Puutarhajuhlat vihreissä / Garden party in green

on

Nyt kun päästiin vauhtiin niin vielä vähän lisää vihreää vaatetta. Ostin tämän mekon (ja pari muutakin) Oopperan kirppikseltä viime lokakuussa. Siinä oli karsea rusehtava helmarimpsu ja röyhelö. Purin ne pois, lyhensin selkäosaa ja lisäsin pääntielle 30-luvun tyylisen kauluksen. Kangas vaikuttaa sellaiselta että saattaa olla oikeasti vanhakin, vaikka vaate ei sitä ole. Vihreät vintagenapit ovat lasia.

Pahoittelen, että kuvissa vyö on mennyt vinksalleen. En hoksannut sitä suoristaa, kävi niin hätäisesti tämä kuvien otto. Vyö tuli isomman vintagevaate-erän mukana (saman kuin edellisen postauksen vihreä villatakki) ja vaatisi vähän fiksausta sekin kun on kovin haalistunut. Solki on jotakin paperimassan tai kartongin tyyppistä tavaraa, joten vyö saattaa olla jopa pula-aikainen. Puvun kangas ja vyö eivät olleet ehkä ne kaikkein helpoimmat materiaalit viikonlopun helteisiin sillä sekä kangas että vyö tuntuivat menevän helposti ryppyyn hikisessä tunnelmassa. Ja sitähän riitti. Ajelimme nimittäin ystävän synttäreille Turun liepeille ja tunnelma oli sekä autossa, että puutarhajuhlissa varsin rapsakka. Onneksi älysin varustautua aurinkorasvalla, isolla hellehatulla, aurinkovarjolla ja parilla pullollisella kivennäisvettä.

Helteestä huolimatta juhlat olivat oikein virkistävät. Tarjolla oli ystävän tekemää ihanaa ruokaa, raikasta raparperijuomaa, elävää musiikkia ja hauskaa seuraa. Minäkin intouduin soittamaan lusikoita (joo, semmoistakin on tässä tullut treenattua) ihan niin antaumuksella, että nyt on polvessa kämmenen kokoinen lähes mustankukertava mustelma (katsokaa vaikka Instagramista). Mutta mitäpä sitä ei taiteen eteen tekisi.

inenglish

I just have to share little bit more green clothes. I bought this dress (and couple other) from Opera flea market in last October. It had awfull brownish fringe and jabot. I took those off, shortened the back and added 30’s style collar on the neckline. Fabric seems old, even though the actual garment is not. Green vintage buttons are made of glass.

I have to apologize about the wonky belt. I didn’t notice that, because we took the photos in a rush. I got the belt with large vintage haul (the very same than green cardigan in the last post) and it also requires some fixing. It’s quite faded in colour. Buckle seems like it’s cardboard or papier mache, so the belt might be from rationing period. Fabric and belt weren’t the most easygoing materials for heatwave we got this weekend. They both seem to wrinkle very easily when getting sweaty. And there was plenty of that. We drove to a friends birthday party. It was very hot both in the car and in garden where party was held. Thankfully I was fully prepared with sun block, huge sun hat, parasol and couple bottles of mineral water.

Despite of hot weather the party was very refreshing. There was delicious food, fresh rhubarb drinks, live music and fun company. I even played musical spoons (yup, I have been practicing new skill) and got carried away so much that now I have huge, almost black bruise on my knee (you can check it on Instagram if you like). What wouldn’t you do for art, huh.

green_after1

Hiuskukat – ite tein
Mekko, pukukoru & vyö – kirppisteltyjä
Kangastossut – Primark, Englanti

Hair flowers – made by me
Dress, dress clip & belt – thrifted
Shoes – Primark, England

green_after2

green_before

Mekko alkuperäisessä kuosissaan ja rumuuden poiston jälkeen. /
Dress in original style and after ugliness removal. 

6 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Iih, tuo mekon alkuperäinen ruskea röyhelö on kuin oksennus rinnuksilla. Onneksi poistit sen. :P Komee mustelma! Minusta olisi huippuhauskaa osata soittaa lusikoita. Tai huuliharppua! Tai ylipäätään mitään soitinta…

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – No älä muuta virka! Oksennus rinnuksilla on jokseenkin osuva kuvaus. En pysty kuvittelemaan millaisessa oopperassa on tuollaista pukua käytetty. Röyhelökankaan väri oli jotain niin kaameeta, eikä sopinut yhtään tuon vihreän kanssa. Toisaalta eipä tuo puku ollut kallis, vitosen taisin siitä maksaa.

   Lusikoiden soitto on vähän kuin soittaisi mitä hyvänsä perkussioita. Jos löytyy yhtään rytmitajua niin ei ole hirmuisen vaikeaa. Vaikeinta on saada lusikat pysymään kädessä oikeassa asennossa niin että kuuluu ääni kun niitä lyö polveen tai käteen. Tarkoitukseen valmistettuja, toisissaan kiinni olevia lusikoita ei taida Suomesta saada (en ainakaan löytänyt) joten mun oli tyytyminen nyt irtolusikoihin ja niinhän siinä sitten kävi että kesken biisin toinen lusikka lensi kaaressa. Mutta hauskaa oli.

 2. Raikkaan kesäinen! Tuo hiuksissa oleva kukkakoriste sopii siihen just eikä melkein. Ja kuvausympäristö ulkona on myös kokonaisuuteen hyvin sopiva:) Tykkään tästä.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Olen viimeaikoina huomannut että tekemäni hankinnat mätsäävät yhteen jo olemassa olevien juttujen kanssa, vaikka en olekaan niitä tarkoituksella yhteen sovittanut. Värisilmä vissiin on kehittynyt tai mieltymykset tiettyihin väreihin korostuneet. En tiiä mikä lie, mutta en pistä pahakseni.

 3. LOVE this dress, and I think the collar looks MUCH better than the jabot. Good call!

  1. Rhia says:

   Emileigh Rogers – Thank you so much. That jabot was pretty hideous :D

Comments are closed.