Syksy on paras / Autumn is my favourite

Olen vasta viimevuosina tajunnut että syksy on itseasiassa lemppari-vuodenaikani. Se hetki kun yöt ovat vilpoisia ja päivät aurinkoisia. Aamulla saa kääriytyä ihaniin neuleisiin ja kävellä huurteisessa ruohikossa. Päivällä voi vielä nauttia viimeiset ulkojätskit lämpöisessä auringonpaisteessa. Voi iloita syksyn ihanista kirkkaista väreistä samalla kun syö karhunvatukoita suoraan puskasta tai poimii herkulliset suppikset sienikoriin. Voi pukeutua niihin kaikkiin ihaniin vintagemekkoihin jotka ovat liian lämpöisiä kesäkeleille. Voi käyttää taas baskeria ja neuloa värikkäitä villasukkia. Tähtitaivas alkaa taas erottua ja voi sytyttää värikkäitä lyhtyjä puutarhaan (tai meidän tapauksessa parvekkeelle). Parasta!

Neulotun kesäasuni hame on hädintuskin puolivälissä. Se ei siis valmistunut täksikään kesäksi. Kesällä oli niin monta muuta keskeneräistä projektia, että neule jäi vähän hunningolle ja nyt se joutuu väistymään talvisempien hommien tieltä telakalle. Siksipä olen lisännyt blogiin uuden ominaisuuden. Koska en ole ihan hirveästi mitään väliaikaraportteja laitellut mistään käsityöjutuista, niin ajattelin että teen tuollaisen “työn alla”osion josta näkee minkälaisen puuhan kimpussa touhuan. Tarkkasilmäisimmät varmaan jo huomasivatkin sen tuossa oikeassa reunassa.

inenglish

I have just within recent years realized that Autumn is my favourite season of all. That moment when nights are cool and days are warm. In the morning you can curl up in cozy knits and walk on frosty grass. During the sunny day you can enjoy your last ice cream outside. You can enjoy the wonderful colours of Autumn while eating blackberries straight from the bush or while picking delicious mushrooms into your basket. You can wear all your lovely vintage dresses which are too warm for summer days. You can wear beret again and knit colourfull woolsocks. Starry night is visible again and you can light colourful lanters in your yard (or balcony in our case). Best thing ever!

Skirt for my knitted summer outfit is barely halfway. So it didn’t made it for this summer either. I had so many unfinished projects during summer I didn’t really have much time for it. And now it has to give way for more wintery projects. This made me decide on another feature in the blog. Because I haven’t really been posting much in-process-articles about my crafting, I thought perhaps little “Pojects-in-the-making”-type of addition would be in order. There you could see what I’m currently working on. Some of  you might have already noticed that on the right sidebar.

syksy1

syksy2

syksy3

Kotimme lähellä asuu paljon oravia, tämä kaveri meinasi tunkea
syliin herkkupalojen toivossa. /

There’s lots of squirrels living near our home, this little fella
came to look for treats. 

syksy4

syksy5

syksy6

syksy7

syksy8

syksy9

Hame & silkkipusero – kirppis
Kilttineula – kierrätetty, Englanti 
Liivi & jakku – itse tehty
Kengät – Clarks, Englanti

Skirt & blouse – thrifted
Tara kilt brooch – thrifted, England
Waistcoat & jacket – made by me
Shoes – Clarks, England

syksy10

2 Comments

  1. Syksy on kyllä kaunista, jos ei sada. Täällä vaan usein sitä sadetta riittää. Onneksi nyt kuitenkin on saatu nauttia muutamasta kauniista päivästä. Jos syksy olisi enemmän tätä, niin minäkin tykkäisin. Meilläkin oli ulkona lyhtyjä, ei kylläkään minun toimesta, vaan nuorenmiehen. Laitoin siitä juttuakin blogiin. Tuo työ alla osio, on hyvä homma:)

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Sehän tässä Suomen syksyssä usein on että vettä tulee enemmän kuin tarpeeksi. Siksi olenkin nauttinut tästä syksystä erityisellä innolla. Pervekettakin voi edelleen pitää päivisin auki vaikka on jo syyskuu. Taku-kissa erityisesti pitää siitä, sillä parveke on sen lempipaikka. Yritän vielä muistaa päivittääkin tuota “työn alla”-osastoa :D

Comments are closed.