Kotona ollaan / Back at home

on

Ollaan viimein kotiuduttu Eeeppiseltä Road Tripiltä ja oli kyllä todellakin niin eeppistä, että pari kertaa meinasi usko loppua. Tässä pieni yhteenveto matkasta, syvällisemmät matkakertomukset tulevat sitten viiveellä kun ehdin käymään kuvia läpi. Ohessa muutamia snapshotteja matkan varrelta.

Road Trip numeroina:
– 6127 ajokilometriä
– 8 maata (Suomi mukaanluettuna)
– 2 autolauttaa (Turku-Tukholma ja Dunkirk-Dover, molempia käytimme kahdesti, sekä meno- että paluumatkalla)
– 2 tullimaksu-siltaa (Ruotsi-Tanska ja Tanskan saarien välinen, molemmat maksoimme sekä meno- että paluumatkalla)
– 4 yöpymispaikkaa
– 2 rengasrikkoa
– 1 vanhentunut passi
– lukematon määrä juotuja kupillisia pahaa kahvia

Kun lähdet Eeppiselle Road Tripille:
– Tarkista ENNEN MATKAA, että passisi on voimassa. Ihan vaan varmuuden vuoksi, koska vanhentuneella passilla matkustaminen voi olla hasardia hommaa jopa Euroopan sisällä. Kaikki Euroopan maathan eivät ole Schengen-maita. Konsulaatit jeesivät vain jos sinulla on rahaa maksaa. (Passin uusiminen maksaa Englannissa Suomen konsulaatissa noin kolme kertaa sen minkä Suomessa.)
– Tarkista auton renkaat ja uusi ne mikäli ovat vanhat. Venttiilitkin voivat rikkoutua ja aiheuttaa renkaan tyhjentymisen, etenkin eturenkaista.
– Tarkista ENNEN MATKAA onko ajoreitillä tulliteitä tai tullisiltoja. Ne maksut kun syövät mukavasti matkabudjettia.
– Jos nyt kumminkin unohdat edellämainitut niin pidä mukana hyvä vararahasto josta voi sitten ostella passeja ja uusia renkaita ja tietulleja.
– Varmista että sinulla on majapaikkojesi yhteystiedot ja osoitteet ja että he ovat luotettavia eivätkä esim jätä tulematta sovitulle tapaamispaikalle.

inenglish

We have finally returned home from our Epic Road Trip. So epic, I almost lost my mentality couple times. Here is a small roundup of our trip, I will do more informative posts when I have the time to go through all photos. Also some snapshots from the trip here.

Road Trip in numbers:
– 6127 driven kilometers
– 8 countries (including Finland)
– 2 ferries (which we both used twice, Turku-Stockholm and Dunkirk-Dover)
– 2 road toll bridges (which we both drove twice, Sweden-Denmark and inside Denmark between islands)
– 4 places of accommodation
– 2 flat tyres
– 1 expired passport
– innumerable amount of cups of bad coffee

When going on Epic Road Trip:
– Check BEFORE THE TRIP, that you have a valid passport. Just to make sure. Because travelling on expired passport might be hazardous job, even inside Europe. Not all European countries are Schengen-countries. Consulates only help if you got money. (For example renewing the passport in Finnish consulate in England would be about 3 times more expensive than in Finland.)
– Check your car tyres and get new ones if they are old. Even valves can break and cause flat tyre, especially on front wheels.
– Check BEFORE THE TRIP, if there is any road tolls or toll bridges along the trip. Those payments will eat your travel budget quite nicely.
– However if you forget all mentioned above, make sure you got plentifull of money to spare so you can buy new passports, new tyres and road tolls.
– Make sure you got the contact information and adresses of your accommodations and try to make sure they are reliable and for example don’t show up on agreed meeting location.

 

snapshots1

1. Laivalla Tukholmaan / 1. Ferry to Stockholm
2. Näkymä Roskilden majapaikkamme keittiöstä /
2. View from 
our Roskilde accommodation
3. Tekemistä pitkälle automatkalle / 3. Something to do on long journey
4. Nachoja Kööpenhaminassa / 4. Nachos in Copenhagen
5. Doverin kuuluistat kalliot / 5. Famous cliffs in Dover
6. Cream tea Arundelin linnassa / 6. Cream tea in Arundel castle
7. HMS Warriorin kannella / 7. On the deck of HMS Warrior
8. Sweeney Todd-parturi, iik! / 8. Sweeney Todd barber, eek!

snapshots2

9. Käsikäyttöinen kanava Stratfordissa / 9. Handoperated canal in Stratford
10. Mehiläispesä / 10. Beekeeping happening
11. Dalek! / 11. Dalek!
12. Kuutioiduista autoista rakennettu aita / 12. Fence made of squashed cars
13. Rengasrikko / 13. Flat tyre
14. Teehetki 40-luvun tyylisessä teesalongissa /
14. Perfect teatime in 40’s style tea room

15. Käsikäyttöinen lautta / 15. Handoperated foot ferry
16. Luolakypsytettyjä juustoja Cheddarissa / 16. Cavematured cheese in Cheddar

