Arjen asut, uudelleen ja uudelleen / Everyday outfits, again and again

on

Kun aloittelin blogia vajaa kahdeksan vuotta sitten (hyvänen aika, blogihan tulee kohta teini-ikään!) ja vielä paljon myöhemminkin, asukuvien ottaminen oli jännää ja uutta. Oli hauskaa näyttää lukijoille mitä kaikkea sieltä vaatekaapista oikein löytyykään. Viimeaikoina asukuvien ottaminen on vähentynyt rankasti. Talvella toki siksi, että aina on niin pimeää ja hyvien kuvien saaminen on työn ja tuskan takana. Suurimmaksi osaksi kuitenkin siksi, että en elämäntapamuutokseeni liittyen ole kamalasti ostanut uusia vaatteita parina viime vuonna. Samojen vanhojen, blogissa jo useampaan kertaan nähtyjen vaatteiden kuvaaminen samoissa käytävissä ja kotinurkissa ei tunnu omasta mielestäni kamalan mielekkäältä. Julkisilla paikoilla kuvaamiseen olen jotenkin kamalan arka. Eikä minulla totta puhuakseni ole edes aikaa etsiä joka kerta täysin uutta kuvauspaikkaa.

Mutta mitäpä tästä tuumaavat arvon lukijat? Kiinnostaako teitä silti nähdä asukuvia vaikka samat vaatteet olisi nähty jo aiemmin? Toki tiedän että lukijoissa on myös uudempia tuttavuuksia jotka eivät ole lukeneet blogia kovin pitkään eivätkä välttämättä jaksa selailla vanhempia postauksia. Mutta silti olisi kiinnostavaa kuulla teidän mielipiteenne. Ovatko asukuvat kiinnostavampia jos niissä on aina blogissa ennen näkemättömiä asuja vai onko mielekästä nähdä samoja asuja, ehkä vähän eri tavoin asustettuna myöhemmin uudelleen? Tai että kiinnostavatko asukuvat teitä ylipäätään ollenkaan enää?

inenglish

When I started my blog almost eight years ago (oh deary me, blog is almost teenager soon!) and much later too, it was fun and new to take outfit photos. It was exciting to show to readers what kind of items I have in my wardrobe. Lately my outfit photos have been few and far between. In the Wintertime because it’s always so dark. It’s pain to get proper photos taken. But mostly because due to my lifestyle change, I haven’t really bought much new clothes during past couple years. Photographying same old garments, already seen in the blog several times, doesn’t feel sensible to me. Mostly I even take the photos in same places at my home and hallway, I’m not particularly courageous on taking photos on public places. And to tell you the truth, I don’t even have time to find complete new photo location every time.

But what do you think my darling readers? Are you still interested to see my outfits, even though it might be the same old dress than last month or year ago? I do know that there are readers amongst you who haven’t been reading my blog that long, so you haven’t necessary seen “everything” yet or you don’t really fancy going through my older posts that much. It still would be interesting to hear your opinion on the matter. Are outfit photos more interresting if there’s new, never-seen-outfits in them, or do you like seeing same outfits and garments again later, perhaps accessorized little differently? Or are you interested in outfit photos at all anymore?

liivimekko2

Tämän päivän asun liivimekko on nähty aiemmin jo ainakin viime 
maaliskuussa. Silkkipusero ja solmio taas on nähty  toissakesänä. Pusero
on ollut toki käytössä myöhemminkin, solmio harvemmin. /

Pinafore I wore today have been seen before atleast last March. Silk blouse
and tie have been in blog couple summer’s ago. Blouse have been in use
later too, tie a bit rarer. 

liivimekko1

9 Comments

 1. Elina says:

  Minullakin ovat asukuvat vähentyneet ja osittain samasta syystä, eli uusia vaatteita tulee taloon paljon harvemmin kuin ennen. Katselen kyllä mielelläni toisten asukuvia silloinkin, kun sama vaate on nähty ennenkin – en sitten tiedä, miksei itse oikein osaa vastaavassa tilanteessa kuvata :) Kaiken kaikkiaan asukuvat kiinnostavat ehdottomasti. Parempia valo-olosuhteita odotellessa!

