19/12-22 Kauluspaidasta 1900-luvun pusero / Men’s shirt into Edwardian blouse

Vaatetutoriaaleja ja asujuttuja on toivottu kalenteriin. Minulla on ollut melko vähän aikaa ompeluun viimeaikoina, joten ei tämä mikään kunnon tutoriaali ole, mutta sinne päin. Vaatekaappini suorastaan huutaa pitkähihaisia puseroita. Tämä on ollut työn alla jo melko pitkään, ostin materiaalin varmaankin jo 2-3 vuotta sitten. Joulukalenteri oli hyvä syy rykäistä se valmiiksi.

Olen tehnyt periaatepäätöksen että yritän käyttää yhä enemmän kierrätysmateriaaleja kaikissa ompelutöissäni, joten tätä puseroa varten etsin kirpputorilta miesten kauluspaidan. Niitä nimittäin kirpputoreilla riittää. Jos kaulukset ovat nuhraantuneet ja kalvosimet kuluneet niin se ei haittaa sillä ne voi ratkoa pois. Tällä kertaa purin vain kauluksen, mutta purin kokonaan irti myös hihat ja ratkoin auki kaarrokkeen edestä ja takaa. Rintataskun irrotin tarpeettomana. Valitettavasti en ottanut kuvaa paidasta ennen muokkausta, mutta osannette kuvitella tavallisen miesten kauluspaidan.

Tarkoituksena on muuttaa laatikkomainen miesten kauluspaita naisellisempaan muotoon. Ratkottuani kaarrokkeen irti, kavensin sitä olkapäiltä ja rypytin paidan etu- ja takakappaleet sopimaan uuteen kapeampaan kaarrokkeeseen. Vaihtoehtoisesti etupuolelle olisi voinut tehdä myös ommeltuja hiuslaskoksia. Hihat olivat valmiiksi melko kapeat joten niitä ei tarvinnut kaventaa. Rypytin ne kevyesti olalle.

Pois ratkotun kauluksen tilalle ompelin uuden, hiukan naisellisemman pystykauluksen valkoisesta kankaasta. Tämä kaulus on tarkoituksella melko korkea ja kaulanmyötäinen, mutta myös muunlaiset versiot ovat ihan yhtä hyviä. Saatan myöhemmin ommella myös valkoiset rannekkeet. Testaan nyt ensin miten tämä toimii näin.

Clothing tutorials and outfit posts were requested to the calendar. I haven’t really have much time to do any sewing lately, so this is not really a proper tutorial, but sort of. My wardrobe has been lacking of long sleeved blouses. I have been planning this very long time, I must have bought the material about 3-4 years ago. So Christmas calendar was a good reason to finish it.

I have made the decision try and use more recycled and repurposed material in my sewing, so for this blouse I searched for secondhand men’s shirt Thrift shops are full of them. If collar is dirty and cufflinks wornout, it doesn’t matter, you can always take them off. This time I only took the collar off, but I also detached the sleeves completely and opened the back and front yoke seam. I also took off the breast pocket. Unfortunately I didn’t take photo before alterations, but I assume you can imagine ordinary men’s shirt.

Idea is to turn the boxy men’s shirt into more feminine shape. After taking it apart, I cut the yoke narrower at the shoulders and sew back on gathered bodice pieces. Optionally I could have done pin tucks to the front. Sleeves were quite ok so I didn’t have to taki innon them. I just gathered them on the shoulder.

I replaced the old collar with new white collar. It is quite high on purpose, but other styles will do aswell. I might later replace the cuffs with white ones. However I will try the old ones first.

2 Comments Add yours

  1. Hehkuvainen says:

    Tulipa siitä kivan näköinen! On se kyllä hienoa katsoa kun sinulla on taito hyppysissä, minua aina innostaa ja inspiroi tämmöiset muokkaushommat. :)

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Kiitos. Siitä tulee itsellekin hyvä mieli kun onnistuu näissä tuunausjutuissa. Ne ovat aina vähän työläitä ja vaativat usein purkamista-sovitusta-purkamista-sovitusta moneen kertaan onnistuakseen kunnolla.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.