8 Comments

 1. Vaikuttaa silti hienolta reissulta, vähän sellaiselta, minkä itsekin haluaisin joskus tehdä! Olen sitä mieltä, että nuo vastoinkäymiset kasvattavat tosi paljon ja sitten jos lähtee jonnekin todella kauas, missä on vielä hankalempaa saada apua tai edes viestiä perille, niin ainakin on lähtiessä viisaampi kun on yhden tollasen vaiheikkaan reissun tehnyt! :)

  1. Rhia says:

   Salla – Reisu oli ehdottomasti hieno! Nämä vastoinkäymiset olivat vielä suhteellisen pieniä ja niistä selvittiin lähinnä säikähdyksellä. Joskin itkupotkuraivarit olivat varsin lähellä kun tullivirkailija Ranskassa Dunkirkin satamassa huomautti että passini on muuten vanhentunut. Missään muuallahan sitä ei edes tarkistettu kuin Englantiin mentäessä ja sieltä poistuttaessa, koska Englanti ei kuulu Schengen-maihin joissa liikkuminen rajoilla on vapaata. Ja kuten isännän kanssa useaan kertaan totesimme niin matkustaminen on meille aina seikkailu koska aina sattuu jotain vaikka oltaisiin miten huolella valmistauduttu :D

 2. Joskus kyllä teksti puhuu enemmänkuin monta kuvaa. Tuosta sinun tekstistäsi sai kyllä hyvän käsityksen, että jännitystä reissuun on mahtunut… Mulle tuollainen olis vähän liikaa, koska minun luonteella kaiken pitäisi olla mahdollisimman tasaista (ja tylsää). Iän myötä tarve sellaiseen tasaisuuteen on vain lisääntynyt. Olinkohan se tosiaan minä, joka nuorena haaveli interrail-matkasta… Onneksi reissunne oli näistä sattumuksista huolimatta kuitenkin hieno reissu! Tekisittekö sellaisen joskus toistekin? Ehkä on liian aikaista kysyä sitä vielä.

 3. Joskus kyllä teksti puhuu enemmän kuin monta kuvaa. Tuosta sinun tekstistäsi sai kyllä hyvän käsityksen, että jännitystä reissuun on mahtunut… Mulle tuollainen olis vähän liikaa, koska minun luonteella kaiken pitäisi olla mahdollisimman tasaista (ja tylsää). Iän myötä tarve sellaiseen tasaisuuteen on vain lisääntynyt. Olinkohan se tosiaan minä, joka nuorena haaveli interrail-matkasta… Onneksi reissunne oli näistä sattumuksista huolimatta kuitenkin hieno reissu! Tekisittekö sellaisen joskus toistekin? Ehkä on liian aikaista kysyä sitä vielä.

 4. Hehkuvainen says:

  Hyvä että selvisitte ja nautitte vaikka matkassa oli vähän mutkia :). Tuollaisissa vastoinkäymisissä on se hyvä puoli, että ne tuppaavat ajan myötä unohtumaan tai ainakin muisto niistä haalenee nopeammin kuin muistot niistä hienoista jutuista joita reissussa koki. Jään innolla odottamaan kuvasaalista ja tarkempia matkakertomuksia!

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Onneksi reisussa tapahtui paljon muutakin kuin vain jännitystä. Itse olen huomannut että vanhemmiten haluaa enemmän omaa rauhaa ja kestää vähemmän väkijoukkoja. Pelkkä tasaisuus taas tekee musta tylsistyneen. En pysty telkkariakaan katsomaan kovin pitkää ilman että pitää välissä tehdä jotain, tai ainakin käsityötä siinä samalla. Pitää jotain tapahtumaa olla että pysyy mielenkiinto yllä :D Kyllä mä nyt jo voin sanoa että tekisin vastaavan reisun toistekin. Tosin en ehkä samanlaista kahden vuorokauden ajomatkaa tekisi ilman välilevähdyksiä. Oli kyllä kummankin kestokyvylle ehkä pikkuisen liikaa tuo paluumatka ilman yöpymistä. Ja seuraavalle reisulle pitää muistaa ottaa mukaan termari.

   Hehkuvainen – Juu ja eihän nämäkään vastoinkäymiset nyt mitään mahdottoman harvinaisia tapauksia olleet. Mutta ihan kaikkeen ei osaa aina varautua vaikka miten etukäteen suunnittelisi. Oltiin kuitenkin huollatettu auto ja tarkistettu jopa renkaiden tasapainotukset ennen matkaa. Mutta vanhahkot renkaat eivät sitten kestäneet tuollaista rasitusta ja molemmista eturenkaista tosiaan venttiili rikkoutui, kuumuudesta ilmeisesti. Onneksi rengasongelmatkin hoituivat ihan nopsasti kuntoon kun autossa kuitenkin oli se vararengas olemassa niin pääsi jatkamaan matkaa rikosta huolimatta. Jopa siellä Saksan puolella missä rengasfirman miehet eivät juuri englantia puhuneet (mun saksan taitokaan ei ihan riittänyt siinä kohtaa).

 5. nachos in Copenhagen……that makes me laugh

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Oh, how so?

Comments are closed.