Vuoden ensimmäiset instagramit / First Instagrams of 2016

Olen jotenkin ihan sekaisin kuun vaihteista. Olen yleensä postannut Instagramin kuvakoosteen aina kuun ensimmäinen päivä, mutta parina viime kuuna se on jotenkin mennyt ihan huomaamatta ohi. Korjaan virheen näillä näppäimillä. Mitäs sitä oikein tuli Tammikuussa tehtyä. No ainakin aloitettiin baletin kärkitossutreenit, ihailtiin upeaa pakkaskeliä ja käytiin jo perinteeksi muodostuneessa Vapriikki-Vintagessa myymässä ja heilumassa 1700-luvun pukunäytöksessä.

Olen nyt tainnut jäädä ihan lopullisesti koukkuun historiallisiin pukuihin. 1700-luvun lopun Chemise a la reine valmistui tammikuun lopulla ja L’amusetten kevättanssiaisiin on ilmoittautuminen jo tehty. En malta odottaa huhtikuuta, että pääsee taas tutustumaan 1700-luvun ihmeisiin ja tansseihin. Ja tietysti näkemään muiden hienoja asuja. Helmikuussa on odotettavissa varmaankin lisää balettiaiheisia postauksia (ainakin ihan vähän, koittakaa kestää), lisää pukuhistoriahommeleita ainakin Historical Sew Monthlyn puitteissa. Yritän kunnostautua kuvaamaan myös päivän asuja vähän enemmän.

inenglish

I’m somehow totally confused about the change of the month. Usually I post my monthly Instagram roundup first day of the month, but last couple months it’s totally slipped my mind. I will fix that right now. So what did I do in January? Well atleast I started the pointe shoe classes at ballet, admired the lovely freezing weather here in Finland and went to Vapriikki Vintage-event to sell my products and promenaded in 1700’s fashion show.

I think I’m now totally hooked on historical costuming. I already finished my late 1700’s Chemise a la reine at the end of January and I sent my participation form for L’amusette spring ball too. I can’t wait April and the ball. It’s so lovely to travel to the 1700’s for one day and get to know the history and dances of the era. And of course to see other people’s lovely costumes. In February there will be more ballet related posts (atleast little bit, please bear with me), more historical costuming, atleast the Historical Sew Monthly updates. I also try to take more outfit photos from now on.

instajan16

TAMMIKUU / JANUARY
1. Ihkaensimmäiset kärkitossut / 2. Ihana pakkaskeli
3. Taku lämmittelemässä / 4. Vapriikki-vintagessa
5. Päivän asu Vapriikissa / 6. Isäntä komiana pukunäytösasussa

1. My very first pointe shoes / 2. Lovely frosty weather
3. Taku warming under clothes / 4. At Vapriikki vintage fair
5. Ootd at Vapriikki / 6. Handsome hubby in his fashion show outfit

6 Comments

 1. Essi says:

  Ei hitsi, miten mielenkiintoselta kuulostas noi tassijaiset! :D Ois hauska mennä kyllä itsekin. Pitäisi vaan saada joku lähtemään mukaan ettei yksin tarvitsis lähteä. Meinaatko itse tehdä minkälaista asua sinne?

  1. Rhia says:

   Essi – Laitan sen 1770-luvun chemise a la reinen jonka esittelin pari postausta takaperin. Viime vuonna mulla oli taftinen empirepuku. Aikahaarukka tuonne tanssiaisiin on muistaakseni 1680-1820 tai jotain sinnepäin. Lisään linkin L’amuseten tapahtumasivulle kun pääsen kotiin tänään. Unohdin laittaa sen postaukseen.

 2. Juliane says:

  Hello Rhia, I like to see your outfit-photos even if you show some clothing that you have shown before. You are always so nice and special! I guess that other readers had the same opinion and you decided therefore to post those photos more often. Thank you!
  Have a good time
  Juliane

  1. Rhia says:

   Juliane – Yes it seems other commentors don’t mind seeing same outfits again later. So no matter how odd it feels to me, I probably will be posting same or similar outfits again in the blog. And thank you for your lovely words!

 3. Hehkuvainen says:

  Pukunäytös oli hieno, oli erityisen hauskaa nähdä myös herrojen asuja lavalla. Kovasti ihailen asialle antautuneiden harrastajien taitoja!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Miehiä ikävä kyllä on vähemmän harrastajina. Painottuvat enempi tuohon militarian suuntaan, nytkin oli kovin sotaväkipainotteista. Siksi tuo isäntäkin värvättiin malliksi lainavaatteisiin että saadaan enempi miesväkeä näytökseen. Mun mielestä se vois kyllä alkaa harrastaa enemmänkin, niin hyvin sopi se uniformu sille ;)

Comments are closed.