Kesämekon paluu / Return of Summer dress

Hiphei, hellekesä tuli rysäyksellä. Ja näyttäisi sille että meillä on ensi kertaa ehkä jopa vuosikymmeniin lämmin ja aurinkoinen juhannus. Jouduin siis kaivelemaan vaatekaappini pohjamutia löytääkseni helteisiin sopivaa vaatetta. Löysin kuin löysinkin mekon, joka mahtuu päälle ja on viileä kesäkeleillä. Jouduin vaan ratkomaan siitä liian tiukan vyövirityksen irti.

Tämä mekko on alunperin ollut pitkähihainen kasarikammotus (sori kaikki te jotka tykkäätte kasarijutuista, mun mielestä ne vaan on melko rumia). Voisin vaikka vannoa, että olen ottanut mekosta “ennen”-kuvan, mutta useista yrityksistä huolimatta en ole kuvaa löytänyt. Jonkinlaisen käsityksen kuitenkin saa piirroskuvasta joka löytyy tästä postauksesta. Se kertookin että mekko on ollut käytössä melko tarkkaan 6 vuotta.

Eilen tosin oli niin lähmäinen keli että kivempaa olisi ollut seisoa useampi tunti suihkussa. Sen sijaan toki huhkin mieluummin pari tuntia takapihalla kaivuuhommissa (joo myönnän etten ole ihan fiksu, mitä tulee puutarhahommiin iltapäivän auringossa, onneksi oli sentään vähän pilvistä).

Yay, heatwave appeared all of a sudden. And it looks like we are going to have warm and sunny Midsummer, first time perhaps for decades. So I had to dig deep into my wardrobe to find suitable clothing. And as a matter of fact, I did find a dress that actually fits and is cool to wear on warm summer day. I just had to unpick too short belt thingie.

This dress was originally long sleeved eighties horrid thing (sorry all you who love 80’s stuff, I just find all of that pretty ugly). I could swear that I had “before”-photo of it, but I just can’t find it no matter how many times I search. But you can get some sort of understanding of the original style from the drawing on this post. It also shows that I have been wearing this dress almost exactly 6 years.

However, yesterday it was so muggy it would have been nicer to stand in the cooling shower for several hours. Instead of that I did some digging on the backyard for couple of hours (yes I admit that I’m not the wises when it comes to gardening at noon sunshine, atleast it was partly cloudy).

Kävin isolla kirkolla 1700-luvun tapahtumassa, siitä iso tukka. Siitä juttua lisää myöhemmin. /
I went to the “big church”, as we call the capital sometimes (because it has big church, haw-haw), for 1700’s event, that’s why I have big hair. More of that later.

4 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  Moi! Ahaa, sen takia sulla onkin tuossa erilainen tukkalaitos. Oot ehkä ollut jossain historiajutussa? Kesäkuumalla saa tosiaan olla mukavat vaatteet yllä. Ja kaipaahan niitä muutenkin, ei ole kiva pitää mitään kiristävää. Itse olen viime aikoina suosinut ihan kuminauhavyötäröisiä hameita.
  Ja vielä tämä: sun juttusi lukemisesta oli mulle ihan hyötyä kenkäasiassa, Siinä mielessä, että muistin yhdet hellekelien kesäkengät omistavani ja saatoin kaivella ne varastosta esiin. Sen muistinvirkistyksen sai aikaan tuo kuva, jossa sulla näkyy mustat kengänkärjet:) Mukavia kesäpäiviä sulle!

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Joo, kampaus liittyy historiahommiin. Juttua tulossa lähipäivinä. Tykkään istuvista ja jopa napakoista vaatteista yleensä, mutta hellekelillä kun ne liimautuvat ihoon eivätkä pääse yhtään elämään vartalon mukana, ne alkavat tuntua epämukavilta. Hauskaa että postauksesta oli apuakin :D olen ostanut nämä balleriinat historianelävöitysjuttuja varten. En käytä niitä oikein missään muissa yhteyksissä, mutta nyt laitoin ne jalkaan matkalle vaihtokenkien ominaisuudessa jos jalkani väsyisivät varsinaisiin historia-kenkiin (kuten kävikin). Nämä ovat aika heikkoa tekoa ja ovat melko huonokuntoiset jo vaikka en ole niitä paljonkaan käyttänyt. Kirppishintansa ovat kyllä jo haukkuneet. Ihanaa kesää sinne myös!

 2. tagatha says:

  Hei, rutisin jokin aika sitten ettei mistään löydy puuvillaisia alushameita (postasit muistaakseni vintage-alushameista). Gudrun Sjöden on vastannut rukouksiin (tai kirouksiin) ja on kaupannut jonkin aikaa täyspuuvillaisia maksihameita. Tai no mallinaiset ovat meikäläistä n. 20 cm pitempiä eli mulle ne ovat maksihameita… mutta puuvillaa! Pitsihelma! Ostin heti valkoisen ja mustan ja olenkin käyttänyt niitä muutaman viikon tyytyväisenä itseeni. Nettikaupan puolella moni väri on jo myyty loppuun, mutta nyt on mielikuva että jokin versio tuosta hameesta tulee kyllä joka vuosi myyntiin.

  1. Rhia says:

   tagatha – Hohoo, mainiota että löysit mieleisiäsi hamosia. Gudrunilla on muutenkin ollut ihan kiinnostavia malleja. Harmi vain että omistaja itse on vähän kyseenalainen tyyppi.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.