksi vaan saisi sitä kudetta jostain hommattua :D

  1. Rhia says:

   salka – joo, matonkude on näppärä matsku ja siitä trikookutestahan on niitä semmosia kaulakoruvyyhtejä näkynytkin jo parisen vuotta sitten. Kudontatarvikkeita myy ainakin Lankamaailma Nordia ja Kauhavan Kangas-aitta. Ainakin Kangas-aitalla on verkkokauppakin. Mä näen jo silmissäni semmoisen salkamaisen verkkotunikan ;D

   Petriina – Kiitos :) itsekin pidän tästä kovasti

 10. Petriina says:

  Hame on upea ja paita sopii sille kaveriksi hienosti. Onnistunut kokonaisuus kerrassaan. :-D

Comments are closed.