Hooked on silk

on

Sen erään historiallisen puvun lisäksi olen viimeaikoina ollut aika koukussa silkkiin. Erityisesti silkkisiin alusvaatteisiin. Itselläkin silkkinen alusmekko on työn alla, joskin turnyyrin vuoksi lykätty hamaan tulevaisuuteen. Unelmankevyt vaalea silkki pitsikoristein vetoaa estetiikantajuuni mutta myös tuntuu iholla ihanalta. Vai mitä sanotte näistä inspiraationantajista?

IN ENGLISH
Besides that one particular historical costume, I have been hooked on silk lately. Especially silk underwear. I have one silk camisole/slip under construction, allthough I had to postpone it because the bustle gown. Dreamy light silk with lace embellishments is appealing to my aesthetics and also feels soft on skin. Or what do you think of these inspirational pictures?

Silk Cami-knickers by Casey

Lace insets by Rachel


Two silk tops and silk skirt, Odd Molly in Putiikki Rannalla

20’s silk slip from Theda Bara Vintage Lingerie


40’s rayon & silk slip by Theda Bara Vintage Lingerie

2 Comments

  1. miuku says:

    Jostain syystä voisin itsekin hamstrata kaappini täyteen erivärisiä silkkiyöpaitoja… Vaikka kuinka monta niitä nyt järjellä ajatellen tarvitsee?

    Mutta minulla olisi myös ompelukysymys: Voiko korsetissa tehdä sekä päälli- että vuorikankaan coutilista? Ja tarvitaanko silloin tukikangasta? Kiva jos osaat antaa mielipiteesi. :)

    1. Rhia says:

      miuku – Eikä vain yöpaitoja vaan muitakin silkkisiä hepeneitä: alustoppeja ja -mekkoja, pikkuhousuja, puseroita jne. Ne vaan tuntuvat niin ihanilta päällä ja saavat olonkin tuntumaan jotenkin erityiseltä. Yhtään silkkistä yöpaitaa tai alusmekkoa en vielä omista, mutta ehkä tulevaisuudessa. Silkkisiä puseroita on muutama.

      Korsettiasiaan: kyllä korsetissa voi tehdä sekä päällisen että vuorin coutilista. Mitä paksumpi vuorikangas, sitä napakampi korsetti tulee. Mulla on Belle Modestessa teetetty jacquardcoutil-korsetti jonka vuori on sileää coutilia. Coutil on aika napakkaa kangasta itsessään mutta voisin laittaa myös tukikangasta, ainakin päällikankaaseen. Nää on aina vähän semmosia tapauskohtaisia asioita, mutta pääsääntö on että mitä ohuempi kangas sitä varmemmin tarvitaan tukikangasta ja mitä napakampi korsetti halutaan sitä useampia kangaskerroksia (miehustakangas, vuori, tukikankaat jne) kannattaa käyttää. Ja tietysti korsetin käyttö voi vaikuttaa myös. Jos tehdään korsetti jota käytetään vain joskus ja jouluna niin kevyempikin rakenne riittää mutta jos tehdään korsettia kovaan käyttöön niin sitten kannattaa tehdä mahdollisimman napakka ja kestävä. Tukikankaat auttavat myös päällyskankaita kestämään kovempaa kulutusta.

Comments are closed.