Vaaton takki – osa 2 / Vaato coat – part 2

Ette uskokaan että kävi aivan hirvittävä munkki viime keväänä, mutta aloitetaan tarina ihan alusta. Melko tarkkaan kolme vuotta sitten jouduin luopumaan vaaleanharmaasta lempparitakistani joka oli ehtinyt kulkea mukanani monenmoisissa seikkailuissa viimeisen 15-20 vuoden ajan. Kertoilin siitä blogin joulukalenterissa 2018. Olin ehtinyt sinnitellä ilman kunnollista pitkää syys-/kevättakkia muutaman vuoden kun yhtäkkiä viime keväänä bongaisin facebookin vintage-kirppiksellä jotakin hirmu tuttua.

Piti ihan paristi hieraista silmiä kun tajusin, että joku siellä myyskenteli lempparitakkiani! No ei tietenkään sitä ihan samaa takkia, mutta täsmälleen samanlaista. Toki siitä puuttuivat itse tekemäni muutokset, kuten kavennetut hihat ja neulahuovutetut koristeet, mutta valmistaja, materiaali ja leikkaus olivat täsmälleen samat. Ja kuinka ollakaan! Nyt minulla on jälleen tämä lempparitakkini käytössä. Ja lisäksi se on kooltaan vähän reilumpi kuin se ensimmäinen, joten kainalotkaan eivät nyt ratkea aivan yhtä helposti kuin siitä ensimmäisestä. Eihän tämmöistä tuuria ole oikeasti kellään!

You won’t believe this but I had amazing luck last spring, but lets start the story from the beginning. Pretty much exactly three years ago I had to get rid of my favourite light gray wool coat. I had been wearing it in many fun adventures for the past 15-20 years. I wrote about the coat in the blog Advent calendar in 2018. I have been without proper long Spring/Autumn coat for couple years untill last Spring I noticed something very familiar in the Facebook vintage-fleamarket group.

I could not believe my eyes, when I realized that someone is actually selling my favourite coat! Well of course not the same coat, but exactly identical one. Naturally it was missing my alterations, like narrower sleeves and felted decorations, but manufacturer, material and cut were exactly the same. And voilá! I now have again my very favourite wool coat in use. Luckily it’s actually little bit larger in size, so now the armpits are not so prone to rip in use. Seriously, no-one has this kind of luck!

Tekee mieleni tuunata takkia taas oman näköiseksi, mutta pitää vähän mietiskellä miten. Lisäksi vyöstä puuttuvat puuhelmet. Otin ne talteen vanhasta takista, mutta en nyt justiinsa muista minne ne joutuivat muutossa. Pitää kaivella ne esiin jostain. /
I feel like revamping this coat again, but I have to think about how. Wood beads are also missing from the belt. I took them from the previous coat before getting rid of it, but I don’t remember where I put them in the moving. Have to find them.

2 Comments Add yours

  1. Hehkuvainen says:

    No tuohan on ihan selvästi match made in heaven. :D

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – No todellakin :D Seuraavatkin 20 vuotta seikkailut jatkuu!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.