 2. Minä ainakin tykkään asukuvista, eikä se haittaa, vaikka vaate olisi ollut jo ennenkin blogissa.

 3. MariaS says:

  Asukuvat on superkivoja ja nimenomaan on kiva nähdä millaisia eri yhdistelmiä voi vaatteilla tehdä. Ehkä niistä keksii inspiraatiota omaankin pukeutumiseen… Esimerkiksi en ole ajatellutkaan kuvan kaltaista yhdistelmää mutta näyttää tosi hyvältä, voisin itsekin kokeilla!

 4. solveig says:

  Minusta on nimenomaan kiinnostavaa se, jos vanhasta asusta saa irti jotain uutta. Anna palaa!

  1. Rhia says:

   Elina – Joo en tiedä mikä siinä valokuvaamisessa on, samaa asua on jotenkin hassua kuvata useampaan kertaan. Mutta ehkä se tästä helpottuu kun harjoittelee ;)

   Metsäntyttö – Mukava kuulla, yritän siis kunnostautua sillä saralla.

   MariaS – No kiva, sitten pitää kuvata niitä ahkerammin. Tykkään joskus pistää solmion etenkin hameen kanssa. 30-luvulla naiset alkoi lainata enemmän miesten tyylistä, alkoivat käyttää leveälahkeisia rentoja housuja ja solmioita ja ratsastushousuja. Tää solmio on ihan aavistuksen liian pitkä, tykkäisin enempi semmosesta ihan lyhyestä mallista.

   solveig – Mainiota. Näin se on sitten tehtävä.

 5. Tinde says:

  Hei,
  olen samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Toki saa ja pitääkin esitellä samaa vaatetta kerta toisensa jälkeen. Sehän vain osoittaa miten eri tavalla asustamalla saa aikaan aina uusia ja toisistaan poikkeavia kokonaisuuksia.

  Ja se, että sama vaate esiintyy kuvissa vuodesta toiseen on hyvä osoitus siitä, miten klassinen malli, laadukkaasta materiaalista ja hyvin tehtynä kestää käytössä pitkään ja näyttää aina yhtä hyvältä.

  1. Rhia says:

   Tinde – Totta, silti saman asun kuvaaminen tuntuu aina jotenkin oudolta. Mun omassa päässähän se outous on mutta silti. Mä oon totta puhuakseni kyllä vähän huono asustamaan ja etenkin näin talvella se jää kun talvikamojen alle ei viitsi mitään ylimääräistä tuupata. Mutta ehkä yritän nyt innostua siitäkin.

 6. Hehkuvainen says:

  Itse en ole mikään asukuvafani, ainakaan silloin kun kyseessä on olettaakseni blogeissa yleisimmät “katsokaa mitä uutta ostin” -asukuvat. Kuvissa on mielestäni enemmän mielekkäämpää sisältöä, jos kyseessä on “katsokaa mitä uutta tein/tuunasin” -kuvaus. Myöskin sellaiset “20 tapaa pitää huivia” -tyyliset kuvakertomukset ovat kivoja. Minua ei haittaa jos kuvissa on sama vaate kuin aiemmissa kuvissa, jos postauksessa on jokin muu pointti kuin se, että näytetään sama päivän asu. (Jotenkin sekava kommentti.)

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ei ollenkaan sekava, aivan ymmärrettävä viesti. Itse olen aika pitkälti ollut samoilla linjoilla, siksi ehkä niitä samoja asuja ei ole tullut kuvattua muutoin kuin jos on siihen saanut keksittyä järkevämmän postausaiheen samaan yhteyteen. Uusiakin asuja on kyllä pakko esitellä silloin kun niitä on, koska oletettavasti joskus on oltava asun ensimmäinen käyttökerta ja se on luontevinta ollut kuvata juuri silloin. Tosin mulla sellaiset postaukset eivät nykyään ole viikottaisia eivätkä usein edes kuukausittaisia.

Comments are closed.