18/12-22 Messinkijuttuja / Brass items

Olen hulluna messinkiin. Se on yksi kauneimpia materiaaleja puun lisäksi mistä voi valmistaa esineitä. Messinki on myöskin melko kallista nykyään joten messinkiesinekokoelmani on siksi karttunut hyvin maltilliseen tahtiin. Hienoimman messinki-esineeni, koristeellisen kynttelikön olen esitellyt blogin joulukalenterissa kuusi vuotta sitten. Eilisessä eteispostauksessa vilahti myös messinkinen lampetti ja metsästystorvi.

Täksi jouluksi hommasin tuollaisen hauskan kahvallisen messinkitarjottimen, johon saa esille jouluisia tarjottavia tai joulukukkia. Valitettavasti se oli ilmeisesti ottanut vähän osumaa matkalla ja siinä on useampi halkeama. Ovat toki voineet olla siinä jo aiemmin, mutta myyjä ei niistä maininnut mitään. Harmittaa hiukan, mutta kyllä sitä silti käyttää voi. Ei meillä mikään muukaan ole täydellistä.

Messinkikokoelmaani kuuluu lisäksi useampia kynttilänjalkoja, pieni vastapainovaaka, suihkepullo, kaksi amppelia, aiemmin mainittu metsästystorvi, pikkurasia, pari soittokelloa, pieni “pata” ja aurinkokuntamalli (josta voi lukea täällä). Kynttilänjalat ovat kirppiksiltä ehkä kaikkein helpommin löydettäviä messinkiesineitä. Jaa niin, ja onhan minulla sitten tuo kaikkein kallein vaskinen esineeni, saksofoni. Ehtisipä joskus taas soittaa.

I am crazy about brass. It is one of the most beautiful materials you can make items off, in addition to wood. Brass is on the expensive side these days, so my brass collection has been expanding quite slowly. My most fancy brass item, this decorative candelabra I showed in the Christmas calendar about six years ago. On my yesterdays post you might have noticed one sconce and a bugle.

For this Christmas I got this quirky tray with a handle. It’s perfect for serving Christmas treats or displaying flowers. Unfortunately it looks like it got damaged in the transport. It’s got several cracks on in. They might have been there before, but seller, which I considered reliable, didn’t mention them. It is a bit annoying, however it’s still usable. Nothing in our home is is in mint condition anyways.

My collection also includes several candlesticks, small scale, spray can, two hanging pots, bugle which I mentioned earlier, small box, small cauldron, couple bells and solar system model (of which you can read about in here). Possibly the easiest brass items to find are candlesticks. Oh yes, and then there is that most expensive brass item of mine, the saxophone. I wish I’d have time to play it sometime.

Ostaessani nämä messinkiset kynttilänjalat, ne oli maalattu kuparin värisellä spray-maalilla, joka oli alkanut paikoitellen hilseillä pois. Olen silloin tällöin raaputellut maalia niistä pois joten ne alkavat näyttää jo melko hyvältä. /
When I bought these brass candlesticks, they were spray painted in copper colour, which had started to peel off. Every now and then I have been scratching it off, so they are starting to look pretty good now.
Nämä kynttilänjalat olen itseasiassa saanut joululahjaksi lapsena, mahdollisesti isomummulta. /
These small candlesticks I got as a Christmas gift as a kid, possibly from my great grandmother.

Pieni messinkinen suihkepullo vetosi sisäiseen steampunk-faniini. Valitettavasti tämä vuotaa, joten se toimii vain koristeena. /
Small spray can appealed to my inner steampunk fan. Unfortunately it has a leak, so it can be used only as decoration.
Tarjotin on vallan söpö hyasinttialusta. /
Tray is very cute as hyacinth display.
Taustalla näkyviä messinkiamppeleita on kaksi, tämä on niistä suurempi. Ne löytyivät kirppikseltä melko edullisesti koska messinki ei ole enää täydellisen kirkasta kauttaaltaan vaan siinä on näkyviä tahroja. Ihmiset eivät jostain syystä ajattelevat patinoituneen messingin olevan jotenkin pilalla. Itse taas pidän nimenomaan siitä että messinki patinoituu kauniisti eikä vanha messinki ole enää tehtaalta tulleen kirkasta ja kiiltävää. /
I actually have two of the brass hanging pot, seen at the background. This is larger of them two. they were a bargain at a flea market because brass has quite visible stains and is not shiny all around anymore. People seem to think that brass with patina is somehow flawed. I prefer brass that has lovely patina. Old brass is not shiny like from the factory and can have quite a lot of stains, which is adorable.
Kaunis saksofoni kaipaisi kipeästi soittamista. Se pitää venttiilit kunnossa. /
Beautifull saxophone desperately needs playing. It keeps the valves in condition.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.