Halloween / Kekri

Oon saattanu ehkäpä pariin kertaankin mainita että kekri on lemppari-ajankohtiani vuodenkierrossa. Se on sikäli erikoista, koska en ole yhtään kauhuelokuvien ystävä. Saan niistä painajaisia. Semmoinen kevyemmästi selkäpiitä karmiva kummitustarina-tyyppinen, mystinen hyytävyys sen sijaan uppoaa kuin veitsi voihin. Arvannette mihin tämä johtaa. No tietysti siihen että uuden kotimme kuisti on ihan täydellinen kekri-kauhun tyyssija! Kattokaa vaikka!

Kekrihän meni jo, joten ihan pian puran nämä ja ryhdyn tekemään vanhan talon joulua. Ajatuksena on että tänäkin vuonna kasaisin taas tuttuun tapaan blogiin joulukalenterin. Pitäkää peukkuja että aika ja ideat riittää. Hyvä alku tuolla postausvarastossa ainakin jo on tuloillaan. Jos sinulla on toivomuksia postausten suhteen niin nyt olisi passeli hetki heitellä toiveita kommenttikenttään!

I might have mentioned couple times that Halloween (or kekri in Finnish tradition, which means ending of something) is my favourite time of the year. It is a bit unusual, because I am not a fan of horror movies. They give me nightmares. But slight spookyness, mystical mythical creepyness that gives shivers to your spine is my cup of tea. You probably guess already where this is leading to. Well, lemme tell you, the porch or lobby of our new home is spot on place for Halloween horror! Look!

Halloween season is now over and I am soon putting these away for the year and starting to build the Christmas. I am again planning to do blog Advent calendar, so stay tuned. Let’s hope it will work out and I got enough things to write and time to do so. Atleast there is pretty good start for it waiting in my post stash. If you have requests about what you would like to see and read in this blog, throw your wishes into the comments now!

Hauskimmat halloweenkoristeet ovat sellaisia joista ei heti edes hoksaa että ne voisivat olla halloweenkoristeita. Nämäkin somisteet eivät ehkä kaikille kerro yhtään mitään, mutta Harry Potterin, Beetlejuicen ja Dr Who:n fanit tietävät kyllä. /
Most fun Halloween decoration don’t even seem that halloweeny at first glance. These decorations don’t perhaps tell anything to some people, but fans of Harry Potter, Beetlejuice and Dr Who know what I’m talking about.
Isäntä askarteli pyynnöstäni puisen hautamuistomerkin, minä maalasin tekstit. Tietäjät tietää ;) Mullokselle myllätyssä entisessä kukkapenkissä toimii kuin häkä! /
Hubby made this wooden tomb sign for me, I painted the name and dates. If you know, you know :) Old, turned around flower bed works like a charm!

2 Comments Add yours

  1. Hehkuvainen says:

    Ihanaa tunnelmaa! Miten teit Jackin ja Oogie Boogien ikkunaan? Mukavaa jos jaksat ja ehdit tehdä joulukalenterin blogiin, sitä on aina hurjan hauska lukea!

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Kiitos! Mittasin ensin ikkunaruutujen koon ja piirsin kartongille ruudut mittojen mukaan. Sitten googlasin siluettikuvia elokuvahahmoista, niitä löytyy hirmu helposti juuri näistä hahmoista. Kuvien avulla piirsin vapaalla kädellä kuvat lyijykynällä mustalle kartongille ja lopuksi leikkasin kuvat irti ja teippasin ikkunaan. Jos piirtäminen vapaalla kädellä ei onnistu niin arvelisin että nämä hahmot on melko helppo myös tulostaa sopivan kokoisena, tosin isompaan ikkunaan saattaa joutua jakamaan kuvan useammalle arkille ja lopuksi teippaamaan yhteen. Nämäkin ikkunaruudut ovat 38 cm kanttiinsa joten ajattelin että saan ne lopulta nopeammin itse piirtämällä. Ja mustettahan näiden tulostamiseen olisi mennyt hurjasti joten säästin tietysti vähän siinäkin.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.