7.12.18 Kuukauden pyöräkuva #9 / Bike photo #9

Tarkistin juuri että olen julkaissut edellisen kuukauden pyöräkuvan viimeksi melko tarkkaan vuosi sitten. Oho hups. Tämänkertainen pyöräkuva on itselleni varsin merkityksellinen. Kuvassa on mummuni täti Aili veljineen. Toinen näistä nuorista herroista on mummuni isä, mutta en ikävä kyllä muista kumpi enkä pysty juuri nyt sitä tarkistamaan. Kuvatekstissä lukee “Kotipihassa koivun alla”. Kuvan takana on valokuvaamon leima “Valokuvaaja K.A. Laine, Pälkäne”. Olen kirjoittanut blogiin Aili-tädistä aiemminkin. Hän muutti melko nuorena Kanadaan ja asui siellä lähes koko aikuisen elämänsä. Tässä kuvassa Aililla on päällä muodikas 20-luvun alkupuolen kesämekko jossa on erikoinen piparkakkureunainen helma ja kaulus. Helmasta erottuu aavistus jonkinlaista kirjailua tai aplikaatiota. Aili oli syntynyt 1902 joten tässä kuvassa hän on ehkä 15-20-vuotias.

I just checked, I have posted last bike photo of the month pretty much a year ago. Oops. This photo is important to me. In the middle is my Granny’s aunt Aili and her brothers. So one of the young men is my Granny’s father. Unfortunately I don’t remember which one, and I can’t check it right now. Under the photo it says “On our home yard, under the birch tree”. Behind the photo is the hallmark of the photographer “Valokuvaaja K.A. Laine, Pälkäne”. I have written about Aunt Aili before. She was pretty young when she moved to Canada, and lived there pretty much her whole adulthood. In this photo Aili is wearing fashionable summer dress from early 1920’s. It has unusual scalloped hem and collar. You can barely see that there is some sort of embroidery or applique on the hem. Aili was born in 1902 so she must be about 15-20 in this photo.