Kierrätyskeijut – Elokuu / Recycle Fairies – August

Kierrätyskeiju-haaste on sujunut varsin mallikkaasti muutamia pieniä tuskan hetkiä lukuunottamatta. Ollaan jo reilusti vuoden paremmalla puolella. Vaikka ostan muutenkin jo aika vähän uusia vaatteita, on ollut ilo huomata että haasteen myötä omiin ostoksiin on tullut kiinnitettyä huomiota entistä enemmän. Myös niihin kierrätettyihin ostoksiin. Ei se kierrätetynkään vaatteen ostaminen puolla paikkaansa jos sitä tekee pelkästään ostamisen vuoksi, ei siksi että hankkii jotain tarpeellista.  Tänä vuonna on aloitettu muitakin vastaavia haasteita kuten eilen käyntiin polkaistu Vuosi ilman uusia vaatteita. Minulle riittää yksi haaste kerrallaan, sitä paitsi, haasteen olisi kai tarkoitus muuttua enemmänkin elämäntavaksi, niin että haasteen päätyttyä ei enää palattaisi vanhoihin tapoihin.

Elokuu toi vaatekaappiin seuraavat.

Kierrätyskeijut – Elokuu

Ostettu uutena

Ostettu käytettynä
pellavahame

Itse tehty
ratsastushousut
puuvillaneule

inenglish

Recycle Fairie-challenge has been going quite strong, even though there has been couple agonizing moments. We are now way over half of the year. Even though I don’t really buy much new clothes as it is, but it’s been quite nice to notice that I consider my shopping much more than before the challenge. Also my thrift shopping. Even the recycled shopping is not always good thing if you do it just to buy stuff, not because you really need something. There’s been also other similar challenges launched this yeas, like Year without new clothes, launched yesterday. One challenge is enough for me, besides, I think the purpose of the challenge is that eventually it will turn into a way of life, so that at the end of the challenge you don’t want to return to the bad old habbits.

August brought to my wardrobe the following.

Recycle Fairies – August

Bought new

Bought second hand
linen skirt

Self made
riding jodhpurs
cotton knit top

knittop

 Hiphei! Neuletoppi valmistui. /
Yaay! Knit top is finished.

4 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Tulipa neuleesta hieno. Tuo väri on kyllä makea :).

 2. Tykkään tuollaisesta pitsineuleesta. Itselläni vain menee helposti laskut sekaisin tuollaista tehdessä. Jätin joskus huivin kesken kun rupes olemaan vähänväliä kuvio sekaisin.

 3. Desiree says:

  Oh my goodness I love your beautiful knit top! I hope you get to wear it a lot in the next few weeks while it’s still mild. I really love shopping and recycling challenges, but I don’t really do them because I rarely buy new clothes anymore. I agree with you about the thrifting, sometimes we buy things we don’t really need and that’s an area I’ve really clamped down on since we had to move house earlier this year. xox

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Ennen en voinut sietää mitään keltaista, mutta tuo sinapinkeltainen (tai leijonankeltainen) on kyllä väri joka on vähitellen voittanut mut puolelleen. Tämä on nyt jo toinen tuon värinen pusero vaatekaapissani. Neuleessa on vielä pieniä “ongelmakohtia” kuten esim helman pituus joka olisi voinut olla vielä 1-2 kuviota korkeampi, mutta yritän ratkaista sen jollakin keinolla. En kumminkaan jaksa purkaa valmiita kappaleita toista kertaa :D

   Metsäntyttö – Mä olen niin pedantti luonteeltani että monimutkaisetkaan kuviot eivät tunnu tuottavan ongelmia, itsehän esim puran sisulla vaikka viisi kertaa jos huomaan jossakin kohdassa virheen. Enemmän ongelma on tuolla pääkopassa joka vastustaa suuritöisiä projekteja kun ne valmistuvat niin hitaasti, mutta tämä oli varsin mielekästä hommaa ja tuo merseroimaton puuvilla oli varsin mukavaa neulottavaa.

   Desiree – I have been wearing it, but there’s a little issue with the length of the hem. It’s a bit on the short side (typical in 30’s and 40’s clothes) and I don’t really have skirts nor pants which come so up high on the waist. But I still love it. Buying stuff just for the hell of it has been a bit of a problem to me. I have tried to get rid of that and these kind of challenges are helping me on it. Even though I don’t really buy new clothes, I can still do better on the thrift-shopping too. Besides, it sort of also challenges my mind on being more imaginative with my wardrobe and utilize it a bit better. But then again, you don’t have problems with utilizing your wardrobe at all :D

Comments are closed.