Turnyyripuku – luonnoksia / Bustle Gown – sketching

Turnyyripuvusta toivottiin yksityiskohtaisia postauksia joten saamanne pitää. Nyt vuorossa puvun suunnitelmat. Monesti kun suunnittelen pukua en välttämättä piirrä montaa luonnoskuvaa sillä suuri osa suunnittelusta tapahtuu keräämieni ideakuvien pohjalta päässä. Joskus tarvitsen vain yhden luonnoksen jotta saan päänsisäisen kuvan jäsennettyä selkeäksi. Lisäksi minun on helpompi hahmottaa vaatteen kaavoja etukäteen kun näen mallin paperilla. Toisinaan malli voi muuttua vielä kaavoitus- tai valmistusvaiheessa jos huomaan että jokin ideani ei toimikaan tai materiaalia on liian vähän. Turnyyripukua varten tein oikeastaan vain kaksi luonnosta joista toinen alkaa olla hyvin lähellä lopullista mallia edellyttäen että siniharmaa kankaani riittää.

IN ENGLISH
Detailed posts about my bustle gown project were on the wishlisht so here we go. Now it’s time to look at the sketching. Quite often when I desing a dress or other clothing I don’t do many sketches. Most of the designing actually happens in my head based on the idea pictures I have collected for the project. Sometimes I only need one sketch to turn my inside-head-vision into design. It is easier for me to figure out the patterns beforehand when I see something solid on the paper. Sometimes the design can change while drawing the pattern or in the middle of the making if I notice that my plan doesn’t work or I don’t have enough material. I made only two sketches for bustle gown and the second one looks pretty much what I want it to be, if my smokeblue fabric is enough for the skirt I want.


Ensimmäinen luonnos – laskostettuun helmaan kangas ei riitä. /
First draft – there is not enough fabric for pleated skirt.

Toinen luonnos – malli alkaa hahmottua,
mutta sininen kangas ei ehkä riitä yksityiskohtiin.
Koristelut: musta hapsunauha helmassa ja
musta rypytetty satiininauha helmassa ja jakussa.
Pitsin väri vielä avoin. /
Second draft – design seems pretty ready now,
but perhaps there isn’t enough smokyblue fabric for details.

Detailes: black fringe in skirt and
ruffled black satin ribbon in skirt and bodice.
Lace colour still open to options.

6 Comments

  1. Gabriela says:

    Ooh mikä projekti. Onko puvussa alushamesatula?

    1. Rhia says:

      Gabriela – Suo anteeksi tietämättömyyteni mutta mikä on alushamesatula? Tuolta aiemmista turnyyripuku-postauksista löytyvät puvun alle tulevat alushameet eli vantein tuettu turnyyri ja rimpsualushame.

  2. Miss Katie says:

    That look utterly incredible! I can’t wait to see how it turns out :)
    ps I received my parcel today and it’s so beautiful, thank you so much! Expect a post with me singing it’s and your praises very soon!
    Katie x

    1. Rhia says:

      Miss Katie – Thank you :) I can’t wait to see how it turns out myself either. I’m glad you liked your present :D

  3. Gabriela says:

    Sellainen tyyny joka tulee pyrstön päälle. Minulla oli kerran yhdessä teatteripuvussa sellainen.

    1. Rhia says:

      Gabriela – En ole ennen kuullut siitä käytettävän satula-nimeä, tosin en tiedä miksi muuksi sitä sitten kutsuisi. Mutta siis tyynyä en viitsinyt tehdä koska sen kanssa on hankala istua ja on aika painavakin. Tein siis vantein tuetun turnyyrin ja siihen päälle alushameen.

Comments are closed.