Helmikuiset Instagramit / February Instagrams

Helmikuussa on pitänyt kiirettä kuten jo mainitsin edellisessä postauksessa. Harrastusrintamalla balettiasiat ovat vieneet suurimman huomion. En voi siihen todeta muuta kuin: kärkitossut. Voiko siistimpää olla!? Alkukuusta oltiin vielä Vapriikki-vintagen huumassa ja soviteltiin 1700-luvun lopun kureliiviasioita (se on muuten ihan hyvässä vaiheessa, reunakanttaukset ja myöritykset uupuu, muuten alkaa olemaan valmiina). Vähän vintageakin on mahtunut mukaan. Ehdin käydä erään rouvan kotikirppiksellä tekemässä vintagelöytöjä sekä Tampereen teatterin puvuston kirppiksellä taistelemassa teatterikamoista. Molemmista paikoista löysin jotain, mutta mitään järisyttävän upeaa ei vastaan tullut. Ellei tuota hauskaa asustekuvioista 30-luvun mekkoa lasketa lukuun.

Maaliskuussa onkin sitten tiedossa lisää puvustusasioita kun pitää alkaa viimeistelemään L’Amusetten kevättanssiaisten asua, ryhtyä kaavoittamaan Star Wars-cosplay asua (tilasin kankaan mutta sen värisävy jättää kyllä toivomisenvaraa, pitää keksiä jotakin…), valmistautua kuorokeikaan ja sen sellaista. Kiireinen kevät odotettavissa siis.

inenglish

In February it’s been quite busy, as I mentioned on my previous post. Hobby-wise the ballet has taken most of my attention. I can’t really give any other excuses than: pointe shoes. Is there anything cooler than that?! In the beginning of February I was still fascinated by the historical costuming and did fitting to late 1700’s transitional stays (it’s in pretty good stage right now, btw, only the trimming and lacing missing). Also little bit of vintage. I managed to have time to pop up at this lovely elderly ladies home for vintage rummage and Tampere theater wardrobe jumble sale. I did some finds, nothing really spectacular though. Unless you count that 30’s novelty print dress as one.

In March there will be more costuming stuff to come. I have to finish accessorising the gown I made for L’Amusette spring ball, start drafting pattern for my Star Wars-cosplay outfit (I already ordered the fabric, but colour was a bit of a disappointment, gotta figure it out somehow…), prepare myself for the choir gig and that sort of stuff. Busy spring coming then, huh.

febinsta

HELMIKUU / FEBRUARY
1. Herraskaisena solmiossa / 2. Kureliivin sovitusta
3. Ihania vanhoja kirjeitä ystävältä / 4. Demi-pointea treenaamassa
5. 30-luvun mekko / 6. Värikästä aamupalaa

1. Wearing a tie / 2. Fitting stays
3. Got lovely old letters from a friend / 4. Doing demi-pointe
5. 30’s vintage dress / 6. Colourful breakfast

5 Comments

 1. Anthea says:

  I love your tie!

 2. Essi says:

  Millaista Star Wars-cosplay asua meinasit tehdä? :D

  1. Rhia says:

   Anthea – Thank you! I got several old ties but this is my favourite, light gray with brown dots, how cute is that!

   Essi – Padme Amidalan hovineidon taisteluasun. Luulin tilaavani tummaa luumunpunaista samettia mutta se olikin vaaleampaa helakamman punaista, nettikaupan kuvan värisävy valehteli sen verran. Se on onneksi puuvillaa joten katson voiko sitä värjätä. Aikamoinen homma kyllä sekin…

 3. Essi says:

  Toivotaan et sen voi värjätä! Tosi inhottavaa olisi ostaa sen takia uus kangas.
  Mullakin on ollut ajatuksena mennä Jyväskylässä järjestettävään Animeconiin ja pukeutua sinne Padmé Amidalaksi. Meinasin tehdä tämän asun jos menen sinne: http://www.padawansguide.com/padme/black/padme_black_promo1.jpg
  Ei olis ehkä niin kovin vaikea toteuttaa.

  1. Rhia says:

   Essi – Joo, toivotaan näin, etenkin kun se ei ollut mitään kovin halpaa kangasta, 160€ maksoi se koko satsi. Finnconiin saan toivottavasti valmiiksi, eli ei tässä niin kovin montaa kuukautta ole aikaa väsätä sitä.
   Toi musta pukuhan on malliltaan vähän samantyyppinen kuin se minkä teit vuosijuhliin, uskon että tuo onnistuisi aika helposti kun oot jo vähän samantapaisen tehny.

Comments are closed.